Кефалови 2017

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Чакала от Варна
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Кефалови 2017

Мнение от Чакала от Варна »

ribarshe написа:Чакалче , чети да разбереш кой дава и кой не дава инфо в този форум / за иларията/ :D :D :D

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Мнениеот ribarshe » пон ное 07, 2011 10:48 pm

Това от мен - вчера на Страшимирово . А на тези ,които се опитват да иронизират риболова на тази борбена и доста трудна за ловене риба , ще им кажа да го духат :D

http://youtu.be/4HQk08dTfyM

А това се случи миналата неделя

http://youtu.be/rgL2Hno1nKU
Виж сега,Чакалчевото...
Аз мнение не видях,видях борба с егото ти през ,,каналжийска'' кинематография...
На Страшимирово ходих за последен път през 1975 г. и то за червей,не за риба...
С риск да засегна колеги,ще кажа ,че не вземам риба на канала и езерото !
Това е морска риба и се лови в морето !

Като искам речни кефали,зимата отивам на Девненска и измъквам чудни риби...
В селфитата ти не видях мнение ,а желание да си пред публика...
Твое право си е ,спор няма,стига да не наричаш тези рибета кефали,защото става страшно ! :roll:
Да,не забелязах,че е от 2011 г.,ама това няма никакво значение...ама никакво !!!
Друго е по-важно-
Пращаш някои хора да го духат с подобни ,,кефалски'' селфи самоделки...
Сериозна работа...още повече след изявлението ти,че тези рибки са ,,трудни'' за хващане ???!!!

За последен път ти казвам- излез от това заблуждение !!!
За твое добро е...

ИЛАРИЯТА И ПЛАТЕРИНАТА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ЛЕСНИТЕ ЗА УЛОВ ОТ ВЪДИЧАРИ !
Казвам го на всички гости на морето ,защото местните го знаят и ти се смеят на акъла...
Уважаеми гости на Северното черноморие ,ако искате да се накефите на дърпаща се рибка,заповядайте ...сега му е времето!
Ловенето на такива рибки, не изисква никакви специални приготовления и кой знае какъв опит !

Уважаващите себе си Варненски рибари,знаят следните неща:
1.Не ходят на Канал -Езеро
2.Ако отидат ,да се накефят не прибират риба в къщи от там
3.Ходят от немай къде за такава риба,когато няма друга
4.Дори и в морето да я вземат,я чистят внимателно и прецизно
5.Търсят Едрото
6. Имат си ,,градинки'' и си ги пазят :wink:
7.Кефаловите риби не са ,,явление''в кулинарията
8.Ловят с две куки на дъно :D
9.Стават рано и си лягат късно
10.Не се притесняват от лошо време-тая риба обича леките салантийки,само зависи от къде идват?!
11. Използват всички възможни захранки и ги презентират по всички възможни начини...
/познавам една групичка,която захранва в гаци от предния ден и поддържат мястото за следващите улови.../
.........................................................................................................................
Ако почивате в хотел,почивна станция и т. н.,просто помолете готвача за остатъците от хляб,десерти/торти,риванета,гризхалва.../кюфтета,кашкавал,сирене...пълнете гацата и с един камък в морето !
Вържете я с въже ,за да бъде изтеглена някога !
Ако рибата е горе - системата е камък ,въже ,гаца,туба,пак въже към брега/пирса/...

В момента:
Дава поголовно навсякъде !
Ако някой иска да прави нощен на сафрид,за разнообразие,камъните на Шабла дават много добре !!!
На Тауклиман се взема едра платерина.
На Дуранкулак не може да се работи с две пръчки...има масово риби над кило...взема се долу и горе на бомбарда !
Покрай града е йол- а бе, да взема да направя едно селфи и аз ,а ?! :D

Край на лекцията.
Академик Чакала
Морето обича хората,които го обожават !
kaban4e
новобранец
новобранец

Мнение от kaban4e »

Колега на Дуранкулак къде се ходи , ако може да споделиш.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Е щом има академици във форума,аз като студент няма смисъл да пиша занапред
kaiten
новобранец
новобранец

Мнение от kaiten »

ribarshe написа:Е щом има академици във форума,аз като студент няма смисъл да пиша занапред
По добре не пиши а поработи върху егото си . :drinkers:
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

kaiten написа:
ribarshe написа:Е щом има академици във форума,аз като студент няма смисъл да пиша занапред
Eй за туй и ваща тема ще умре, поне ви даваше точно инфо, къде и на какво, каква е тази злоба ве колеги??? :roll:
kaiten
новобранец
новобранец

Мнение от kaiten »

