Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Даааа,
Вехтите дихатели помнят:
Бира, обикновена, 72-часа трайност - 0.20 лв, а ?
Ама нямаше Опел-и !
Вехтите дихатели помнят:
Бира, обикновена, 72-часа трайност - 0.20 лв, а ?
Ама нямаше Опел-и !
- Павел Иванов

Тебе верно тъ е напъплила оная с кофтито имеG.Petkov написа:... Ама нямаше Опел-и !

е върха на сладоледа . Черешката на тортата . Вратната на лука и так далее , и так далее ....
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ачо ♣ написа:Ееееееееее...как кой!?G.Petkov написа:...........А кой може да отрече най-доброто ?![]()
Главните интриганти!!!![]()
Ебати,значи и аз съм в кюпа,
Нищо не знам за тоя нов сериал.
Риболовци.
Аз като син на шофьор,с 55 годишен стаж,Павел Иванов написа:Тебе верно тъ е напъплила оная с кофтито имеG.Petkov написа:... Ама нямаше Опел-и !Кът бех съФФФсем малечок пишлегар , дочувах , че е те това :
е върха на сладоледа . Черешката на тортата . Вратната на лука и так далее , и так далее ....![]()
![]()
Зад волана имам снимка със служебна
Бяла Волга,пред къщата на баща ми,
Къде сам и е правил тухлите в калъп
За градежа,на око съм около 2 годишен,
Тогава,пък геврека го въртях около
3 ти клас на село,верно седнал в
Баща ми,щото не достигах с краката
Педалите.
Риболовци.
По времето на ония строй.
С майка ми,била е 49 кг. Тогава.
Пред мавзолея на вожда,къде марширувахме под строй.
И като ученик в началното училище
17 то СОУ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
По въпроса с Опелите: имам ясни спомени някъде от средата на 60-те години на миналия век. Чичо ми, живеещ и работещ тогава в Пловдив, си беше купил нов Опел Кадет от България, вероятно от тогавашната Мототехника. В София се търкаляха немалко Кадети и Капитани ...
А бай Георге да плати за супа и второ в Супабара 10 кинта, има три опции: или е ял шкембе с двоен дамар, и телешко бонфиле с манатарка, или е оставил бакшиш 50%, както се полага на генерален директор, или са го препраскали в сметката
А бай Георге да плати за супа и второ в Супабара 10 кинта, има три опции: или е ял шкембе с двоен дамар, и телешко бонфиле с манатарка, или е оставил бакшиш 50%, както се полага на генерален директор, или са го препраскали в сметката
- Bigmarlin
- сериозен играч

Помня ,преди 20 на години,имаме един "служебен"
Опел Комодоре,не помня коя година модел,
шефа вика качи се малко да те повозя,аз взех да се питам,бах мааму
да не съм сгафил нещо
Като даде газ,от светофарите на дома на книгата до кино Освобождение ,горе долу
около 300 м,направо ми залепна гърба за седалката,а пък отстрани всичко ми се размаза
,
все едно забавен каданс
Иначе помня от старите цени ,плевенско светло пиво ,32 ст,предпочитах
кафявата бутилка,не че зелената беше лоша,много добра беше бирата,
само не мога да се сетя колко беше грозданката
шефа вика качи се малко да те повозя,аз взех да се питам,бах мааму
да не съм сгафил нещо
Като даде газ,от светофарите на дома на книгата до кино Освобождение ,горе долу
около 300 м,направо ми залепна гърба за седалката,а пък отстрани всичко ми се размаза
все едно забавен каданс
Иначе помня от старите цени ,плевенско светло пиво ,32 ст,предпочитах
кафявата бутилка,не че зелената беше лоша,много добра беше бирата,
само не мога да се сетя колко беше грозданката
- G.Petkov

Д-р Флекс написа: ........ си беше купил нов Опел Кадет от България, вероятно от тогавашната Мототехника. В София се търкаляха немалко Кадети и Капитани ...
Включително и Опел Табакера.
Павел да има предвид, че при мен деменцията е избирателна !
А иначе Мототехника продаваше опели на всеки, който поиска.
За лади се чакаше по 20-30 години, но Опел - винаги и за всеки, който го пожелае. !
Резервни части също имаше в изобилие.
Та определението "немалко" да се разбира като "в изобилие" !
Към 1965 година пред блока в който живеех в ЗП / 8 етажен/ имаше "изобилие" от 3-4 москвича, а в целия квартал може би имаше 5-6 автомобила по Второ направление.
Трифонов,
При социализъма по вашия край имаше ли изобилие от опели, бре ?
Или там не бяхте под обсега на западното влияние ?
- Bigmarlin
- сериозен играч

Бахти,кво е ставало снощи
Чекай да вървя да побачкам,че се позабавих малко
Чекай да вървя да побачкам,че се позабавих малко
- GODzillata

