Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2017
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2017
През последната седмица ми се отвориха няколко почивни дни. На юг от Бургас, познати места, риби има. Едри иларии, платерини- излизат както на дъно, така и на бомбарда. Много приятни излети! Наслука!
-
- ще става разбирач
Напълни една гаца със сместа,дето ти в казва колегата ,вържи я за едно закотвено въже с една голяма бутилка от мин. вода и бухай покрай нея...Aver написа:Колеги моля да споделите чалъма с храната на морето
Пази се от навлеци !!!

...
Морето обича хората,които го обожават !
- ribarshe
- ще става разбирач
Стига сте писали глупости ,а отидете там и вижте за какво става въпросЧакала от Варна написа:Напълни една гаца със сместа,дето ти в казва колегата ,вържи я за едно закотвено въже с една голяма бутилка от мин. вода и бухай покрай нея...Aver написа:Колеги моля да споделите чалъма с храната на морето
Пази се от навлеци !!!
![]()
...
Днес на Зеления фар отново излязоха доста риби
-
- ще става разбирач
Та ,не можах да разбера ,кое му е глупостите в цитата?!ribarshe написа:Стига сте писали глупости ,а отидете там и вижте за какво става въпросЧакала от Варна написа:Напълни една гаца със сместа,дето ти в казва колегата ,вържи я за едно закотвено въже с една голяма бутилка от мин. вода и бухай покрай нея...Aver написа:Колеги моля да споделите чалъма с храната на морето
Пази се от навлеци !!!
![]()
...
Днес на Зеления фар отново излязоха доста риби
Момче ,така я ловят тая риба поне от 40 години...
Друг е въпроса ,че аз не слугувам на тая техника,ама кой ме пита...
Мисли преди да кажеш нещо !
- ribarshe
- ще става разбирач
Сега обяснявам - глупост е самата смес , глупост е да я вържеш на " закотвено " въже , глупост е и голямата бутилка - за къв чеп е тя? , и като ще бухаш , то по- добре направо с кепа ги събирай
И другото - мисля , че познавам ВСИЧКИ рибари във Варна , които ловят иларията на плувка и повярвяй ми никой не я лови както си написал
И другото - мисля , че познавам ВСИЧКИ рибари във Варна , които ловят иларията на плувка и повярвяй ми никой не я лови както си написал
Еми да беше обяснил бе, колега! Целта на форума не е да се правиш на велик, а да споделяш информация. Това, че познаваш ВСИЧКИ рибари във Варна не го интересува никой. Като кажеш, че се лови с използване на захранка, и те питат изрично няколко човека каква храна се ползва, може да отговориш нормално. Отговор от типа: "разходи се и гледай" е смешен.ribarshe написа:Сега обяснявам - глупост е самата смес , глупост е да я вържеш на " закотвено " въже , глупост е и голямата бутилка - за къв чеп е тя? , и като ще бухаш , то по- добре направо с кепа ги събирай
От няколко години професията ми ме принуждава да риболовствам около Варна и Бургас от края на май до средата на октомври. За съжаление местните колеги (главно варненци) не са склонни да споделят никаква информация- както места, така и техники. Жалко, но факт.
-
- ще става разбирач
Изостряш тона и както казва колегата,а не вършиш никаква работа...ribarshe написа:Сега обяснявам - глупост е самата смес , глупост е да я вържеш на " закотвено " въже , глупост е и голямата бутилка - за къв чеп е тя? , и като ще бухаш , то по- добре направо с кепа ги събирай
-Не познаваш всички рибари във Варна ,защото не познаваш мен най -малко,пък и ,,бисквитажиите '' дето са постоянно до гушата във водата на изхода на езерото......,всеки ден са там и всеки ден ловят с подобни смеси !!!
-Бутилката е за да не остане гацата в морето заедно с всички боклуци,които вярвам и ти не одобряваш ?!
Т.е изтегляш я с гацата след приключване на риболова!
- Иларията ,ако ще да да е с тонове на гацата,не можеш да я ловиш с кеп,защото не е чорба ,а жива и доста предпазлива риба !!!
- Всеки пирс ,пристанище,кей,буна,мост ... е подходящ за подобен риболов,защото не се налага да киснеш до гушата с гащеризона прав с часове около захранката !!!
- Към колегата,който ти натри носа - ,,няма нужда да се ,,разхождаш''-Аспарухово с/у Петрол и на самия Петрол...
През деня на дъно,вечер горе на бомбарда и светещо...
Кабакум от плажа на разсъмване,ако даде морето,буната на Ной,Буната на Слънчев ден,Ветеран,отсечката Балчик -Албена...
Ако искаш ,питай колегата ,дето познава всички рибари във Варна ,дали няма една групичка ,която на нощен риболов дърпа по 20-30 КЕФАЛА ?! Ще му дам жокер- действието се развива в района на канала !!!
Говорим за риби над кило !!!
Ако искаш ,на лични можеш да получиш информация за едно свръх секретно мясо ,под носа на специалистите от ,,зеления фар'' ...ще я спукаш - условието е да не го ,,пренаселваш'',колегите са прави,когато си пазят информацията ! Проблема не е в рибата ,а в местата- идват хора ,които имат нужда от сухи тренировки по хвърляне зимата на плажа

