Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците

Ей днеска много кълве

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Днес ги барнах така....Мнения За и против?
За.....шлауфката няма да позволи на рибока волна праграма. Съприкосновението сомски четки влакно е ограничено. "Влакно" обущарски промазан конец , с който можеш да теглиш Лада нива на ръчна!
За.....шлауфката няма да позволи на рибока волна праграма. Съприкосновението сомски четки влакно е ограничено. "Влакно" обущарски промазан конец , с който можеш да теглиш Лада нива на ръчна!
Бая си си поиграл,шефа на евро сом.де- Витали Далке лови така с подобен монтаж,може би и същияringo написа:Днес ги барнах така....Мнения За и против?
https://www.youtube.com/watch?v=SbEWK5qBrHU
Мога да кажа само ,че като гледам разстоянието между единичната и тройната кука

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Tочно по 30м на монтаж. Когато ти е ясна концепцията, нещата се случват бързо. От сряда съм по моите дупки на Цонево. Мерси, Тоци за мнението. 0898712297. Ако си в района удари една шайба да си стиснем ръцете!toci23 написа:Бая си си поиграл,шефа на евро сом.де- Витали Далке лови така с подобен монтаж,може би и същияringo написа:Днес ги барнах така....Мнения За и против?
https://www.youtube.com/watch?v=SbEWK5qBrHU
Мога да кажа само ,че като гледам разстоянието между единичната и тройната кукавиждам че ще ловш с правилната стръв
Иска се ходене и постоянство..... за
Сякаш,добре са станали.Бях гледал един подобен на стоманено въже с шлаух и кримпи та идеята е добра според мен
Ади и някоя снимка да качиш щото ако чакате на мене или на Тролката
скоро май няма да има снимки

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Записах ти тел,но няма да съм в района,13 дена бех на Цонево и 5 дена на Жребецаringo написа: Ако си в района удари една шайба да си стиснем ръцете!

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- новобранец
Според мен е голяма грешка да правим съпоставки между рибния ресурс в чужбина и у нас. Бай Виталий знае, че сом ще му клъвне па ако ще и 8 мм. арматура да сложи за повод. У нас на редките и наплашени риби е наложително да изфинваме повода до крайност. Това естествено не важи за хипер активните риби, които даже и не виждаме на сонара преди да ни ударят.
Румба, правил съм същият повод, копиран от чужденците и получих неодобрение от един от най-добрите, така че засега това ми е достатъчно.
ПС: По съвет на Сашо - Троли, в най-скоро време мисля да направя един експеримент, а именно под вирбела да вържа повод монофил около 0,15 с финна кука закачена колкото да държи рибето. Ако кълванетата се увеличат, значи ще трябва да се мислят нови по-финни хитрини от сегашните.
ПС2: За 2 години нямам оплетена рибка в основното или повода(костур, морунаж, слънчевка, каракуда, червеноперка, уклей,платика).
Румба, правил съм същият повод, копиран от чужденците и получих неодобрение от един от най-добрите, така че засега това ми е достатъчно.
ПС: По съвет на Сашо - Троли, в най-скоро време мисля да направя един експеримент, а именно под вирбела да вържа повод монофил около 0,15 с финна кука закачена колкото да държи рибето. Ако кълванетата се увеличат, значи ще трябва да се мислят нови по-финни хитрини от сегашните.
ПС2: За 2 години нямам оплетена рибка в основното или повода(костур, морунаж, слънчевка, каракуда, червеноперка, уклей,платика).
Изфиняването на такъма,е за друг вид риболов
В сомския такъв последствията са трагични
Справка баш Тролката.Аз лично не виждам разлика в кълването на фин и груб Справка аз.Кълват си ми ама все дребни
Виж намирането на точната дълбочина е друго нещо
За тролинга говоря 

Марк Твен
Марк Твен
-
- новобранец
Васе, не четеш и отговаряш наизуст. Едва ли има човек пишещ тук с по-корави такъми от моите за тролинг, като при отвесния работата е същата. Ставаше въпрос за повода на Румбата и изказах мнение, което преди време ми беше потвърдено и от Миро Томахавката.
ПС:Ти изтърва голяма риба заради кекавите куки на Тролс ту Миноу, а много добре знаеш, че съм сложил около 140 броя Оунър СТ46ТН на всичките ми воблери барабар с харабийски халки.
ПС2: По-големия проблем е, че еднакво не кълве и на фин и на корав такъм.
ПС:Ти изтърва голяма риба заради кекавите куки на Тролс ту Миноу, а много добре знаеш, че съм сложил около 140 броя Оунър СТ46ТН на всичките ми воблери барабар с харабийски халки.

ПС2: По-големия проблем е, че еднакво не кълве и на фин и на корав такъм.

- robber_79
- ще става разбирач
И аз съм слагал оунърски куки, с цел презастраховане на някой воблери. Кълванетата рязко намаляха, и според мен това променя цялостното поведението на воблера !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,то номера не е само да имаш воблера,треа и да знаш къде и кога да минеш с него!
Аз имам двайсетина часа тролинг за два излета и още не съм се ориентирал!Трудно е,всичко ми е различно все едно тръгвам от първи клас!
А на кльонк съм напрао трагедия,не вдигнах ни една риба,едунствено ми разтресе неколко пъти рибето и нищо!И то на място къде на всеко влизане прасках един до три!А сегда,ничево!
Има време за подвизи,нема да белим картофи докато не фаним! 

- robber_79
- ще става разбирач
Ти бързо ще влезеш във форма. Като се замисля, имам насъбрани около 100-ина тролинг часа за 3 години, в сряда ще ги наказвам 

Има време за подвизи,нема да белим картофи докато не фаним!
[/quote]Как няма да белиш бре
Само аз ли ша опъвам белачката

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мисля,че не си ме разбрал докрай?Мартин Райнов написа: ПС: По съвет на Сашо - Троли, в най-скоро време мисля да направя един експеримент, а именно под вирбела да вържа повод монофил около 0,15 с финна кука закачена колкото да държи рибето. Ако кълванетата се увеличат, значи ще трябва да се мислят нови по-финни хитрини от сегашните.).