Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Спининг въдица -универсална.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг въдица -универсална.
Здравейте. Решил съм да си взема нещо ,което на практика не съществува  а за капак го искам и да е около 100лв.  Универсалната въдица е мит ,но става въпрос за следното. Искам да мятам силикончета с глави по10-тина грама и да усеща кълването на костура, както и по-тежки блесни и кастмастери за чернокоп от брега. Да става и за щукарските примамки , и да може безпроблемно да извади щука 4+ кг. Ще се лови само на открити водоеми и ще търся дистанция.Та общо взето съм се спрял на размер 2,70 (знам ,че три е по-добре ми идва дълга за колата )  Дотук само okuma black rock 2,75  x-fast  , ми се вписва в тия критерии , и като цена ми пасва доста добре. Ако някой има други предложения ще се радвам да споделите.
 а за капак го искам и да е около 100лв.  Универсалната въдица е мит ,но става въпрос за следното. Искам да мятам силикончета с глави по10-тина грама и да усеща кълването на костура, както и по-тежки блесни и кастмастери за чернокоп от брега. Да става и за щукарските примамки , и да може безпроблемно да извади щука 4+ кг. Ще се лови само на открити водоеми и ще търся дистанция.Та общо взето съм се спрял на размер 2,70 (знам ,че три е по-добре ми идва дълга за колата )  Дотук само okuma black rock 2,75  x-fast  , ми се вписва в тия критерии , и като цена ми пасва доста добре. Ако някой има други предложения ще се радвам да споделите.

а за капак го искам и да е около 100лв.  Универсалната въдица е мит ,но става въпрос за следното. Искам да мятам силикончета с глави по10-тина грама и да усеща кълването на костура, както и по-тежки блесни и кастмастери за чернокоп от брега. Да става и за щукарските примамки , и да може безпроблемно да извади щука 4+ кг. Ще се лови само на открити водоеми и ще търся дистанция.Та общо взето съм се спрял на размер 2,70 (знам ,че три е по-добре ми идва дълга за колата )  Дотук само okuma black rock 2,75  x-fast  , ми се вписва в тия критерии , и като цена ми пасва доста добре. Ако някой има други предложения ще се радвам да споделите.
 а за капак го искам и да е около 100лв.  Универсалната въдица е мит ,но става въпрос за следното. Искам да мятам силикончета с глави по10-тина грама и да усеща кълването на костура, както и по-тежки блесни и кастмастери за чернокоп от брега. Да става и за щукарските примамки , и да може безпроблемно да извади щука 4+ кг. Ще се лови само на открити водоеми и ще търся дистанция.Та общо взето съм се спрял на размер 2,70 (знам ,че три е по-добре ми идва дълга за колата )  Дотук само okuma black rock 2,75  x-fast  , ми се вписва в тия критерии , и като цена ми пасва доста добре. Ако някой има други предложения ще се радвам да споделите.Re: Спининг въдица -универсална.
Разгледай тези  http://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html.   Аз ползвам infinite bass 2,44 6-21,но в твоя бюджет влиза leisure bass.От моята съм много доволен, отговаря изцяло на твоите изисквания,предполагам и другата ще е добра.

Остави само стъпки

Re: Спининг въдица -универсална.
100% ПОПАДЕНИЕ...Виждал съм я на живо,за тези пари е оптималния вариант...gergi762 написа:Разгледай тези http://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html. Аз ползвам infinite bass 2,44 6-21,но в твоя бюджет влиза leisure bass.От моята съм много доволен, отговаря изцяло на твоите изисквания,предполагам и другата ще е добра.
Твоята пръчка е Leisure Bass - 2.44/7-28,или Leisure SeaBass 2.70/7-25-първата е по-яка!!!
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ

Доста интересно изглеждат. И аз се спрях на Leisure Bass - 2.44/7-28 ,но ми се щеше да е 2,70. А тази която е морско изпълнение и е 2,70 е доста по-тежка.

- garfield_90
- ще става разбирач 
Колега така като чета какво искаш, се насоси към нещо с акция 10-35 или 10-40 или нещо между тях.
http://megafishing.bg/product/6525/vadi ... -40gr.html

http://megafishing.bg/product/6525/vadi ... -40gr.html
- garfield_90
- ще става разбирач 
Това също не е лош избор за бюджета и риболова, който смяташ да практикуваш.В описанието ще намериш и голмо разнообразие от дължини и акции включително и 2.70 14-40, което смятам ти е предостатъчно.При добра работа можеш да мяташ и примамки с по-голямо тегло от 40, а и 10 гр също няма да са ти проблем и при 2те въдици които съм ти пуснал.Успех
http://megafishing.bg/product/4874/vadi ... nning.html
Теглото е малко по-голямо от предходната но и ти го каза универсална няма !
Някъде трябва да има малък компромис, но трябва да решиш къде.

http://megafishing.bg/product/4874/vadi ... nning.html
Теглото е малко по-голямо от предходната но и ти го каза универсална няма !
Някъде трябва да има малък компромис, но трябва да решиш къде.
Благодаря за съвета , но за акцията мисля че 30 гр ми е максималната нужна. Искам пръчката да е предвидена за примамки между 10-20 грама.  при акция 15-40 определено това не се получава. Имам няколко такива и с малките примамки не се справят. Едната ми пръчка е shimano scimitar 15-60. нея си я ползвам за чепаруване от лодка. От брега определено не може да се справи с границата от 40 метра при примамка 15 грама. 7-30 , 10-30.. нещо такова ще да е.

