Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Вчера проверих инфото и го потвърждавам. Върви доста приличен риболов на дребни платички.Gosheto написа: Днес посетих Чепинци в търсене на уклей. Само два....но още 22 платички около 25 санта. Много приятен риболов.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Плътно на дъното, храниш непрекъснато, като в онзи ден платичките предпочитаха стръвта да пропада, като при бабушките.
Уклея го търси на 1.50мebonov написа:Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

Платичките, както при Бай Иван, кълвяха на пропадане. Лових на около педя над дъното, 4-4.5м в моя случай, с пропадане в последния метър, десетина метра дистанция. Храних с преувлажнена хвана и стрелях червеи.ebonov написа:Колеги на каква дълбочина ловите на Чепинци, днес бях срещу драгите и дълбочината на 5 метра от брега беше доста голяма.Успях да излъжа няколко рибета на около 2 метра дълбочина, уклеят нещо не искаше на 50-60 см.
Благодаря за информацията, ще се пробваме пак другата седмица 

А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Никак даже. Потъват си пезпроблемно. Единствено, ако има много дребна риба, може да се наложи да стреляш повече на по-рядко.miro253 написа:А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- crazybot
- фен клуб-скобар
Е как да растат като ако не ги приберат в торбата, малко като поотраснат ги прибират в мрежата...Kire 50 написа:Да платичките са много малки и имам чуството,че на този гьол не растат???.Успех на всички.
Лично мое наблюдение е, че стрелбата на бял червей е печелившия подход в риболова на уклей от баластриерата край село Чепинци. Направих няколко излета по време на пролетната забраната и в спокойно темпо излизаха по стотина уклея за три часа риболов. Рибите бързо се настървяваха и се ловяха на метър дълбочина. На падащите червеи се вдигаше и по някоя платичка от дъното.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Миналата година имам платика 2,200 от Чепинци,но подозирам че повечето от дребните не са платики а май бабки се казваха абе братовчеди на платиката които повече от педя не стават.crazybot написа:Е как да растат като ако не ги приберат в торбата, малко като поотраснат ги прибират в мрежата...Kire 50 написа:Да платичките са много малки и имам чуството,че на този гьол не растат???.Успех на всички.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Може и да е, но отляво на мен, и от дясно не ловяха, а аз- даmiro253 написа:А не е ли малко безсмислено да стреляш червеи на тази дълбочина? Лепен или със захранка май е по-добре.

Според мен популацията на платика е голяма и това е причината повечето риби да са дребни. Съжалявам, че няма да имам възможност през следващите месеци да търся големите около трастиките, а защо не и навътре на фидер..
- crazybot
- фен клуб-скобар
Аз до преди 3-4 години имах почти всеки излет по една платика около 2 кила, за риби от порядъка 500гр до кило да не говорим...Факт е че големите хубави платики просто намаляха драстично, големи щуки и бели също доста рядко се появяват. Повечето риби са един калибър, а ония отсреща се хвалят че всяка вечер пускат мрежите.bogno написа: Миналата година имам платика 2,200 от Чепинци,но подозирам че повечето от дребните не са платики а май бабки се казваха абе братовчеди на платиката които повече от педя не стават.