Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг по р.Искър
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг по р.Искър
Така ....браво , а неделята ако сте към мен , може да се включа и аз...
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Колеги, някой може ли да даде актуално инфо за дефилето от днес. Размътила ли се е реката от валежите или е с добра видимост?
-
- вече хвърля и на тежко
Своге - Лакатник , ами на места е по - мътен на места не -при силно желание .....става ..aphala написа:Колеги, някой може ли да даде актуално инфо за дефилето от днес. Размътила ли се е реката от валежите или е с добра видимост?
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Благодаря за инфото.
- mblagoev
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,
Вчера (24.07) ми се откри възможност да направя едно почти целодневно излетче, заедно с един приятел.
Без много да се бавим, към 9:00 вече бяхме в района на Зверино и започнахме с мокренето на воблерите и блесничките
Съжалявам, че не се сетих да снимам, иначе намерихме едно чудно местенце за спининг. За съжаление успеха не беше голям - само 1 кленче за около час "работа"
Решихме да сменим мястото и започнахме да се движим в посока Лакатник. Спряхме се на 4-5 познати местенца, на които хванахме още 3-4 кленчета. Общо взето доста вяло стартира риболова, а жегата все повече и повече натежаваше. Но в никакъв случай не сме мислили за отказване, все пак деня беше определен за риболов 
Стигнахме до едно любимо място в района на гара Бов, от там е и първата снимка за деня: На това място хванахме 2 кленчета и решихме да сменим мястото отново.
Отново бяхме в района на Бов, на друго познато място - тук вече нещата започнаха да се променят - за около час, 4-5 добри кленчета и малко преди да тръгнем за ледващата дестинация, хвърлих блесната почти на отсрещния бряг, под едни дънери....Първо завъртане и бааам
- Тук усетих, че явно ще е нещо голямо, добра борба падна...Вкарахме и кепа в действие, а малко преди рибата да стигне до брега, забелязах, че борбата не е същата като на клена - бягане на всички възможни страни, аванса в действие....За миг се показа и на повърхността... Мдаа, вече бях сигурен, че не вадя клен, ами....Ето и снимка с красавицата, която веднага след това беше пусната обратно:
И така, това беше първата ми пъстърва в р.Искър, с което вече си затвърдих мнението, че всичко може да се случи по тази река - след успехите с щука и сомчето (по-назад в темата), сега и тази красива пъстърва. Ами, това ми беше достатъчно общо взето - деня придоби смисъл 
Както и да е, след това вече се преместихме в района на Своге, където хванахме още 5-6 кленчета, които също бяха пуснати обратно
Пускам още няколко снимки: Общо взето, чуден излет се получи. Изгоряхме от жегата, но вечерта пък успяхме да компенсираме с по няколко студени бирички
.
Надявам се скоро да мога да се измъкна отново, за да мога да направя пак риболов и да пусна още някой репортаж.
Поздрави!
Вчера (24.07) ми се откри възможност да направя едно почти целодневно излетче, заедно с един приятел.
Без много да се бавим, към 9:00 вече бяхме в района на Зверино и започнахме с мокренето на воблерите и блесничките

Съжалявам, че не се сетих да снимам, иначе намерихме едно чудно местенце за спининг. За съжаление успеха не беше голям - само 1 кленче за около час "работа"

Стигнахме до едно любимо място в района на гара Бов, от там е и първата снимка за деня: На това място хванахме 2 кленчета и решихме да сменим мястото отново.
Отново бяхме в района на Бов, на друго познато място - тук вече нещата започнаха да се променят - за около час, 4-5 добри кленчета и малко преди да тръгнем за ледващата дестинация, хвърлих блесната почти на отсрещния бряг, под едни дънери....Първо завъртане и бааам

Както и да е, след това вече се преместихме в района на Своге, където хванахме още 5-6 кленчета, които също бяха пуснати обратно

Пускам още няколко снимки: Общо взето, чуден излет се получи. Изгоряхме от жегата, но вечерта пък успяхме да компенсираме с по няколко студени бирички

Надявам се скоро да мога да се измъкна отново, за да мога да направя пак риболов и да пусна още някой репортаж.
Поздрави!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Привет, колеги!
Изскочи ми една възможност за бързо излетче преди 2 дни и без много да се замислям, взех въдицата, такъмите и газ към реката. Времето беше "рибарско" - мрачно, припръскваше от време на време, но се бях екипирал с гащеризона и якенце, така че дъждеца нямаше как да ми попречи
И така - бях за малко в района на Бов и след това около Своге. От 9:00 до към 13:00 - не кой знае колко успешен риболов, хванах 5 кленчета, които разбира се си плуват обратно в реката. Едното рибе беше доооста добро, мога да кажа даже, че е един от най-големите клчнове, които съм хващал по реката. Можете да го видите на снимките. Качвам няколко снимки, дано ви харесат.
Общо взето съм доволен, защото успях да релаксирам
Надявам се, че ще мога да направя един по-сериозен целодневен излет в следващите 4 почивни дни към края на месеца.
Изскочи ми една възможност за бързо излетче преди 2 дни и без много да се замислям, взех въдицата, такъмите и газ към реката. Времето беше "рибарско" - мрачно, припръскваше от време на време, но се бях екипирал с гащеризона и якенце, така че дъждеца нямаше как да ми попречи

Общо взето съм доволен, защото успях да релаксирам

Къде по реката мога да отида този уикенд не съм ходил до сега натам. Ще съм много благодарен !
Привет колеги. Искам да попитам в участъка между Пасарел и Кокаляне позволено ли е да се лови и излиза ли нещо на спининг.
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

Позволено е,ама не знам дали излиза
Пробвай,има вероятност да удариш
И Балканка.
Пробвай,има вероятност да удариш
И Балканка.

Риболовци.
Мерси.
Днес бях по дефилето мътна и висока вода от дъждовете сигурно. Около Владо Тричков колкото и да упорствах капо, стигнах до лакатник и там вече беше както си трябва, само дето нямаше по едър клен от 25см но пък за сметка на това излезнаха доволно бройки. Главно на златист и бял мепс аглиа 1 и 2.
Днес бях по дефилето мътна и висока вода от дъждовете сигурно. Около Владо Тричков колкото и да упорствах капо, стигнах до лакатник и там вече беше както си трябва, само дето нямаше по едър клен от 25см но пък за сметка на това излезнаха доволно бройки. Главно на златист и бял мепс аглиа 1 и 2.
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

Колеги, някой ходил ли е по дефилето скоро?