Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yankosan »

bai mile1 написа:Ринго,щом Янича нищо не казва за дърветата,е добър знак :lol: :lol: Обаче туй,че пита за френско говорящи ми намирисва на патаклама :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Чети между редовете :wink: и аз кът оня пе...инъче с франсето сме кът морбили :lol: :lol: :lol:
Заразно зло последна фаза :oops: :D
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Абе Янич,аз кат по прост тъй и не можах да са науча да чета между редовете :D :lol: :lol: кажи нещо откровенно за дърветата :lol: :lol: :lol: на Ринго.Франсето за мене е ясно :lol: :lol: :lol: само Генерала ,го упрая :lol: :lol: :lol: ама и на Него му е притесненено от време на време :lol: :lol: :lol: :lol: Иначе си ги казва нещата сюлебанъ конкретно и в очите,Ицака пък ръководи умело френскоговорящите :lol: :lol: Ама аз за мене са притеснявам ,че изглеждам глуповато понякога :lol: :lol: :lol: ама може и постоянно да е :lol: :lol: :lol: То и Джимито каза ,че сте са отнесли снизходително ,към мене въпреки ГОЛЕМИТЕ ми способности с клъонка :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Лека нощ Миле!И утре и догодина и до амина и...пак иде ден :wink:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Лека нощ, :lol: :lol: белким поумнея утре :lol: :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Свалям шапо на Джими за Ферарито,даже багажник за моята лодка има! :wink: Горд съм от снощната Велика победа над "нацизма"! :mrgreen: И така тази сутрин изпреварих с половин час Големия Генерал при Гласуването,това е добър знак в борбата с Красивия! 8) Троли спря пред Посолството в Париж като на парад и кимна на френската полиция,после се здрависа с Посланника докато Гласува и всичко приключи за 5минути!Доволен съм! :drinkers: Е,бяха забравили да ме посрещнат с Шампанско и Рози,но това ще се промени като стана Император на сомовете! :roll: :drinkers:
Аватар
Jimi Hendrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jimi Hendrix »

Troli Rapala написа: Велика победа над "нацизма"! :mrgreen:
Верно ли бре :P Бравос :!: :wink: :drinkers:
" Джими Хендрикс с кльонка " :!:
Troli Rapala
Аватар
Jimi Hendrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jimi Hendrix »

ringo написа:Ей го и ''Колегата''..
Чакай ся и тебе да та упрая :wink: Дет ма тормозите докат скивам разгрома над лалетата и пуцам с катюшата от балконя. :evil: :wink: :D
На тез дървените га са загледах у петата ми са струва, ча са прайш на спец по динамика на флуидите :shock: :wink: ма теорията ти е на 180 градуса от вярната :shock: :wink: Вервай ми щото съм декан катедра - "Етика на общуване в нощните клубове" от свободния университет в Лас Вегас и бая разбирам от флуиди :shock: :lol: :lol: :wink:
Звънкай на Калин, че капката си я турил наобратно сяяш чи :wink: :D
Ша ви дам аз едни тъпанчета ! :axe: :wink: :lol: :lol:
" Джими Хендрикс с кльонка " :!:
Troli Rapala
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