Окумата е доста прилична въдица за парите си , със силно изразен върхов строй / без това да я прави кол / , чувствителноста и също е на високо ниво .gergi_81 написа:Здравейте. Решил съм да си взема нещо ,което на практика не съществуваа за капак го искам и да е около 100лв. Универсалната въдица е мит ,но става въпрос за следното. Искам да мятам силикончета с глави по10-тина грама и да усеща кълването на костура, както и по-тежки блесни и кастмастери за чернокоп от брега. Да става и за щукарските примамки , и да може безпроблемно да извади щука 4+ кг. Ще се лови само на открити водоеми и ще търся дистанция.Та общо взето съм се спрял на размер 2,70 (знам ,че три е по-добре ми идва дълга за колата ) Дотук само okuma black rock 2,75 x-fast , ми се вписва в тия критерии , и като цена ми пасва доста добре. Ако някой има други предложения ще се радвам да споделите.
Говоря за тази с акция 7-30 гр.
Един  ден , ще  накарам  България  да  се  гордее  с  мен .......

- garfield_90
- ще става разбирач 
Аз също съм с 10-30 акция и съм много доволен, нямам проблем нито с дребосъците нито и с едрите щуки. Но все си мисля, че за морски риболов и големи дистанции трябва малко повече,но избора е твой. А колкото до твоите искания в този ценови диапазон и акция 10-30 имаш голям избор

По съвет на приятел се спрях на нещо доста бюджетно ,което обаче било направено много добре. http://www.vidrax-fishing.com/shop/inde ... ct_id=4629  Избрах 2,40 пред 2,70 понеже ще я комбинирам с маара Риоби аплаус 2000 , и ще дойде лека.

- pikehunter84
- новобранец 
Колега, погледни и тези две пръчки : http://shop.fishing-tackle.bg/gad-fair.html и  http://shop.fishing-tackle.bg/gad-gancho.html. Втората е малко над определения ти бюджет , но също е доста добър вариант и си заслужава парите  Успех в избора и наслука
 Успех в избора и наслука

Успех в избора и наслука
 Успех в избора и наслукаRe: Спининг въдица -универсална.
+1 за GAD-a   

Поздрави

Поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"

Благодаря на всички за съветите. Вече взех Favorite Laguna 2,70  5-21гр. На промоция я намерих в магазин тук в Бургас за 66лв. Още като я хванах и усетих ,че е моята пръчка. Вярно за щуки ще е малко мека , но за чернокопа и костура е идеална.Строят и е доста бърз и седи изненадващо стегната за този тест.  Кастмастери по 12-15 грама и седят много добре и дължината ще ми позволява да ги мятам доста пред скалите на Приморско. Страшно добре се усеща и като и сложа 8-10 грама джиг главичка с малко силиконче за костурчетата. Абе пасна ми много още като я хванах ,както се казва.

Адашче, мисля,че много бързаш или бъркаш нещо!!!gergi_81 написа:Благодаря на всички за съветите. Вече взех Favorite Laguna 2,70 5-21гр. На промоция я намерих в магазин тук в Бургас за 66лв. Още като я хванах и усетих ,че е моята пръчка. Вярно за щуки ще е малко мека , но за чернокопа и костура е идеална.Строят и е доста бърз и седи изненадващо стегната за този тест. Кастмастери по 12-15 грама и седят много добре и дължината ще ми позволява да ги мятам доста пред скалите на Приморско. Страшно добре се усеща и като и сложа 8-10 грама джиг главичка с малко силиконче за костурчетата. Абе пасна ми много още като я хванах ,както се казва.
 Колегите,останаха с впечатление както и аз,че търсиш за сладководен спининг,за морето .....ТЦ !!!
 Колегите,останаха с впечатление както и аз,че търсиш за сладководен спининг,за морето .....ТЦ !!!  Първо.....от брега с тези 2,70,можеш само да се чешеш по гърба!Второ ако я ползваш от лодка, ......много ми е интересно,как би извадил,...... 5-6 ,,чернокопченца,,.............и с колко грама олово?!?! Въпреки това,честито и много слука!!!
 Първо.....от брега с тези 2,70,можеш само да се чешеш по гърба!Второ ако я ползваш от лодка, ......много ми е интересно,как би извадил,...... 5-6 ,,чернокопченца,,.............и с колко грама олово?!?! Въпреки това,честито и много слука!!!  
От кея на моркса гара ,както и от разни каменисти носове по черноморието съм извадил доста чернокопи на блесна с пръчка 2,40. Затова мисля че 2,70 ми идва идеална.Кастинг 40-45 метра ми е предостатъчен за чернокопи и лефери.На буните в Приморско леферите есента излизат буквално на брега.От края на буната се мята успоредно на крайбрежната ивица. Даже не е нужна кой знае каква дистанция.  А за лодките пръчките са ми други. Там питанки нямам.
 А за лодките пръчките са ми други. Там питанки нямам.