- ribarshe
- ще става разбирач
Гоче , ами колко пъти да обяснявам за подхранките , такъмите и начина на риболов в района на Морска гара - ами нали вече близо 10 години това правя , прочети ми мненията и след това пиши
А Чакала , дето е регистриран преди 20 дена , въобще няма да го коментирам
- ribarshe
- ще става разбирач
Чакалче , чети да разбереш кой дава и кой не дава инфо в този форум / за иларията/
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Мнениеот ribarshe » пон ное 07, 2011 10:48 pm
Това от мен - вчера на Страшимирово . А на тези ,които се опитват да иронизират риболова на тази борбена и доста трудна за ловене риба , ще им кажа да го духат
http://youtu.be/4HQk08dTfyM
А това се случи миналата неделя
http://youtu.be/rgL2Hno1nKU

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Мнениеот ribarshe » пон ное 07, 2011 10:48 pm
Това от мен - вчера на Страшимирово . А на тези ,които се опитват да иронизират риболова на тази борбена и доста трудна за ловене риба , ще им кажа да го духат

http://youtu.be/4HQk08dTfyM
А това се случи миналата неделя
http://youtu.be/rgL2Hno1nKU
- Ribar
- ще става разбирач
Днес около 18ч на зеления фар, Варна, бях на разходка с малкия, имаше бая народ и за 15те минути, които стояхме там, видях повечето да вадят, някои по 3(не на веднъж)..и на плувка и на дъно взимаха
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
ей големи професори тука,гаца с шише ,ама глупости на поразия,
-
- ще става разбирач
Чакала ,като се е регистрирал за първи път на вълнолома ,може и тати ти да не е бил роден !ribarshe написа:Гоче , ами колко пъти да обяснявам за подхранките , такъмите и начина на риболов в района на Морска гара - ами нали вече близо 10 години това правя , прочети ми мненията и след това пиши
Ако визираш мен,като ,,иронизиращ риболова'' правиш грешка - аз приемам не на сериозно себе си ,но риболова ...НЕ !!!/въпреки ,че винаги се забавлявам.../
На непознати ,така не се говори !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В конкретния случай,колега от форума/мисля не от Варна/, потърси информация ТУК ,а ти реагира неправилно,според мен...
Аз, само исках да помогна,защото обичам да помагам !!!
И не го подведох !
А ,на теб ,,старшимировския '' рибар ,сега ще ти кажа едно нещо !!! - въобще няма смисъл да биеш път до Старшимирово...МОРЕТО В МОМЕНТА Е БРЕМЕННО И ДАВА Н А В С Я КЪ Д Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тука, сме се събрали с едни приятели от Аспарухово и се напикаваме от смях с тебе...
Не се приемай прекалено насериозно ,бе човече...
За едната риба става дума все пак...за ИЛАРИЯ И ПЛАТЕРИНА,бе колега !?!?!?

Тая риба майсторлък не ще - иска време/както искаш ,така го разбирай/.
Наслука и ако искаш ще се видим на риба ?!
Чакала
пп
Иларията и Платерината не се влиаят от вида на захранките,важното е да го има буламача !
Пробвайте с ванилия ,с банан ,със стари пакети шаранска,с макарони... с каквото си поискате...
Със шише,с гаца,с буре...с въже ,без въже...
Пак ще се върти !
Край на лекцията .
- ribarshe
- ще става разбирач
Ти май не разбра ,че си копирах мнението от 2011
-
- новобранец
Позволявам си да цитирам фраза на друг човек но мисля че е много на място.
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски: питаш и те питат.
Български: питаш и ти казват колко си ТЪП.
Изводите оставам за вас
Американски форум: питаш и ти отговарят.

Руски: питаш и те питат.

Български: питаш и ти казват колко си ТЪП.

Изводите оставам за вас

-
- ще става разбирач
Благодаря за цитата !scorpios840405 написа:Позволявам си да цитирам фраза на друг човек но мисля че е много на място.
Американски форум: питаш и ти отговарят.![]()
Руски: питаш и те питат.![]()
Български: питаш и ти казват колко си ТЪП.![]()
Изводите оставам за вас
Наслука !