ringo написа:Ей го и ''Колегата''. Кльонкостроенето е философия.
Рингото го кръщавам Грингото :wink: Не се сърди,не сме за един ден :wink: :D
Сънът ми е на три години и ми взе компа снощи,та не можах да си допиша/допия кък хората :drinkers:
Въпрос номер 1:джелезото кой го е правил :roll:
Ся болната ми тема за дървата :oops:
Пояснение-Гледал съм много кльонкове и техните майстори :!: Калинукса е най-добрия в дърветата и в замисъла на това което прави :!: Както и в изобретенията и развитието на уреда :idea: Имам в предвид раждането на петата "surf"!
Оттам насетне всички сме копири,НО едни знаят,какво и ЗАЩО (как е друга тема)се прави,а другите бачкат по картинка :idea:
Евала за мерака :wink: ама как я издокара тази форма на петата и защо :roll:
Тоз рязък сряз между ножа и дръжката фаресва ли ти,щот чисто естетично на мен не :wink: :D
Ножа не се вижда и няма псано за него :arrow: остър ли е тъп ли е или заоблен :roll: и кое е отпред,отзад и ЗАЩО е там и кое :idea:
Дръжката...ееех на тслата дръжката :D Неудобни дубки за пръсти-4 що :?: Не че и аз не съм ги правил :oops:
Ама защо :?: Това не е трион...примерно :wink:
Ще продължа сдем малко....
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Почвам подред. За мен че чест, че въобще комуникирам с доказани имена. За най-добрия и кой е най добрия няма да коментирам защото там нещата са по- ясни от ясното. Кльонк се изработва в три аспекта! Философски, техничен, естетичен. Търговския таковал мамата на всичкото, но това е друга тема. По отношение на дърветата , моите са просто любов към пилата и шкурката. Правени са от цял клон без лепене на пети и друга ламперия. В този смисъл , правиш това ,което ти позволява природата за да се доближиш до стандартите в геометрията на кльонка. Принципно има такива. Не знам какво се има пред вид под форма на петата. Изпъкналата ми е предизвикателство, а и е най-лесна за работа от новобранци. Един мъж не му ли изпъква....не ми го хвали. :D :D :D Тънкия момент с ''обърнатия'' нож , всъщност е правилен. Следваме аеродинамиката на формите на природата. Да сте виждали капка да пада с острото надолу? Или крилото на самолета да е заострено отпред. Особено при дървото това дава една възможност за компенсация на онези 2,5-3мм в работещата част на ножа. Заострен от двете страни води пък до кривене при разсичането в последна фаза. За формата на дръжката и защо с пръсти???. Няма как да се види ,но дори е анатомична по смисъла на наклона на пръстите в посока надолу. Никоя ръка не държи с пръсти водоравно. Направата на пръсти , всъщност е малко майсторски момент да направиш кльонка точно по ръката на някого. Което от своя страна задължава да се съобразиш с борда на лодката му, начина на стоеж и всичката друга дивотия....... Нали се сещате, че за да напиша всичките тези ''умнотии'' съм следвал логиката на най-добрия в занаята и тези след него. Металните са мои , също. Лично за мен , за да направиш метален , трябва да познаваш направата на дървен. При метала няма изненади, Изкривяване на ножа, спукване на пети....и тн. Има потъване, но пък съм компенсирал с корка на дръжката. Другото е избор на милиметри на височина на петата, добро заостряне на пукащия ръб и добро шлайфане. От хиляди теста, които направих считам, че звукът на дървените е по- мек, по приятен и значително се доближава до природата и логиката на версиите какво привлича сома. Звука на металния е значително по-отчетлив и кънтящ. Един кльонк трябва да се усеща като махало в ръката и това за лекотата на карбоновите глупости за мен е затворена тема. В заключение , дървените ми са 55 гр металните 75 гр. Но асоциацията е както при акустичната и електрическа китара. За мен направата и познанието за всичко това е любов, както и контакта с вече доказани майстори. Прилагам снимка и няма смисъл да казвам на кого е произведението на изкуството. Видна е капката на ножа и посоката, както междувпрочем цялата теория на ''сърфа'' Както и такава, показваща обтичането при подводницата. tube continued!
Прикачени файлове
подводница.jpeg
подводница.jpeg (146.3 KiB) Преглеждано 711 пъти
за ножа.jpg
за ножа.jpg (188.43 KiB) Преглеждано 719 пъти
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ringo написа: Философски, техничен, естетичен.Тънкия момент с ''обърнатия'' нож , всъщност е правилен. Следваме аеродинамиката на формите на природата. Да сте виждали капка да пада с острото надолу? Или крилото на самолета да е заострено отпред. Един кльонк трябва да се усеща като махало в ръката и това за лекотата на карбоновите глупости за мен е затворена тема.
Останаха ми малко патрони,я да пострелям по Грингото Стар! :mrgreen: :drinkers:
По философия си отстрелян,защото технически не правиш разлика между аеродинамика и КАВИТАЦИЯ!:shock: Технично си изостанал,защото карбона е материал от 21-ви век и неслучайно точно на такъв кльонк удари 112-ката на Тича,която на всичкото от горе била точно до Шумен,но не си разбрал! :mrgreen: Естетиката не играе никаква роля в риболова на сом,на кльонк и ако някой е решил да си прави украса от дърво и метал,няма лошо!Аз ще ставам Генерал и грам не ме вълнува състезанието мис-кльонк! :mrgreen: :drinkers: Двойкаджии,сигурно ви хваща от 200грама? :shock: :shock: :drinkers: :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Тролчо,питъхтъ нещо :roll: :drinkers:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Сега разбирам, че сома предпочита само и единствено карбон.Дори влиза сам в лодката. Опитах се да бъда доста толерантен и почтен в писаниците като новопостъпил тук. Не натрапвам на никого нищо. Цитирах познанията на други, които просто прилагам с направени изводи. Приемам мнения от хора, които са направили поне пет кльонка в живота си със собствените си ръце. Следващият път в , който някой започне да ми дава лични квалификации ще го орапаля както аз си знам и ми дреме на патката за майсторлъци и его-гевезалъци. Във фейса съм Румен Райчев!
Последно промяна от ringo на Нед Мар 26, 2017 8:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Грингото пак е Ринго :D
Хареса ми поста ти :!: Внимавал си в час :wink:
Браво за желязото :!:
Ама дръвити ми бъркат в очите :shock: Не ме разбирай погрешно,сигурен съм че бачкат и ще хващат :wink:
Ся петата ми прилича на изпъкналокапкоубратнообразносърфоопитзазавършекотзаде :shock: Немците има ли най-дългите думи в галактиката,а... :lol:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

С Тролката си иска малко свикване да го е във франса :wink: :axe: :lol: Що мислиш избега при Айфел,за да не си прави джелезни зъбки тука :lol:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

yankosan написа:Грингото пак е Ринго :D
Хареса ми поста ти :!: Внимавал си в час :wink:
Браво за желязото :!:
Ама дръвити ми бъркат в очите :shock: Не ме разбирай погрешно,сигурен съм че бачкат и ще хващат :wink:
Ся петата ми прилича на изпъкналокапкоубратнообразносърфоопитзазавършекотзаде :shock: Немците има ли най-дългите думи в галактиката,а... :lol:
Просто снимката те бъгва, Янич. Никакъв опит за сърф. 33 мм обикновена кръгла изпъкнала пета.Много съм малък да копирам Калин. Знам си мястото, но пък и вече прекрасно знам какво искам от един кльонк.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”