Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Разказа се казва за Тиквата и Тролинга... :mrgreen: :mrgreen:

За сефте гледам този сорт тиква, донесоха ми семената от Полша, ама си е баш, та онзи ден взела да съхне само едната и то защо, като и дават до 30-50 кила да става. :lol:
Ами като взело да расте говедото баш върху пъпната си връв и изквича накрая, само на 15 кила.... :lol: :lol: , смаза си хранителната връв с животеца.... :wink: .
Та, разберете, че тролинга у нас е точно това, както се случи с тъпата ми тиква.. :lol: , изловкат дребаците и си казват :lol: , хмъ,......явно на някой друг трябва да му се направи сепукото... :lol: , щото ние сме невинни.. :lol: :lol: ., ние само пазим язитата.. :lol: :lol: ., не сме опитвали, дори жува риба пушена.... :lol: :lol: , откакто ги пазим, .......... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не забравяй,че от тиква до тиква има разлика!Някои си остават тикви за цял живот,а други стават Човеци от Световна класа-например Тръмп! :!: Има и други,но няма да те отварям,кои са у България! 8) :drinkers: Яж си тиквите и дъ нит ти пука,а Големите игри ги остави на Играчите! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Троли,гьолът ти няма вода и продължава да спада :roll: Начи рибите съ гъсти :D
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:......, макара Окума Металоид 2 спийд, ....... :drinkers:
Краси, тази макара предполагам, че е модела -12 за лява ръка, не ти ли идва тежка за 10 часа джиг. :shock: ...към 700 грама е с влакното, като и сложим и пръта, става минимум над кило... :roll:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Не моята е модела Metaloid 5 II 2- speed .
Не разбирах и търсих бюджетен вариант който след като навляза в този риболов да заменя с правилния скъп вариант. Причината да се спра на нея е , че макарата е същевременно малка като часовник, събира 500 метра влакно, и е 2 speeb. Тоест бърза за да вадиш празен джиг от 100-150 метра бързо и бавна скорост за да превърне това малко бижу в мощна макара при ваденето на големи риби. С тази техника и ултра лайт въдици често удрят големи риби, които се вадят с мощта на макарата. Това предполагаше нужда от малка, бърза и евентуално мощна макара което е възможно само с 2 speed макара.
Също така при различните джигове и техника на проводка със стандартните слоу джиг макари се правят сложти проводки от половинки и четвъртинки на навиване а със 2-speed просто минаваш пак половинка на бавна скорост. Не знам защо типичните слол джиг макари нямат 2-speed модели...най-вероятно пропускам нещо но докато не го открия ще ползвам това.
Разглобих и смазах цялата макара , завършил съм механика и авио техника и за сега считам , че за мен съм направил правилния избор на макара
....да не говорим от към бюджет.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:Не моята е модела Metaloid 5 II 2- speed .
.....
:shock: :roll:
Благодаря ти за инфото! Наистина ми грабна окото с малките си размери, ама е много малка, ама това си направо кварко-лайт.... :lol: ,за такива едри риби, като тон и то голям, че и пръта ми се видя доста аланкат :lol: , по моите разбирания, предполагам, че е към 80-120 гр. за джиг примамка, но явно си избродирал цялата информация в мрежата за улов на тон в Гърция, за да имаш мигновение успех. :wink: :D
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Обичам да преигравам, осмислям и предвиждам ситуациите преди да ми са се случили. Така беше и с Големия сом, който със сигурност не е хванат в залива на девиците. И при него не ме изненада нищо - освен адреналина от който се тресях целия. Това беше не мъчен и подарен сом .....не като този от Камилския дол, който преследвах с години. Години наред стягах багажа и минавах 200км за да се опитам да го уловя ....накрая удари в най-неочакваният момент, хванах го и дадох на верен приятел да пребори .....ех какви времета бяха ..дано ме очакват и на половина такива!!!!!!!
умира сам в реалноста !
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

:D
Теб те очакват доста Велики още времена, аз гледам малко по-напред от другите, но не много... :lol: ., Като казва Стендал в един от романите си, - Ставайте господине, днес ви очакват велики дела, ...и он станал... :lol: :lol: ...и романа завършва така...За малцината щастливци... :wink:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Въдицата е за проводка на до 200гр слоу джиг а не 200гр изхвърляне . Доста по мека е и е различно като показател.
умира сам в реалноста !
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Единия ме пита тука па другия отговаря тама....изтрещели сте нацяло ...
Строевата подготовка не е на ниво ...трее тресна некой ма сом или человек не знам. :roll:
умира сам в реалноста !
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