Спомените от соца без да се включи Марто....някак нещо липсва....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Аз направих един курс,
И точно минавам покрай офиса
На Еконт,който не беше отворил
И получих съобщение,
Имате пратка дължима сума 0 лв.
Те какво има вътре в кутията.
Само вървежни чепарета,за кефал и платерината,за чернокоп и лефер,
И кой мислите ми ги праща.
Най- морския в темата.
Краси,огромни благодарности.
И точно минавам покрай офиса
На Еконт,който не беше отворил
И получих съобщение,
Имате пратка дължима сума 0 лв.
Те какво има вътре в кутията.
Само вървежни чепарета,за кефал и платерината,за чернокоп и лефер,
И кой мислите ми ги праща.
Най- морския в темата.
Краси,огромни благодарности.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
А защо"броенето" започва "от споменатите от теб диктатори?G.Petkov написа:.....Там каква е касапница - в десетки милиони убити се измерват загубите за човечеството.........
Нерон
Чингис Хан
Леополд II
Томас де Торквемада
Исмаил Енвер Паша
Хидеки Тоджо
Чианг Кай Шек
А защо се пропуска кви са ги "творили" най-големите "демократи" в света"!?
А това, което се"излюпи" в настоящето от действията на Хамериканците в Ирак, Афганистан и Либия???Геноцидът извършен над коренното население на Америка
Геноцид – „съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група“. Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Забележете, година след Втората Световна. Нима преди това западните нации не бяха отговорни за геноциди в много по-големи и зверски мащаби?! Най-показателното е, че САЩ отказват ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са „реализирани“ спрямо коренното население на Северна Америка.
Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона.
Този „успех“ се дължи на всички извършени зверства, които дефинират думата „геноцид“ – масово изтребление, разселение, десегретиране чрез затваряне в лагери, умишлено заразяване с болести.
„Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци„, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд.
Робите
в Америка съществуват хора, които „принадлежат“ на своите господари, нямат никакви елементарни човешки права и съществуването им е определено от самите им „господари“ – да им робуват. Милиони чернокожи, „внесени“ от Африка са експлоатирани, продавани като стока и нерядко избивани, тъй като те нямат никакви права и убиването на един роб не било дефинирано като престъпление, нито пък трогвало някой, тъй като това било нещо съвсем общоприето.
Много след като Хитлеристите вече не съществуват, а думата „Холокост“ вече означава само и единствено избиването на евреите през ВСВ чернокожите в Америка все още нямат равни права с останалите граждани. Десетилетия след като американците „освобождават“ толкова хора от несправедливите гонения, избивания, затваряния в лагери и отделянето им от обществото на етнически принцип в държавата „освободителка“ все още чернокожите нямат елементарна равнопоставеност с останалите американци. На практика излиза, че освободените от Линкълн роби са виновни, че са били „внесени“ насилствено от Африка да робуват и сега, когато вече са ужким „свободни“ те пречат на държавата и американците и за това са отделени от тях в гета. Всичко в Америка е разделено за „цветнокожи“ и за „бели“ – като чернокожите нямат достъп до местата отредени само за белите.
Всичко това приключва чак през 1964 г. – след обявяването на Закона за гражданските права.
Масово избивани цивилни по време на война
Тук ще оставя Вас самите да прецените колко конфликти и до днес са предизвикали Съединените Американски Щати и колко цивилни са избити в тях. Макар и донякъде да е некоректно към загиналите военни на тези държави, за да бъдем максимално честни нека броим само избитото цивилно население. За пример ще дам само войната във Виетнам – един безмислен военен конфликт, стигнал до „патово положение“ и всепризнат от американския народ като ненужно кръвопролитие, което зад циничните лозунги на американските държавници представлява следното нещо обусновано в цифри:
Избито цивилно население през войната във Виетнам
Северен Виетнам:
Минимум 500,000 избити от бомбардировките;
Южен Виетнам:
от 1 000 000 до 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н.
1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации.
Камбоджа:
600,000 до 1975г.
В следствие на преживяния ужас повече от 50хил. американски ветерани от Виетнам се самоубиват от 1975г. досега........
Пиша настоящият пост защото крайностите и избирателното разглеждане на световната история никога не са били по вкуса ми!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Споко бe, Ачо, той бай Георги просто заплете поредната интрига.... 
Тъй де, аз и за туй му отговарям- нали сме"комбина"!?Д-р Флекс написа:..... бай Георги просто заплете поредната интрига....
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
А за Мартинчо, и неговите спомени от соца, аз съм леко скептичен... Досега, квото съм запомнил от неговите спомени е, как е гепвал служебно гориво и некви други служебни неща - тоест, нищо по-различно от днес