Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Широка Поляна ????
Модератор: sapuna
Re: яз. Широка Поляна ????
ПРОСТО ПРЕКРАСНО!!! все пак се надявам да направя някакъв риболовJuniur86 написа:Риболова е изключително слаб и на четирите язовира: Доспат, Широка поляна, Голям и Малък Беглик. Язовирите са драстично паднали, като рибата в яз. Широка поляна ще е най засегната поради естеството на язовира а имено, че е сравнително по плитък от останалите и по разлят. Рибата се групирала по дълбоките места и не е толкова активна. И всичко това заради някакви далавери! Всички язовири са пуснати защото всички ВЕЦ под язовирите работят на пълна пара ..... Чудя се кой на къде и за колко изнася тоз ток .... за сметка на почиващите и най вече на рибните ни "богатства"

http://www.visit.bg/patevoditel/vodopad ... latoto-541" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; интересно някой да даде инфо....ако не е свързан с язовира не би трябвало да е източен....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здравей,
Блатото е свързано с Поляната чрез канал, но вчера Съби от кръчмата каза, че в него имало вода.
Източването е заради ремонт, който се очаквало да свърши съвсем скоро.
Голям Беглик е с ниско ниво, но в никакъв случай не е източен. Има си предостатъчно вода.
Риболова също е "нормален" за сезона. Рано сутрин на плувка, а щом пекне слънцето на дистанция с фидер или дъно.
Блатото е свързано с Поляната чрез канал, но вчера Съби от кръчмата каза, че в него имало вода.
Източването е заради ремонт, който се очаквало да свърши съвсем скоро.
Голям Беглик е с ниско ниво, но в никакъв случай не е източен. Има си предостатъчно вода.
Риболова също е "нормален" за сезона. Рано сутрин на плувка, а щом пекне слънцето на дистанция с фидер или дъно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
http://imageshost.ru/photo/4628" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; просто нямам думи...http://imageshost.ru/photo/4629" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; това се казва безхаберие и грозота! http://imageshost.ru/photo/4629" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; доколкото разбрах от местните язовирите се точат защото вецовете изнасят ток навън.явно пълните джобове на няколко човека са по важни от опазването на рибните видове .от към риболов едър кустур на рибе на втората стена.довечера съм на голям Беглик да видя там как е.ще кача снимки и инфо от там
Един колега минал в понеделник от там и каза че нямало никаква вода язовира бил източен и имало само една рекичка в средата.
Май и там ще трябва време докато се възстанови рибното богатство.
Идва време пак да посетя любимия ми язовир.Интересува ме нивото на водата и дали кълве нещо?
-
- вече хвърля и на тежко
Нивото е на MAX. Толкова пълен не съм го виждал отдавна. За риболов - не мога да кажа. Много въдичар, много нещо, но не видях някой да вади нещо. Не че съм се заглеждал де. Повече зяпах шкембето и овнешката пържола, които Съби ми сервира...asen77 написа:Идва време пак да посетя любимия ми язовир.Интересува ме нивото на водата и дали кълве нещо?

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Мерси колега за информацията.Последните години и аз наблягам повече на скарата по обясними причини.

- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Два пъти съм си правил разходка за един ден от София до там точно заради тези две неща.Sme6NIKa написа:Нивото е на MAX. Толкова пълен не съм го виждал отдавна. За риболов - не мога да кажа. Много въдичар, много нещо, но не видях някой да вади нещо. Не че съм се заглеждал де. Повече зяпах шкембето и овнешката пържола, които Съби ми сервира...asen77 написа:Идва време пак да посетя любимия ми язовир.Интересува ме нивото на водата и дали кълве нещо?

Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Информация от язовира тези дни: нивото на водата е малко по-ниско от обичайното, 2-3 метра под максимума си и продължава да спада. Риболовът не е интензивен, но го има, най-вече сутрин и следобед. Добри червеноперки се ловят с жито за стръв и захранване, но рибата не се влияе от други захранки. Костурът кълве добре на малки рибки, торен и земен червей, а кленът взима на бял. На едно място бяха хванали 2 добри шарана на дъно, но явно със стабилно захранване и нанасяне с лодка. Водата както обичайно е студена, а през нощта навън става доста хладно и си трябват дебели дрехи. Ето и малко снимки:
Голям Беглик

Широката

Кленчета по брега

Тук някъде бяха хванали шараните

Доспат

Голям Беглик

Широката

Кленчета по брега

Тук някъде бяха хванали шараните

Доспат

Интересува ме какво е нивото на язовира, доколкото разбрах е източен от НЕК нацяло, но сега се пълни.
Минах оттам в неделя. От пътя Доспат-Батак, вода в язовира не се вижда. Изобщо. Как ще го напълнят през лятото, не проумявам.
Благодаря за информацията. Жалко за това райско място, за някои хора печалбата е преди всичко.
Не знам кой точно контролира тези изпускания към ВЕЦ Батак но лично за мен това е гавра и престъпление с природното богатство в този район.
Не знам кой точно контролира тези изпускания към ВЕЦ Батак но лично за мен това е гавра и престъпление с природното богатство в този район.
ВЕЦ-група "Родопи", със седалище в Пловдив, са нашите душмани.