Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Бай Миле,четките са най-твърдата част на сома и каквато и да е куката не може да се забие до след контрата!
Всяка кука може да бъде сплескана или отворена,ако попадне в четките!Никога не е ваден сом на който куката да е забита в четките,няма как да стане!
Молиш се куката да не попадне там и това е! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За воблери ти е рано да говориш с мен!toci23 написа:А,Тролка -за воблерите не знам кой е за сом и кой не-сома яде всекви,ама знам кой е здрав и кой не е здрав за да не го слагам.За воблери с теб ще говоря с денонощияи ще ти покажа купени воблери специално за сом -които не си виждал,обзалагам се
На всичкото отгоре и ловят
и съм сигурен че ще ти харесат

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Под купени воблери за сом-имам в предвид оригинални воблри на известни марки,а не ръчно изработели-защото имам и много такиваTroli Rapala написа: Купени воблери за сом е телешка опорна точка и я подминавам с насмешка!Все едно ми казваш,че имаш бензин за БМВ!
![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Голем Цирк е риболова във България,много се забавлявам! Много точен пост
Ама и Ти уекинко допринасяш за развитието на цирка
За сонарите така и нищо не научи
Още на времето Педро се опита да ти обясни,ама Ти нали все много знайш
тъй и не разбра нищо
Докато всеки се скатава и мълчи риболова в България,ще продължава да бъде цирк
А пък и може би така трябва да бъде
,щото инак се получава голямо струпване на мераклий(те са по вече и от китайците
)на дашните места

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
За воблери ти е рано да говориш с мен. Еми Тролка ,то щото всички тъй казват затуй,сме на тоз хал
Ако един начинаещ иска да научи нещо с кого да си говори?И да прочете двата форума от начало до край нищо няма да разбере,щото много сено малко зърна
Е Тоцито поне показва снимки на идеите си,може да са грешни или не ама поне показва,Ти какво си показал?Казваш нещо по някога ама то все покрай другото и леко загатнато
.Пак казвам ако един начинаещ,дето абер няма от тролинг, нищо няма да схване от писаниците и майтапите 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Мосюю Троли,ако се опитваш да ми обеснишTroli Rapala написа:![]()
Разбирате от Воблери,колкото и от сонари!
Изобщо не знаете принципа на действие и на двете в дълбочина,гледате само опаковката а какво се крие,като съдържание и характеристики,грам не ви е ясно! :

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не мога нищо да обясня на първо време съм в шок от тези факти!toci23 написа: Мосюю Троли,ако се опитваш да ми обеснишче от 15 лодки капо-за 5 дена,на мен ми удариха бели риби 5кг- 4кг -3.100кг и две по 2.5кг,и едно сомче около 2 кг., на въдици с повод 0.62мм флоро
ако искаш да ми кажеш че това е късмет-или късмета на начинещия
отивам веднага да пуснем тото.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Воблери специално за сом-няма!toci23 написа: Под купени воблери за сом-имам в предвид оригинални воблри на известни марки,а не ръчно изработели-защото имам и много такиваПак не ме разбра какво ти казвам,омразата ти към някой хора те обърква
![]()

Никой не се състезава с тебTroli Rapala написа: Не мога нищо да обясня на първо време съм в шок от тези факти!Искам да се заям с някой за да се нахъсам,иначе вече нямам вашата тръпка в риболова!
Не знам каква риба би ме зарадвала?
Виж по-ми е кеф да ме водите в резултата и аз да се напъна да ви догоня или в последната секунда да въ обърна с некой туч!
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бат Миле,сега не е време да си казваме тайните щот сме конкуренция и никой не ще да бели картофите цела зима щот много е знаел,па нищо не е направил!Конкуренцията е зверска,всеки се ослушва и гледа да ковне Големия преди другия,та чекай малко с приказките и почвай сериозно да ги ловиш,нема кой да те чека да станеш печен тролингист!

Това е така ,и не го отричамTroli Rapala написа: Воблери специално за сом-няма! :

ша пиша покъсно,сега съм зает 

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да не мислите,че ми разказвате нещо ново или уникално,дет не се случвало?
Е,па я имам десетина битки изгубени по час-два и не ревем,просто ставам по-печен и хладнокръвен!
Такива истории знам десетки и познавам ората,ноооо точно тук се различавате с Троли!
Щот веднага реакцията ви е Тотално погрешна и се почват едни здрави такъми до полуда и резултат-никакъв!
Толко ли не мое се сетите,че щом сома иска едно-примерно слаби воблери и такъми,треа да му го дадете а не да се праите на по-умни от него?
Хората са казали,едно нещо като работи не се пипа,но вие упорствате да му дадете баятото и квото ви е угодно?
Е нема как да стане,или играете по правилата на сома или ше се чешате по голия тумбак!
Тя и твойта случка е същата и грешната ти реакция също,та не ми говори че не си.......!
Страх ви е,че ше изгубите 5-10сома и не мое го преживеете,а тариката гледа ква е изгодата-10-тина извадени!
То това е майсторлъка,да не ти избега въпреки,че на пръв поглед шансовете са му повече!Та,така!Ше се усетите на некои далавери,га съм вече у Космоса на сомовете!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Най-съм се смял с Мах-Иво Джидров!Оказа се,че най-големия му сом на тролинг-10кила му е ударил на такъм за бяла,а" сомаджийските геги"-Цедрос и т.н. по-голем сом от 6кила не са виждали!
И сега да го питам-Що така,бе Миме?-и пак нема обяснения за нещата!
Хубавия сом му удря на воблер за бяла,а сомските воблери ловят мизерабали около трите кила,та не виждам нищо сложно за анализ в ситуацията!
Та кой е "сомския воблет", да въ питам аз,щот нещо я нема логиката?
Този който е решил,че е сомски или този който сома предпочита на закуска?