С лодка в морето 2017-сафрид

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Re: С лодка в морето 2017-сафрид

Мнение от lozzy.68 »

Недейте така ,бе Хора !!!Никой ,не печели или губи от такива работи!!! Тъкмо ,си мислех ,да похваля,колегата с каяка,че е един от малкото споделящи,люде у и без това,оспамения ,,сафридски,, форум и ...отново ...интрига...!!!.Разберете ,риболова е за Удоволствие,разтоварване и евентуална,слука,която,ако е добра,си струва да е споделена!!!Лично Аз ,Благодаря,за ,,репортажите на ,,ST. beer,, ,Желая Ти много слука и късмет !!! Бат Киро нещо,не те е разбрал,човека!!!Явно не те познава и не си мисли,че всичките тез слова са лично за теб !!!НЕ !!!Вярвам,че е някакво недоразумение,което,не се нрави на никой от ,,,форума !!! Продължавайте Все в тоя дух!!! Аз след,като ,,излекуваха,, тъста....,го погребахме, та сега съм за малко назад....от Морския живот !!! Но има време и аз ,ще пусна ....нещо !!! Наслука на Всички !!! :drinkers:
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Добра слука, ,,hgtod,, !!!Сподели малко инфо , ,,салага,, !!! :wink: Чепаре,цвят,метри...?!?! :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Вярно че взех цитат от BEER-a,ама не ми беше той на мушката.
А за онези,дето продават рибата на Болата,пък и на други места.
Че няма да се похвалят баш тука е ясно,ама че ИАРА подготвят заради тях
брадвата към всички,това вече е притеснително.
Ясно ми е колко мъка е да се домъкнеш до там,за да влезеш за 5/10 кила риба,
и до сега ИАРА си затваряха очите,но след като почва и търговията - кофти.
BEER - две години не съм влизал в морето,затова не съм писал,който ме знае,
знае как пиша аз репортаж,да даде господ пак да почна,надявам се скоро да се наема.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Когато има много риба цената, не е особено висока. Лично аз не съм продавал риба от 1996г. Нито я ям кой знае колко. Сега не ходя заради жегата, а и жената каза, че няма място във фризера вече за есенните риби. Нов няма да купувам.... Та приятели я изяждат главно, знаете, на рибар на гости са..... може ли прясна рибка да не хапнат. Иначе тръпката да ловиш колкото има съдове ми е добре позната и не упреквам никого. Аз винаги от първия улов давам на някого, както и първата риба за годината се коли на баша на лодката, така са ме учили че се прави за спорна година и така правя.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
nabor4eto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nabor4eto »

Слуката аз я виждам,не в количеството хваната риба,а да попаднеш на
рядък екземпляр.Сега - 30кг сафрид,голям праз.Иска после чистене това нещо.
Истинския рибар бъзика рибата от подготовката на такъма,до сервирането на масата.
Хвани 3кг сафрид,ама качествен - само едро.Как става ли ?
ами връщаш по-дребното - ама нали ще продаваме,мор на всичко де мърда.
Нямам нищо против да си напълните фризерите и бурканите - морския риболов
е такъв,пасажите минават за кратко време,и ако даде време,ще хванеш.
Ама да се печеш цял ден,за да продадеш - не ми се вързва нещо.
Тук не говоря за хората с разрешително за стопански риболов - там е друга бира.[/quote]

:shock: Най-малко от Киро очаквах такова изказване...явно стоенето на сушата му се е отразило много зле..много завистливо звучиш, сякаш някой е хванал твоята риба...нямаш право да съдиш така колегите без да ги познаваш - направо нямам дум
ПС...и аз спирам да давам инфо във форума...много съжалявам
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата :drinkers:
карат
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от карат »

Ади, сега пък и сърдити се навъдиха.Нас всички тук ни обединява една обща страст-това за килограмите си е лична грижа и отговорност на всеки.Животът е кратък-не си струва да го вгорчаваш с такива ядове.

Иначе днес бях на път да подобря значително вчерашното си постижение,ма мамка му и време.Кат задуха едва успях да изляза.Но затова пък адреналина беше на макс.Още един чудесен ден отмина.
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

В мнението на Киро има едно предупреждение но ... реагирате първосигнално.
Като четете редовете му , не ги осмисляте.
А да не говорим че не четете меду редовете.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

Абе днес на Болата нищо не сме върнали, щот нямаше нищо за връщане........
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

