р.Марица

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
karavelov
новобранец
новобранец

р.Марица

Мнение от karavelov »

Колеги,отваря ми се ходене до р.Марица.По-точно с.Огняново м/у Пазарджик и Стамболииски.Моля ви някой да даде инфо.каква риба има,на каква стръв и т.н.До сега никога не сам ходил на Марица.Ще съм ви благодарен за всяко мнение :D :smt023
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: р.Марица

Мнение от SONY »

Марица се слави предимно с риболова на кефал и мряна и тъй като за мряната е ранко още те съветвам да направиш една дънна с кука номер 2 или 4 да и боднеш една пиявица и да чакаш някой кефал да се закачи.По разливите на реката където е тихо и по застояло често пъти се събира червеноперка , каракуда та даже и калиник , което ще рече , че винаги трябва да имаш най-универсалната стръв в теб а именно белия червей.Аз също утре може да подгоня кефала ако е добро времето.Айде наслука от мене! :wink:
TICA FAN
Аватар
karavelov
новобранец
новобранец

Мнение от karavelov »

Благодаря ти колега.А за морунаж и скобар възможно ли е да имам слука,на фидер примерно?
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

На Огняново до моста има две три хубави места,в момента дава кефал предимно,уклей и рядко по някой алай се закача.За кефала можеш да си вземеш бял,торен и малко пинки.Дава предимно по обяд,ако има сланце до над вечер,ще се ориентираш по месното присъстве на реката.Успех! :D
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Ако колегата смята да гони кефала си мисля , че задължително трябва да има пиявица. :wink:.А фидера не си мисля , че е много удачна идея.Карабалъка или както вие му викате морунаж незнам да го има в големи количества в реката.Алай или отново както вие му казвате скобар си е много възможно да закачиш на бял.Онзи ден като бяхме закачихме два добри , но отново по мой съвет - гони кефала :wink:
TICA FAN
Аватар
danail kacarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от danail kacarov »

хваштал ли си карабалак в марица
SONY
учете се от него
учете се от него