Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
casparownariba
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от casparownariba »

Колеги някой дали е ходил на Огняново,има ли риболов
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Здравейте Колеги,
В неделя се разходихме с проятели до безден. Целта беше близък до София гьол с цел спортен риболов, както винаги. Започнах на мач и роболова вървеше доста интензивно, излизаха прилични каракуди 200-300 грама, както и малки шаранчета - 600-800 грама, но доста борбени. Задуха лек ветрец и смених на фидер. Основно същите шаранчета, но каракудите бяха една идея по-големи. Риболова е много интензивен и човек може много да се забавлява. Работещите захранки за фидерите бяха суно байтс и ван ден енде - динамик екшън. Стръв царевица, земен.
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

casparownariba написа:Колеги някой дали е ходил на Огняново,има ли риболов
Бях в събота вечерта за няколко часа да търся хищник на влачене. Времето беше перфекто, но липсата на риболовци ме озадачи. Бях в раьона на стената , нивото е доста ниско поне 1,5-2,0м надолу от нормалното за това време на годината. Водата 22 градуса. На сонара почти нямаше риба явно и там яко се обезрибява. Спасих капото с едно 100гр костурче. Видях да ловят подобни от ръка. Мисля че скоро няма да повторя.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, отдавна не бях ходил на КътинСкия водоем и тази сутрин към 6 ч. отпраших към него.Само с кутийка бял / на Курило риб.магазинче не беше отворило / заметнах сопата .Време тихо свежо ,тишина и като че ли бях сам на водоема. Обещаващо начало с три костура,две дребни бабушки и едно кленче.И това до към 7 ч.и след това мъка.Появиха слънчаци раци, охлюви и риболова стана ад, поне раците да бяха голями а то...издържах до към 10 ч. а и на пече и си бих дуспата.Кътински неволи. Успех на всички които ще посетят този водоем.
Прикачени файлове
20170626_064545.jpg
20170626_090251.jpg
20170626_100017.jpg
20170626_122031.jpg
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, е ее...ето го и един от раираните разбоиници .Нещо обърках нещата Извинявам се.
Прикачени файлове
20170626_095950.jpg
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Никой ли няма с какво да се похвали цяла седмица.Ето аз в събота на платения Пънчак от 5 ръна само 2 реализирани.Шаранчета между 2и3 кг.Много вкусни.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Ами да се похваля. Миналата седмица имам три вечерни риболова на "безплатния" на Панчарево :lol: . Стената, Лебеда и Гумаджийницата. И трите пъти отървах капото - успокояващо, а? Нещо не мога да се ориентирам и това е.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Да допълня за Пънча:
- Събота бях на бъбрека - на фидер - нищо - рано сутрин пасажа бабушки прави две, три кръгчета и после цял ден зачезва нанякъде (незнайно къде)
- Неделя бях на плажа - на фидер - нищо - следобеда само дребни уклеи (да, на фидер), в 19:30 хванах една баба и си викам ей сега ги скъсах - и до 20:30 нищо.
После се прибрах да правя планове за следващата събота къде да ги търся тия пусти бабушки на тоя куц гьол
Аватар
koko_alfata
новобранец
новобранец

Мнение от koko_alfata »

Бай Иван написа:
Gosheto написа: Днес посетих Чепинци в търсене на уклей. Само два....но още 22 платички около 25 санта. Много приятен риболов.
Вчера проверих инфото и го потвърждавам. Върви доста приличен риболов на дребни платички.
На каква сдълбочина и на каква стръв ги ловиш платиките колега?И близо го шавара ли хвърляш?
Колкото повече набира,толкова повече набира........
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Много студена е водата за този период от годината и явно на по-голяма дълбочина /визирам 5, 6 метра/ рибата не се завърта както беше преди месец и половина. Направи ми впечатление, че на стената много от рибата се държи близо до брега. Тази каракудка
Изображение
я хванах само с потопен повод и дропер ей така на майтап на 2 м. от брега заедно с 2 кленчета по 15 см., но не ги снимах с цел по-бързо връщане във водата и един як слънчак.
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Здравейте колеги,някой да е ходил скоро на Тараторското?Дали има нещо останало или го измрежиха?
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

koko_alfata написа:
Бай Иван написа:
Gosheto написа: Днес посетих Чепинци в търсене на уклей. Само два....но още 22 платички около 25 санта. Много приятен риболов.
Вчера проверих инфото и го потвърждавам. Върви доста приличен риболов на дребни платички.
На каква сдълбочина и на каква стръв ги ловиш платиките колега?И близо го шавара ли хвърляш?
Лових с директен 8-ца, дълбочина около 5м. Излета ми беше преди повече от месец. От тогава гледам много хора са се капотирали.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци,сутринта се случи чудо, ИАРА да ИАРА сутринта мина на проверка на Чепинския водоем ??? . Около мен всички колеги бяха редовни, сиреч с БИЛЕТИ което е много радващо.За три те часа на водоема извадих 13 платички ,3 бр. дребни бабушки и много ама много дребни костурчета,като чели се бяха събрали на конференция ?Дъбочината на която лових -около 3 м. 3 и нещо,стръв бял червеи и захранка жито малко сладка царевичка и малко от белия цървяк с директна петица,плувка 1 гр .кукичка номер 16 KAMASAN B511.Трябва да се лови сутрин рано! .На различни те места дълбочината е различна, но колко му е да си замерите дъбочината .След тези жеги и дъждове отличен релакс. Успех на всички
Прикачени файлове
и много красота
и много красота
и това е размера на платичките
и това е размера на платичките
отровиха ми душата тия дребосъци
отровиха ми душата тия дребосъци
SammyLee
новобранец
новобранец

Мнение от SammyLee »

Аз се пробвах два пъти на Казичене до затвора, отворили са го преди месец някъде. Резултатите са плачевни за гьол, на който не е ловена риба към четири години и вероятно е опоскан с мрежи. В четвъртък миналия спасих капото с към кило уклей, но на дъно дори не пипна на нито един човек на язовира. Вчера почти същата работа - на фидера три каракуди, няколко костурчета дребни и нищо повече. Другите 6-7 човека пълно капо, ако изключим уклея
piso
новобранец
новобранец

Мнение от piso »

Здравейте другари.Някой дали знае какво е положението на Враждебна под летището,малкия и големия гьол?Ще ми се да се пробвам този уикенд за лин и костур, но не съм стъпвал от пролетта
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”