Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На Мрамор традиционните каракудки си дават сутрин и привечер, ако човек успее да си намери място.
-
- вече хвърля и на тежко
Привет колега, на куките закачах един земен и едно рибе. На земния взимаха по-едри екземпляри, но масово кустура атакуваше рибетата. След този екссперимент започнах да ловя само на рибета - кубинки, че такива имаше в магазина.G.Petkov написа:За блесните и силиконите - разбрах.milenminds написа: .... реших да сменя тактиката и да го карам по-мързеливо и си направих едно дъно с 2 куки. Рибата взимаше почти с мятането.....
Ама на двете куки - какво слагаше ?
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, на Бобошево дава мряна на троха. Не е близо до Спфия, но риболова е интензивен. Информацията ми е от събота. Колегата, който сподели излета си е пускал от моста на Бобошево на изтичане.thebigtourist написа:Може ли препоръка за място за (черно) мренски риболов, по възможност източно от София?
Здравейте колеги! Начинаещ съм и се питам къде около София мога да ловя добри каракуди на плувка и на какво ще съм ви благодарен ако ми дадете някаква информация. Може и на платено да е не е от значение но за препоръчване е да е свободно 

-
- вече хвърля и на тежко
Привет колега,ti4koae написа:Здравейте колеги! Начинаещ съм и се питам къде около София мога да ловя добри каракуди на плувка и на какво ще съм ви благодарен ако ми дадете някаква информация. Може и на платено да е не е от значение но за препоръчване е да е свободно
Около София бих ти препоръчал Болуяк - свободното. Каракуда бол, е поразредена е последните години , но дава добре. Лично аз я ловя на тесто или жито. В тестото можеш да капнеш капка ванилия. На платено ако искаш да се забавляваш - Безден. Има и малки борбени шаранета, както и големи трофейни екземпляри. Стръв - царевица или земен. Веринско е хубава опция, но там е по-скоро за фидер ако искаш наистина големи каракуди.
Благодаря за информацията колега но под тесто имаш в предвид хлебна троха или нещо друго все пак съм начинаещ. До сега до София ходих два пъти на баластриерата на световрачене но лових само малки червеноперки, отностно Волуяк не съм слушал хубави неща за него но щим има каракуда там съм трябва да се тренирам все пак мерси отново за информациятаmilenminds написа:Привет колега,ti4koae написа:Здравейте колеги! Начинаещ съм и се питам къде около София мога да ловя добри каракуди на плувка и на какво ще съм ви благодарен ако ми дадете някаква информация. Може и на платено да е не е от значение но за препоръчване е да е свободно
Около София бих ти препоръчал Болуяк - свободното. Каракуда бол, е поразредена е последните години , но дава добре. Лично аз я ловя на тесто или жито. В тестото можеш да капнеш капка ванилия. На платено ако искаш да се забавляваш - Безден. Има и малки борбени шаранета, както и големи трофейни екземпляри. Стръв - царевица или земен. Веринско е хубава опция, но там е по-скоро за фидер ако искаш наистина големи каракуди.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
На свободен риболов - Черното кафе ,Богров ,Челопечане,Пет могили.Ловиш на директен телескоп,близо до шавари ,тръстики,потопени храсти и др.Стръв-главно жито но и царевица троха и земен червей ,постоянно ги сменяш докато почне да кълве.Захранка-това с което ловиш.Плувка-1-1.5грама да се подава 3-4см над водата,кука номер 10,повод-0,10-0,12 с дропер на3-4см от куката.Имай пред вид че каракудите около София са"професори"-тоест много капризни.В някои дни можеш да хванеш 10 бр. по половин кило после 2-3 пъти да си капо или с 1-2 риби.Иначе на платено-на Пожарево ще хванеш колкото си искаш на бял но са по 10-15см,на Панчарево са по редки но гонят педя.Ако имаш още въпроси давай.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- krajbata
- новобранец
Само ще добавя като евентуална друга твоя опция и Хераково ( мисля, че бе 10 лв. на въдица), но е сравнително спокойно там, има и каракуди, епизодични шарани, има си костур и кефал също съм хващал. Стръв... всякакви видове червеи. Успех.
Manchester United !