Пламен Николов написа:
kaiten написа:
Eй за туй и ваща тема ще умре, поне ви даваше точно инфо, къде и на какво, каква е тази злоба ве колеги??? :roll:
Не смятам че е злоба .Господин ,,студента ,,го познавам лично от години Човека го попита какви захранки се използват на малкото фарче , а той му отговаря да се разходи и да види .За това че всички исползват прелети с ванилия нито дума . за Васко форума е единствено за да се повали ,,,някога да е написал,, днес бях капо,, . И о ще , риболовът е страст граничеща с диагноза и не е критерий кой кога се е регистрирал във форума .Риболова се практикува от хилядолетия Повечето постоянни рибари даже не са чували че ма такова нещо като форум ,,на риба,, и интернет .
P.S.
А колкото до т/н ,,Зеленото фарче ,, случвало ми си е след работа да мина около 03.30-03.45 и така набедените за рибари като Васил ,Цецо ,Майката и други ,да си пазят място .
Към ,,AVER,, исползвай моно-натриев гултламат ,и поръсвай всичко с него дори и череите , ефекта е невероятен
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Винаги ribarhe се заяжда във форума явно нещо му липсва извън форума.Я го вижте нашият герой как хваща риби на Страшимирово на клипа облечен като за средата на ноември случило се миналата неделя демек 13 юли.Бъди малко по смирен и искрен няма да сбъркаш
kaiten
новобранец
новобранец

Мнение от kaiten »

Колега ме попита на ,,лични,, Къде е Зеленият фар ? Тъй като имам регистрация от скоро нямам право да изпращам съобщения ще му отговоря тук.
Той фара всъщност е боядисан в черно и бяло но свети в зелено , че от там и името .Някои му казват и ,,Малкото фарче,,
Та значи , на вълнолома след морска гара има яхти , след тях в дясно има пилотна кула (не съм сигурен че се казва така) стърчи малко повече от другите сгради и пред нея е Фарчето,
Надявам се да съм бил полезен на колегата .
НАСЛУКА и приятен риболов
kaiten
новобранец
новобранец

Мнение от kaiten »

P.S.
Извинявам се , забравих

https://www.google.bg/maps/@43.1913024, ... a=!3m1!1e3
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Колеги, не се обвинявайте и не се обиждайте едни други! От това полза няма! Ако обидиш някого може и да не получиш ценна информация от засегнатата страна! Ако пък се обидиш само си късаш нервите и си създаваш негативни емоции! А аз мисля, че риболовът е добре да ни носи положителни, а не отрицателни емоции! Никой не е длъжен да пише във форума! Всеки пише толкова колкото иска и колкото може! Затова аз съм благодарен на всеки, който е отделил време и положил усилия да драсне два реда и да сподели опита си с останалите потребители на форума! Наслука на всички! ☺
Чакала от Варна
ще става разбирач
ще става разбирач

kaban4e написа:Колега на Дуранкулак къде се ходи , ако може да споделиш.
Около 1000 м. от къмпинга на юг.
Намери плиткача/ако не ти се мокри,личи по вълните ако ги има/.
Ако ,,сърфираш'' ,прескочи плиткача и бий в челото...
Ако не ,покрай него в посока с/у течението.
Не забравяй бомбардата !!!

Наслука !
ПП
Има един залив,някои му казват ,,дяволския''... намира се,след Дуранкулак, по пътя за КПП,последния работен път преди него, в дясно покрай пояса. Излизаш на прекрасен плаж,който се намира под теб/има шкарп/.Преди имаше изхвърлен кораб там, но го нарязаха.В самия залив нямаш работа,защото е плоча,пясъкът започва на юг от него .Граничната табела е зад боруна,посока Румъния.
Разкошно място за риболов и къмпиране !
Там дава и калкан ,като му дойде времето... :wink:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

На 22 юли се прибрах от къмпинга на Шабла - бях там месец, Тази година даде по добре от миналите години, по 20 - 25 броя за ден ( сутрин и вечер), но рибата беше качествена - само платерина по 350 -400 грама. Мястото около бункера - от двете страни . От тридесет дни 8 не ставаше за риболов - силен вятър и вълна, че и дъжд. през останалото време -между двете бури като падна вълната рибата влизаше независимо от вятъра - най добре даде един ден при вятър юг- югоизток но водата изстива от южния вятър и барбуна сменя платерината.Те така де!
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarfa »

:fishing2: Здравейте и от мен.Днес след голямата буронтия която стана вчера тук при нас,реших и аз да направя едно излетче на "Крайморие :fishing3: ".След 2ч. дрямане и без нито един удар.Червея съвсем пресен но уви :fishing7: .Багажа на рамо и в къщи.Утре съм решил отново да пробвам но ще видя къде. :fishing10: :fishing11: :fishing12:
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Чакала от Варна
ще става разбирач
ще става разбирач

sarfa написа::fishing2: Здравейте и от мен.Днес след голямата буронтия която стана вчера тук при нас,реших и аз да направя едно излетче на "Крайморие :fishing3: ".След 2ч. дрямане и без нито един удар.Червея съвсем пресен но уви :fishing7: .Багажа на рамо и в къщи.Утре съм решил отново да пробвам но ще видя къде. :fishing10: :fishing11: :fishing12:
При вас ,тоя вятър ,като застанеш с лице към морето,откъде духа ?
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Чакала от Варна написа:
sarfa написа::fishing2: Здравейте и от мен.Днес след голямата буронтия която стана вчера тук при нас,реших и аз да направя едно излетче на "Крайморие :fishing3: ".След 2ч. дрямане и без нито един удар.Червея съвсем пресен но уви :fishing7: .Багажа на рамо и в къщи.Утре съм решил отново да пробвам но ще видя къде. :fishing10: :fishing11: :fishing12:
При вас ,тоя вятър ,като застанеш с лице към морето,откъде духа ?
В гърба, вариращ. Крайно неблагоприятен!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”