Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Добре де, не че разбирам нещо от тролинг, ама ми е интересно и ви чета... Та при използване на монофил при тролене не се ли откачат повече риби... 

Бързай бавно.
Мартине,точно този експеримент е правен от твой познат-приятел от Пловдив,изхода го знаем-веднага атакува,Нооооооо -каква е разликата да имаш 100 удъра на тънък повод и нито една изкарана риба,или нито едн удър на дебелото?- и в двата случея резултата е 0.Аз лично кльонках цяла една година с фин такъм=0.62мм флоро на дуел на едната кльонкаджийка въдица,и ще кажа че по нищо не се различаваше резултата от другата въдица с дебелия такъмМартин Райнов написа: а именно под вирбела да вържа повод монофил около 0,15 с финна кука закачена колкото да държи рибето. Ако кълванетата се увеличат, значи ще трябва да се мислят нови по-финни хитрини от сегашните.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
SUPER MARIO написа:Добре де, не че разбирам нещо от тролинг, ама ми е интересно и ви чета... Та при използване на монофил при тролене не се ли откачат повече риби...

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
0.62мм ти е финния такъм?toci23 написа:Аз лично кльонках цяла една година с фин такъм=0.62мм флоро на дуел на едната кльонкаджийка въдица,и ще кажа че по нищо не се различаваше резултата от другата въдица с дебелия такъмтоя етап с глупостите го минах вече

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е то не е едно само,да сложиш монофила и нещата да тръгнат?toci23 написа:SUPER MARIO написа:Добре де, не че разбирам нещо от тролинг, ама ми е интересно и ви чета... Та при използване на монофил при тролене не се ли откачат повече риби...Мосююю Троли трябва да ти отговори,той е най в час с моното на тролинг,според мен и моното и плетеняка си имат и качества и недостатъци при тролинга.......

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Тук съм напълно съгласен....Troli Rapala написа:В риболова важи само един закон,на Айнщайн-Всичко е относително!![]()

Бързай бавно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Още не се е родил пълния идиот,който би ти дал подобно инфо,а и да ти го даде пак нема гаранция!toci23 написа:,и инфото ако успеем да си набавим-кога се хранят големите....да не говорим че не знаем и какво иска да яде в момента...![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ще се съгласиш и за цялата ми концепция за монофила,но не съм убеден че ще помогна на някой,по-скоро ще получа напътствия в каква голяма грешка съм!SUPER MARIO написа:Тук съм напълно съгласен....Troli Rapala написа:В риболова важи само един закон,на Айнщайн-Всичко е относително!![]()
![]()

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
То тва добре, ама не пречи ли на сигурното засичане на рибата..Troli Rapala написа:Ще се съгласиш и за цялата ми концепция за монофила,но не съм убеден че ще помогна на някой,по-скоро ще получа напътствия в каква голяма грешка съм!SUPER MARIO написа:Тук съм напълно съгласен....Troli Rapala написа:В риболова важи само един закон,на Айнщайн-Всичко е относително!![]()
![]()
Жокер-ролята на монофила започва още във Фабриката на Рапала!Който е умен,ще се сети и ще си трае!
![]()
Бързай бавно.
Troli Rapala написа: 0.62мм ти е финния такъм?![]()
![]()
Олеле божкееее,ти ме превъзбуди с тоя варненски хумор от презокеанските кораби!
![]()
Това ми е най-баятия такъм с Хзога и Акурат и ако ти закачим вирбела за банските гащета и метър нема да вземеш с плуване,че мааш на едно место кат водно колело на Съни бийч след 23.00часа на плажа!
![]()
Сложи за шаран на Пясъчник 60либри и ша тъ видя ко шъ ми фаниш!
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е то плетеняка е актуален и масов от десетина години, а преди това не са ли ловили сомове? Освен това Големите сомове удрят двойно и монофила ти дава предимство! Защо се получава двойния удър? Първо засмуква воблера, а като се закачи следва яко сгъване на гегата и рън от 20метра!SUPER MARIO написа: То тва добре, ама не пречи ли на сигурното засичане на рибата..

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По това личи, че още си подвластен на грешния Ментор в тролинга, а не на тариката!toci23 написа: -и че има значение дебелината на линиитено за сега не успявам
.Последния пресен пример е от пролетта,когато сома ми накъдри куките на ю-зурито секунди след като се разминахме с Васето-Бай Миле
защото удари на въдицата ми за бели риби-а не на сомската,и си отиде кадето си поиска-и аз нищо не можех да направя нищо:lol: Когато ми удари-дървото беше на 150-200м от мен
и викам край мой си,но докато извадин останалите въдици - малко борба - и вече беше в дървото.....

Казах че съм аджамия в тоя спорт -и затова троля с 3-или 4 въдициTroli Rapala написа: В такива ситуации Тарикатите са с една или две въдици

За мен също е големо постижение,че след откриването няма излет-капо-от към сом.Така че всеки си има негова истина,аз споделих моята

А,Тролка -за воблерите не знам кой е за сом и кой не-сома яде всекви,ама знам кой е здрав и кой не е здрав за да не го слагам.За воблери с теб ще говоря с денонощия
и ще ти покажа купени воблери специално за сом -които не си виждал,обзалагам се
На всичкото отгоре и ловят
и съм сигурен че ще ти харесат 

,но това е заради четките на сома,а не заради куките! : С плетеняка още при засмукването усеща върха и довиждане ако не се забие куката! Тролка,ако може малко по разбираемо да обясниш за монофила,четките и куките
Как така аджеба една качествена кука ша са отваря още при удъра
Ами ,че ако не може да пробие четките ,какво и е качествено тогаз на куката
И как да го напъвам добичето(виетнамеца биг хай-ван
) с лабава кука 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен