Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Долни Богров-платеното
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Долни Богров-платеното
По-скоро не. В Неделята един човек ги пробваше с две плувки, на добро място, там в началото на водоема, където е и малко по-плитичко, а и там хвърлят хайвера, но нищо....
pampasa написа:Здравей , риболов на плувка има ли....................................вече ?
Diksata написа:Те там си продават пелети. Водят се български. Принципно можеш да ги намериш и на по-евтина це,а да кажем 1.40 на килограм, а там е 2.50 , даже не знам дали е и 1 килограм. Взимаш 5-6 плика от малките, ако ще ловиш на фидер, правиш 3-4 от тях за захранка и другите 2 ги стреляш с прашка. През 1 час примерно, по 4-5 топки захранка и 3-4 прашки пелети. За стръв взимаш 1 плик от големите пелети и си ти човекът !
Balakchia написа:Привет Колега,какви пелети използва и на какъв монтаж ако не е тайна?Може и на лични.
Благодаря
Станиславе има малко е по тегав
BARUTA написа:Станиславе , има малко е по- тегав
Тенкс ,ще ги пробвам другата седмица.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
В неделя хванах седем риби на силиконова царевица и поп-ъп...Моят приятел успя да извади една на фидер, а на мача извади 4 , но не се занимава много да храни и премята.Температурата на водата е 20 градуса...
Така ,така .......това да се чува...................Kaloqn19 написа:В неделя хванах седем риби на силиконова царевица и поп-ъп...Моят приятел успя да извади една на фидер, а на мача извади 4 , но не се занимава много да храни и премята.Температурата на водата е 20 градуса...
Поздрави
Днес бях на водоема,за цял ден един шаран 16.00кг.Не видях и никой друг колега да вади.Като цяло доста зле.
Днес бях от 7 до 15...Хванах 17 риби...Другите хора също извадиха по няколко рибки;) хвърлих и за сом но без резултат
Имаше ли риболов на плувкаKaloqn19 написа:Днес бях от 7 до 15...Хванах 17 риби...Другите хора също извадиха по няколко рибки;) хвърлих и за сом но без резултат

Нямаше ловящи на плувка, но повечето от рибите изкарах на зиг риг..........Горе-долу същотоpampasa написа:Имаше ли риболов на плувкаKaloqn19 написа:Днес бях от 7 до 15...Хванах 17 риби...Другите хора също извадиха по няколко рибки;) хвърлих и за сом но без резултатАз като ходих преди седмица ,нещата не бяха цветущи...........хванаха се по 5-6 риби на човек на мач...............но не бях доволен
![]()

Кажете на мач как ги ловите тие риби? Ходя 2пъти без резултат,знам че на техните пелети кажете монтажи дълбочини и чалъма за там.Начинаещ съм.
Най -общо , лови се на "пропадане" -тоест рибите се търсят в горния /среден воден слой / на 1-1.5 м. дълбочина /.krasi1987 написа:Кажете на мач как ги ловите тие риби? Ходя 2пъти без резултат,знам че на техните пелети кажете монтажи дълбочини и чалъма за там.Начинаещ съм.
Лично Аз ползвам следния монтаж : отдолу-нагоре - кука /вида и размера има значение !/ , на 20 см от нея - два супер дребни дропера , микровирбел , еднакви по размер съчми - поставени на равно разстояние една от друга и фиксиран ваглер...........
Захранва се в ритъм / начесто и по-малко / с гранулата ,която продават там.
Идеята е да се образува стълб от бавно потъващи пелети ,това кара рибите да се вдигат нагоре и да посрещат храната в средните водни слоеве - съответно там се и ловят.
За стръв използвам плуващи пелети , в ярки цветове , като прехвърлям монтажа начесто
/ през 1-2 мин. / , имам доста кълванета при приводняването / без въобще да се изправи ваглера /.
Най-общо , монтажа трябва да потъва в плавна дъга - съответно ,плуващата пелета спомага за това.
Изглежда по-сложно отколкото е всъщност

- stridata
- ще става разбирач
Техниката която ти обяснява pampasa в Англия я наричат пелет ваглер и се прави с един ваглер предназначен специално за тази цел и на куката пелета с рингче или косъм, без утежнение и галимации. Разковничето е често презамятане и постоянна стрелба на пелети. Рано или късно се вдигат и почва една сеч.... Ако пък след час два не се вдигнат "слизаш" на дъното с един обикновен ваглер и ги почваш долу на образувалото се петно... За това аз винаги използвам потъващи пелети.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

Мда ,това също е вариант ,но понеже използвам обикновен ваглер / с малка товароносимост / , затова и при мен има утежнение.stridata написа:Техниката която ти обяснява pampasa в Англия я наричат пелет ваглер и се прави с един ваглер предназначен специално за тази цел и на куката пелета с рингче или косъм, без утежнение и галимации. Разковничето е често презамятане и постоянна стрелба на пелети. Рано или късно се вдигат и почва една сеч.... Ако пък след час два не се вдигнат "слизаш" на дъното с един обикновен ваглер и ги почваш долу на образувалото се петно... За това аз винаги използвам потъващи пелети.
Както и да е , метода е силно ефективен ,в много от случаите кълве мигновенно , до степен - да не съм успял да си затворя бигела след хвърлянето