Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- stoiann80
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Събират такса от 5 лв само на старата баластриера (като влизаш от пътя за Чепинци, тази, която се пада в ляво). На новата, която е и действаща, няма такса, но и местата са кътgoran2 написа:А не стана ли платен могилите?Бариера сложиха от седмиците!
Memento mori
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Може колегите просто да няма за какво да пишат.Ето аз в събота на Чепинци за 10 часа риболов хванах-2 уклея,2костурчета,2платички и 4 бабушки.Нямах намерение да споделям такъв "успех",но просто искам да кажа че за съжаление скоро няма да има какво да ловим, става все по зле а иначе браво за щуката.stoiann80 написа:Странно, че в темата се говори повече само за платените (изключваме Панчарево). В Петък и Събота пообиколих повечето гьолчета непопадащи в забраната и навсякъде беше пълно с народ.....
Това е от Петък. Първата за годината и надявам се да не е единствена
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Днес на Веринско - много силен вятър. До обяд десет пъстърви, един клен към 900гр и никакви каракуди.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Преди малко се връщам от Богров гьола под Джъмбо.За 7 часа риболов 2 каракуди, 6 уклея, 2 червеноперки и 30-на костурчета колкото пръст.Пробвахме и за щука, никаква я няма и на целия гьол не видях някой да изкара.
Някой мърдал ли е към Пънчака-гумаджийницата, как е положението там?
Информация от вчера за Веринско - лек дъжд, много каракуда и две пъстърви.
Каракудите ловихме на фидер, като взимаха на бял, торен, земен и царевица.
На спининиг не излезе нищо, но не съм и настоявал много.
Наслука!
Каракудите ловихме на фидер, като взимаха на бял, торен, земен и царевица.
На спининиг не излезе нищо, но не съм и настоявал много.
Наслука!
При нас пък вчера , пак на Веринско не излезе нищо освен една каракудка и два малки костура под педя....
Колега, къде се бяхте позиционирали на водоема?Valdini написа:При нас пък вчера , пак на Веринско не излезе нищо освен една каракудка и два малки костура под педя....
Ние бяхме след стената в плитката част, като всички около нас ловяха. Предполагам, че рибата е групирана на това място, тъй като сега й е периодът на мръстене.
Поздрави!
На гумаджийницата в сряда излизаше уклей и бабушка, предимно дребни, тук-там някое прилично. Бабите излизаха и доста прилични, но редки. Излизаха като се успокои водата, което за разлика от обикновено се случи защото нямаше вятър, но валеше много и това сякаш ги спираше пък и пак си играеха често с нивото на язовира и се промени с по 10-15 см и отгоре поне 3-4 пъти в рамките на деня.piso написа:Преди малко се връщам от Богров гьола под Джъмбо.За 7 часа риболов 2 каракуди, 6 уклея, 2 червеноперки и 30-на костурчета колкото пръст.Пробвахме и за щука, никаква я няма и на целия гьол не видях някой да изкара.
Благодаря колега, в неделя ще се пробвам за костур и уклей, пък каквото сабя покаже и ще дам инфо след излета а това с нивото вече не ми прави впечаление толко излети съм имал там и за 8 часа нивто се е качвало с близо 50см.leetz0rr написа:На гумаджийницата в сряда излизаше уклей и бабушка, предимно дребни, тук-там някое прилично. Бабите излизаха и доста прилични, но редки. Излизаха като се успокои водата, което за разлика от обикновено се случи защото нямаше вятър, но валеше много и това сякаш ги спираше пък и пак си играеха често с нивото на язовира и се промени с по 10-15 см и отгоре поне 3-4 пъти в рамките на деня.piso написа:Преди малко се връщам от Богров гьола под Джъмбо.За 7 часа риболов 2 каракуди, 6 уклея, 2 червеноперки и 30-на костурчета колкото пръст.Пробвахме и за щука, никаква я няма и на целия гьол не видях някой да изкара.

На гумаджийницата, с хубава захранка се събира много уклей и то не лош. Редуват се с редки, но едри бабушки и чат-пат някой костур. Нивото е много високо и местата са ограничени, но това пък е добре за хайвера. Лошото е, че много малко хора връщат рибите.
Ние бяхме на отсрещната страна в близост до къщите...BloodDust написа:Колега, къде се бяхте позиционирали на водоема?Valdini написа:При нас пък вчера , пак на Веринско не излезе нищо освен една каракудка и два малки костура под педя....
Ние бяхме след стената в плитката част, като всички около нас ловяха. Предполагам, че рибата е групирана на това място, тъй като сега й е периодът на мръстене.
Поздрави!
И аз бях в четвъртък точно преди садките и направо бях на седмото небе. Каракудата бе полудяла. Лових на фидер и на мач като на моменти не смогвах с мача. Ми то кълвеше едновременно и на двете въдици. На близката дистанция строих бабиерите но за съжаление никакви пъстърви. Пробвах на два цвята паста неще и неще. Интересно бе, че след толкова много години хванах и бибан. Интересно ми беше даже съжалявам, че не я снимах. Добре че накрая дъжда ме изгони иначе нямаше тръгване,рибата кълвеше като обезумяла. Това е от мен за сега.BloodDust написа:Колега, къде се бяхте позиционирали на водоема?Valdini написа:При нас пък вчера , пак на Веринско не излезе нищо освен една каракудка и два малки костура под педя....
Поздрави!
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Днес преди дъжда на Пожарево много каракуда и две сомета.Шараните са отпуска .
На Челопечене /големия гьол/ - никакъв риболов от страната на нивите, освен слънчаци. Явно рибата си хвърля хайвера и не кълве, подобно е положението и от към страната на пътя за селото - там само дребни червеноперки. Имаше доста коли между езерото и реката, но до там не ходихме.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Пънча надърпах 40-45 трудни баби. Хванах и 3-4 бейби платички и един морунаж. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.