хаха.. това ме сеща че преди време тук бях писал че при бавен джиг пръчките са меки и рибате се вади само с макарата - дори внучкта се опита да направи клипче как с тази малка макара се повдига кашон с бира и YCO се помля да се смее и подиграва.... ами така е при бавен джиг въдицата е мека за да се получи играта на желязото а ваденето е с макарата... малки малки ама мощни.. Сега още нещо актуално... навлезе да се слага електическа мулти макара и те ги правят специално за джиг .. има си такава програма ... например аз ползвам даива seaborg 500 задава се как да води джига и ако сонара засече рибите на 200-300 м дълбочина го пуска там и си прави врътките... е и ти си пиеш бирата през това време... много хора казват че не е риболов това ...ама всеки както го разбира.
Последно промяна от xoxo на Вто Юли 18, 2017 7:57 am, променено общо 1 път.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

а и още нещо YCO да се смее защото той като горски човек не е и чувал - има една фирма ,америчка която патентовала и само тя ги прави - това са мулти с автоматични скорости - тя върти на бърза скорост и ако усилието се увеличи до стойност която се настройва тя автоматичо се включва на ниска много мощна скорост и ако усилето намалее се включва на бързата скорос - страшно удобна и сигурна макара за джиг, тролинг и е една от любимите ..е малко и е солена цената .. но всичко си има цена...
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

xoxo написа:хаха.. това ме сеща че преди време тук бях писал че при бавен джиг пръчките са меки и рибате се вади само с макарата - дори внучкта се опита да направи клипче как с тази малка макара се повдига кашон с бира и YCO се помля да се смее и подиграва.... ами така е при бавен джиг въдицата е мека за да се получи играта на желязото а ваденето е с макарата... малки малки ама мощни.. Сега още нещо актуално... навлезе да се слага електическа мулти макара и те ги правят специално за джиг .. има си такава програма ... например аз ползвам даива seaborg 500 задава се как да води джига и ако сонара засече рибите на 200-300 м дълбочина го пуска там и си прави врътките... е и ти си пиеш бирата през това време... много хора казват че не е риболов това ...ама всеки както го разбира.
Не ми говори глупости...пак, всеки рибар, който е ловил с мухарска макара знае, че един оборот на дръжката е равно на 1 об. на макарата, та я ми кажи твоята макаричка, колко об. прави на бавна скорост за един об. ...сигурно над 2.. :wink: ., та я сега умнико обясни на по-простите у нас, как твоята макароне е по-мощна от нашите катушки, . :lol: ..да,... ама се иска да си завършил поне едно полу-основно образование... :lol: .., за да не твърдиш такива селско-американски анахронизми.... :wink:
Те уния от морските вълци с табуретките, дето вика Краси си помагат с ръцете да издърпват влакното, че табуретката не ще... :lol: , а он ще вади толупи по 100 кила без прът, само на самогон... :lol: ..., ало от Св. Диего, я слезте на земята поне малко и си купете букварче по физика за 3-то отделение.. :wink: .
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Прочети с колко км/ч се движи риба тон, примерно към 70, сметни, какъв импулс има, като тръгне на набира, ако теглото и е 100 кила, а не 300 де.. :lol: , та ще те питам с онова филмче с макарончо, дето приличаш на коминочистач на фи 100, и нави само 2 педи.. :lol: .., ...пусни ни го отново да пием и ние един студен вайзер... :wink:
https://www.10te.bg/lyubopitno/10-te-na ... i-v-sveta/
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Само да отбележа ....че ако кръстосате шпаги (макари) с хохо не бих заложил на теб Ице :? :? :?
За мощността не са важни само предавателното число на зъбчатките а и маниверата както и диаметъра на барабана. Затова в повечето спецификации дават освен предавателно число и колко влакно реално прибира с един оборот защото всъщност това е важното.
По отношение на диаметър на барабан ти винаги тубиш излишно, защото независимо дали е празна или пълна шпулата ти рамото на лоста при теб е излишно по-лямо и това е лагера на бигела.
Отделно, при мултита навиването е дириктно без да се обръща на 90 градуса и зъбчатките са доста по-надеждни според мен.
Последно промяна от KRASSI на Вто Юли 18, 2017 8:00 pm, променено общо 1 път.
умира сам в реалноста !
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”