Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Благодаря ти, колега. Желая ти и на теб много слука
p. s. Току що си заприходих едно Shimano Scimitar за временна употреба (че сърце рибарско не трае), докато ми пристигне новата секция (апропо, още вчера беше поръчана
)
Поздрави и наслука

p. s. Току що си заприходих едно Shimano Scimitar за временна употреба (че сърце рибарско не трае), докато ми пристигне новата секция (апропо, още вчера беше поръчана

Поздрави и наслука

- smok.1971
- научил се да хвърля
Здравейте колеги. И аз да се отчета. почивните дни със синовете бяхме на Реката. Резултатът беше: Първият ден амурче 4,2 кг плюс трапезни каракуди. Една замина да чака Сома ама така и не го дочака. Бях заложил и пиявица – нищо. Вторият ден едно кръгло язовирско шаранче около 2кг се откачи пред кепа. Смених пиявиците с попово прасе и резултатът не закасня. Да се чуди човек как тази ,,попова лъжичка" може да налапа кука 6/0.
Иначе сачът работеше безотказно, питиетата бяха изстудени в хладилната чанта докато не свършиха. Постреляхме с въздушната пушка и с лъка на децата. Абе 48 часа в рая.
Е имаше и отрицателни моменти. Като пристигнахме брегът беше осеян с най – различни боклуци. Вече имам чувствата, че ,,хората" идват на водоемите за да не се разкарват до контейнера за смет. И за амурчето. Беше изял две шепи найлонови торбички.
gallery/image/48758/mini
gallery/image/48757/mini
Иначе сачът работеше безотказно, питиетата бяха изстудени в хладилната чанта докато не свършиха. Постреляхме с въздушната пушка и с лъка на децата. Абе 48 часа в рая.
Е имаше и отрицателни моменти. Като пристигнахме брегът беше осеян с най – различни боклуци. Вече имам чувствата, че ,,хората" идват на водоемите за да не се разкарват до контейнера за смет. И за амурчето. Беше изял две шепи найлонови торбички.
gallery/image/48758/mini
gallery/image/48757/mini
- daniel defoe
- разбира нещата
И така другари ... в петък надвечер се разходих до Марица с цел намиране на нови (поне за мен) расперски места.
Е, намерих такива, на прима виста доста перспективни даже, но расперите ги нямаше
p. s. Прави ми силно впечатление, че по Марица изключително рядко вече, се виждат "играещи" рибки - не знам какво, аджеба, се случва с тази река
Колеги, събирайте си отпадъците след като приключите с риболова, пазете природата чиста
Е, намерих такива, на прима виста доста перспективни даже, но расперите ги нямаше

p. s. Прави ми силно впечатление, че по Марица изключително рядко вече, се виждат "играещи" рибки - не знам какво, аджеба, се случва с тази река

Колеги, събирайте си отпадъците след като приключите с риболова, пазете природата чиста

К'о ста'а с тая река - уж я зарибявам !!!

-
- вече хвърля и на тежко
Много ти е малък зарибителя , индианците бързо го изяждат .
Много добре, все пак.

Много добре, все пак.
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
- emo vasilev
- сериозен играч
Събота и неделя бях на бента на Маноле - над бента в тихото расперите щяха да ми счупят щеката .Тъкмо завъртя със захранката някоя риба и тия гадове направят атака и всичко пръсне .В събота сутринта играеше доста риба - просто радост за окото , в неделя сутринта все едно бях на друга река - пълно мъртвило .Под бента имаше доста спинингисти , но не видях някой нещо да извади.daniel defoe написа:И така другари ... в петък надвечер се разходих до Марица с цел намиране на нови (поне за мен) расперски места.
Е, намерих такива, на прима виста доста перспективни даже, но расперите ги нямаше![]()
p. s. Прави ми силно впечатление, че по Марица изключително рядко вече, се виждат "играещи" рибки - не знам какво, аджеба, се случва с тази река![]()
- daniel defoe
- разбира нещата
Има удари, които ти спират дъха, днес имах удоволствието да усетя точно такъв
Бебокът беше 116 см, голямо дърпане падна с "новото" кроа, кеф голям
Сомът се снима доста по трудно от распера, докато се опитвах да го фокусирам, ми си изплъзна поне сто пъти (ама аз съм си кьопав
)

След пет минутна борба с тройките, бебето беше пуснато на свобода да расте

Поздрави и наслука
p. s. Почитателите на гръцката музика могат да си пуснат "Сома му", докато гледат сома ми