Нямам нищо против Киро или друг колега от форума. Дори съм много благодарен на Киро понеже от неговите клипове и на още един колега от форума се научих да си правя сам чепарета и то работещи. Просто ми стана кофти ,че цитира точно мен и направо ме изкара месар,че съм взел някое кило в повече сафрид . Мен един такъв риболов ми коства не пиша в пари: ставане рано 4.00 часа,товарене на каяка на колата ,пътуване до морето 1,5 часа за да сме там раничко , накичване на всичко за риболова на каяка,гребане до острова още 1 час и още много гребане по време на риболова понеже се лови на дрейф,гребане обратно до брега 1 час и пак всичко останало в обратния ред. Всичко това не го правим с търговска или друга цел , а единствено заради нашето хоби наречено риболов с каяк.Съжалявам ,че стана интрига заради моя пост ,но наистина ми стана много кофти понеже аз и колегите с каяци сме най-малкия проблем в това море за да бъдем опредени като търговци и други подобни определения. Извинявам са ако неволно съм обидил или засегнал някой .
Hobie Mirage Outback
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

nabor4eto написа: :shock: Най-малко от Киро очаквах такова изказване...явно стоенето на сушата му се е отразило много зле..много завистливо звучиш, сякаш някой е хванал твоята риба...нямаш право да съдиш така колегите без да ги познаваш - направо нямам дум
ПС...и аз спирам да давам инфо във форума...много съжалявам
Наборче,за какво да ти завиждам бре?Че си хванал много риби ли?
Ами хващай си колкото ти душа сака.
Ако искам да се включа в мача,ми трябва да звънна един телефон,и на всеки
преминаващи покрай мен 4 лодки,две ще спрат да ме вземат.
Не ми е целта да обиждам - предупреждавам само,че сами си го навираме.
ИАРА са ги юрнали,че на Болата малките лодки продават риба,директно на пирса.

И без това се чудят как да забранят там да се пускат лодки,
не давайте поводи това да се случи.Те това ви предупреждавам.

Ако съм толкова завистлив,сега още щях да се бъзикам с мойта лодка,
а не да ремонтирам вашите.Напънал съм се до началото на есенния риболов
да оправя колкото мога ваши лодки,и да се срещаме после в морето усмихнати.
Моите 20кг сафрид ще си ги хвана,ама по-късно.Повече не ми трябват на година.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

КИРО написа: Не ми е целта да обиждам - предупреждавам само,че сами си го навираме.
ИАРА са ги юрнали,че на Болата малките лодки продават риба,директно на пирса.
Киро е прав за това, и аз да съм инвестирал няколко десетки хиляди в този рисков бизнес и някой да ми подбива цената и аз ще вдигам пушилка. Занимавал съм се със стопански риболов до 2003г Изключително трудоемко, рисковано и трудно занимание, поглъщащо сериозни средства.
Изобщо познавам добре Киро и мога да кажа че не иска да каже това, което вие разбирате. :roll:
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

lozzy.68 написа:Добра слука, ,,hgtod,, !!!Сподели малко инфо , ,,салага,, !!! :wink: Чепаре,цвят,метри...?!?! :drinkers:
Чак сега разбрах защо се губиш...Сори за тъста ама такъв е живота...Сега за улова - ако бяхме влезли по-рано щеше да е по-добре, ама на помощника/сина ми/ все му се спи :lol: Чепаретата сам си ги правя и са трудни за определение - малко перушина, малко ламе, малко лъскаво, малко холограма...абе шарена черга :wink: Както се казва в една реклама - не става само с материали, трябва и майсторлък :wink: По едно време сина ми вика: май само ние хващаме :lol: сафрида се движеше между 12 метър и дъното, но към 11:30 рязко изчезнА и малко след това и ние го последвахме...другата седмица повече... :drinkers:
canidimex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от canidimex »

Като стана дума за ИАРА ,на 01,07 . на Болата ме провериха гранична към 20,30 ч . като излязохме .Погледнаха колко е улова какво има в лодката ,ние имахме 3-4 кг. двама,лични карти ,проверка и в компютъра.Доколкото знам за любители е позволено по 3 кг. на човек,но не съм сигурен ако някой знае да пише.
Последно промяна от canidimex на Пон Юли 24, 2017 8:20 am, променено общо 3 пъти.
k0c3t0
новобранец
новобранец

Мнение от k0c3t0 »

Здравейте. Искам да попитам,на минимум какво отстояние от брега РК-тата могат да минават с пуснат трал? Конкретно между Шабла и Калиакра.
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

canidimex написа: Болата ме провериха гранична към 20,30 ч . като излязохме .Погледнаха колко е улова какво има в лодката ,ние имахме 3-4 кг. двама,лични карти ,проверка и в компютъра.Доколкото знам за любители е позволено по 3 кг. на човек,но не съм сигурен ако някой знае да пише.
Правилно знаеш, 3кг е на човек е, но гранична не могат да взимат отношение към количеството улов....
/китайска мъдрост/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”