Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Бай Иван »

Gosheto написа: Днес посетих Чепинци в търсене на уклей. Само два....но още 22 платички около 25 санта. Много приятен риболов.
Вчера проверих инфото и го потвърждавам. Върви доста приличен риболов на дребни платички.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес от 7.30ч. до 11.30ч.потърсих уклея на Чепинския гьол.С директна петица и бял цървяк на чесах краста та. Явно трябва да се ходи по раничко,защото след 11ч.започва да напича яко.Хора почти нямаше (риболовци).Да платичките са много малки и имам чуството,че на този гьол не растат???.Успех на всички.
Прикачени файлове
20170605_080047.jpg
20170605_121525.jpg
ebonov
новобранец
новобранец

Мнение от ebonov »

Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Плътно на дъното, храниш непрекъснато, като в онзи ден платичките предпочитаха стръвта да пропада, като при бабушките.
Аватар
achocom
новобранец
новобранец

Мнение от achocom »

ebonov написа:Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
Уклея го търси на 1.50м
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! :fishing3:
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

ebonov написа:Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
Платичките, както при Бай Иван, кълвяха на пропадане. Лових на около педя над дъното, 4-4.5м в моя случай, с пропадане в последния метър, десетина метра дистанция. Храних с преувлажнена хвана и стрелях червеи.
ebonov
новобранец
новобранец

Мнение от ebonov »

Благодаря за информацията, ще се пробваме пак другата седмица :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, на Чепинци уклея в момента излиза приблизително на метър, метър и двайсет см.С малка лопатка хвърлям мешана пръст и пясък от гьола,става една кафява мънилка и рибетата се настървяват .За платичките в захранката слагам пак глина от водоема и правя стегнати топки,да дълбочината е 5-6 м.и като чели повече кълве като се лежи с повода на дъното.Това е моето скромно мнение. Но те са около размер шамарче и незнам за какво ги слагат в торбетата .Успех на всички.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

miro253 написа:А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.
Никак даже. Потъват си пезпроблемно. Единствено, ако има много дребна риба, може да се наложи да стреляш повече на по-рядко.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Kire 50 написа:Да платичките са много малки и имам чуството,че на този гьол не растат???.Успех на всички.
Е как да растат като ако не ги приберат в торбата, малко като поотраснат ги прибират в мрежата...
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Лично мое наблюдение е, че стрелбата на бял червей е печелившия подход в риболова на уклей от баластриерата край село Чепинци. Направих няколко излета по време на пролетната забраната и в спокойно темпо излизаха по стотина уклея за три часа риболов. Рибите бързо се настървяваха и се ловяха на метър дълбочина. На падащите червеи се вдигаше и по някоя платичка от дъното.
IMG_20170501_184238.jpg
IMG_20170510_192200.jpg
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

crazybot написа:
Kire 50 написа:Да платичките са много малки и имам чуството,че на този гьол не растат???.Успех на всички.
Е как да растат като ако не ги приберат в торбата, малко като поотраснат ги прибират в мрежата...
Миналата година имам платика 2,200 от Чепинци,но подозирам че повечето от дребните не са платики а май бабки се казваха абе братовчеди на платиката които повече от педя не стават.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

miro253 написа:А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.
Може и да е, но отляво на мен, и от дясно не ловяха, а аз- да :roll:

Според мен популацията на платика е голяма и това е причината повечето риби да са дребни. Съжалявам, че няма да имам възможност през следващите месеци да търся големите около трастиките, а защо не и навътре на фидер..
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

bogno написа: Миналата година имам платика 2,200 от Чепинци,но подозирам че повечето от дребните не са платики а май бабки се казваха абе братовчеди на платиката които повече от педя не стават.
Аз до преди 3-4 години имах почти всеки излет по една платика около 2 кила, за риби от порядъка 500гр до кило да не говорим...Факт е че големите хубави платики просто намаляха драстично, големи щуки и бели също доста рядко се появяват. Повечето риби са един калибър, а ония отсреща се хвалят че всяка вечер пускат мрежите.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”