Бебокът беше 116 см, голямо дърпане падна с "новото" кроа, кеф голям

Сомът се снима доста по трудно от распера, докато се опитвах да го фокусирам, ми си изплъзна поне сто пъти (ама аз съм си кьопав

След пет минутна борба с тройките, бебето беше пуснато на свобода да расте

Поздрави и наслука

p. s. Почитателите на гръцката музика могат да си пуснат "Сома му", докато гледат сома ми

-
- вече хвърля и на тежко
Много добра фото сесия,
нека повече такива да се срещат за напред на такива като теб.
Преди седмица до мене един изкара сомче около 2кг.
откачи му се на брега ,скочи във водата да не му избяга случайно
и право у торбата.
Поздрави
нека повече такива да се срещат за напред на такива като теб.

Преди седмица до мене един изкара сомче около 2кг.
откачи му се на брега ,скочи във водата да не му избяга случайно
и право у торбата.

Поздрави
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
-
- ще става разбирач
Браво колега,страхотна слука.
Следвашия път по-голям 

-
- ще става разбирач
Здравейте колеги.Отдавна не бях ходил на Марица,ама като изгорих 5 резервоара с нафта за да търся балканки,и не хванах нито една,днес на обед забягнах набързо до любимата река.Обаче като стигнах там,установих че съм си забравил чантата с примамките.Но невсичко беше загубено,защото в колата имах едно воблерче от на Къцата,беше дефектно (неможе да се потопи под 4 пръста във водата),но днес и то се отблагодари и ще заеме достойно място в кутийката с останалите воблери.Хванах 4 кефала и една бяла риба"педарка'',която разви Стокхолмски синдром,бях нагазил в реката когато я улових,и след като я пуснах,тя се върна и стоя 10-15мин. на 50 см. пред ботушите ми.Чак когато тръгнах да излизам да се местя,тя се завъртя рязко и изчезна в дълбокото.Рибешка му работа
.Ето този хубавец беше най-големия,другите 3 бяха около 20-25см.Всички риби си плуват обратно,като на малките им обещах да ги снимам и тях като пораснат.Та това е за днес,от 14 до 16 часа след обед.

- Vid
- кандидат преподавател
Под Д-град тази година няма и помен от кефал на типично кефаловите места, ловят се само единични распери на късмет.... Сомът също е Фирясъл...
Смятам, че някой е отровил реката през тази година, ама кой и дали ще си признае без бой? Едва ли.... Това му се казва Абсуристан- Булгаристан...

Смятам, че някой е отровил реката през тази година, ама кой и дали ще си признае без бой? Едва ли.... Това му се казва Абсуристан- Булгаристан...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колеги, здравейте! Никога не съм ловил на тази река и понеже имам път посока Пловдив исках да ми препоръчате някой готин вир или друго подходящо място. Искам да си топна примамките, може пък и плувки. Много рядко ми се отдава напоследък, за жалост. Тръгваме от София, така че вяско едно мястенце преди Пловдив ще свърши работа. Благодаря предварително!
Здравейте колеги. От една седмица горе долу ходя през ден на реката (3-4 излета) под двойния бараж до оризаре , ходя само с фидера на бял шарен за по 2-3 часа.Много слабо, дали вече е почнала да се групира рибата успявам да хвана по 1-2 кефала дребни и това е нивото мисля че спада или се задържа колегите за щука по пътя на тапа капо.
-
- научил се да хвърля
Здравейте, колеги след падането на забраната за щука и распер мисля да се насоча към една толкова непозната за мен река, която никога не съм посеещавал, ще се чувствам като българин в Чикаго,,, та да си дойдем на думата замислям да изкъпя воблерите на Марица в района на Садово и Първомай, обект на риболов ще бъде щуката и распера. Ако може да споделите мнение относно примамки, ниво на реката и каквото вие на сърца. Благодаря:)
-
- новобранец
Миналата година в средата на Август ковнах две щуки по кило и малко в тоз регион... едната на китайски воблер с форма и разцветка на кленче а другата на кленче, което ми се хвана на фидера (около 10-12 см) - беше яко нагълтало и сдаде багажа докато го откача - та на Драшкович проработи за номер 2... Едната щука я задържах (и тя беше нагълтала въпросното кленче яко). Търси щуките по бентовете (на Садово има бент) не знам за Първомай - но може да видиш с Гугъл мапс...). Досега не съм хващал распер - местните са ме съветвали на блесна да го търся, но нямам попадения.
На слука!
На слука!