-
- вече хвърля и на тежко
Колега под тесто имам предвид истинско тестоti4koae написа:Благодаря за информацията колега но под тесто имаш в предвид хлебна троха или нещо друго все пак съм начинаещ. До сега до София ходих два пъти на баластриерата на световрачене но лових само малки червеноперки, отностно Волуяк не съм слушал хубави неща за него но щим има каракуда там съм трябва да се тренирам все пак мерси отново за информациятаmilenminds написа:Привет колега,ti4koae написа:Здравейте колеги! Начинаещ съм и се питам къде около София мога да ловя добри каракуди на плувка и на какво ще съм ви благодарен ако ми дадете някаква информация. Може и на платено да е не е от значение но за препоръчване е да е свободно

. . . . Добре само, че малко не схващам още нещата с монтажите например дропер нищо не ми говори. Ще трябва да сменя влакното моето е 0,18 с повод 0,14 с плувка 4 грама с мач въдица съм не с директен. Значи ще трябва да го сменя така лиbogno написа:На свободен риболов - Черното кафе ,Богров ,Челопечане,Пет могили.Ловиш на директен телескоп,близо до шавари ,тръстики,потопени храсти и др.Стръв-главно жито но и царевица троха и земен червей ,постоянно ги сменяш докато почне да кълве.Захранка-това с което ловиш.Плувка-1-1.5грама да се подава 3-4см над водата,кука номер 10,повод-0,10-0,12 с дропер на3-4см от куката.Имай пред вид че каракудите около София са"професори"-тоест много капризни.В някои дни можеш да хванеш 10 бр. по половин кило после 2-3 пъти да си капо или с 1-2 риби.Иначе на платено-на Пожарево ще хванеш колкото си искаш на бял но са по 10-15см,на Панчарево са по редки но гонят педя.Ако имаш още въпроси давай.
. . Супер колега ще пробвам някой път. Личи си че добре познаваш този язовир благодаряmilenminds написа:Колега под тесто имам предвид истинско тестоti4koae написа:Благодаря за информацията колега но под тесто имаш в предвид хлебна троха или нещо друго все пак съм начинаещ. До сега до София ходих два пъти на баластриерата на световрачене но лових само малки червеноперки, отностно Волуяк не съм слушал хубави неща за него но щим има каракуда там съм трябва да се тренирам все пак мерси отново за информациятаmilenminds написа:
Привет колега,
Около София бих ти препоръчал Болуяк - свободното. Каракуда бол, е поразредена е последните години , но дава добре. Лично аз я ловя на тесто или жито. В тестото можеш да капнеш капка ванилия. На платено ако искаш да се забавляваш - Безден. Има и малки борбени шаранета, както и големи трофейни екземпляри. Стръв - царевица или земен. Веринско е хубава опция, но там е по-скоро за фидер ако искаш наистина големи каракуди.. Месиш си малко преди тръгване. Горе долу едно малко бурканче от лютеница. Правиш го така , че да можеш да го завъртиш с клечка около кукате, тоест да не е много меко или много твърдо. Капка ванилия дава добри резултати като допълнителен атрактор. Житото винаги е страхотна стръв за каракуда, така че без него не тръгвай. Като места бих препоиръчал тази част, която е откъм Волуяк шаварите в посока стената. Малка кука и фин такъм , както е написал колегата са задължителни. Кука 14 и повод 0.10 мисля, че ще са оптиманлият вариант в момента.
А някой да има информация за Суходол като условия цена и какво кълве
. . . Ще посетя и това местенце само да ми кажеш дали на плувка си ловил или дънно. Благодаря за информацията.krajbata написа:Само ще добавя като евентуална друга твоя опция и Хераково ( мисля, че бе 10 лв. на въдица), но е сравнително спокойно там, има и каракуди, епизодични шарани, има си костур и кефал също съм хващал. Стръв... всякакви видове червеи. Успех.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, малко прясна информация от днес. Каракудата е искала само торен. Така, че ходиш ли вземи си торен, малко жито, тесто, бели и побвай да видиш на какво ще тръгне. Дълбочина - около дъното (там е плитко 1.2-1.5 метра)ti4koae написа:. . Супер колега ще пробвам някой път. Личи си че добре познаваш този язовир благодаряmilenminds написа:Колега под тесто имам предвид истинско тестоti4koae написа: Благодаря за информацията колега но под тесто имаш в предвид хлебна троха или нещо друго все пак съм начинаещ. До сега до София ходих два пъти на баластриерата на световрачене но лових само малки червеноперки, отностно Волуяк не съм слушал хубави неща за него но щим има каракуда там съм трябва да се тренирам все пак мерси отново за информацията. Месиш си малко преди тръгване. Горе долу едно малко бурканче от лютеница. Правиш го така , че да можеш да го завъртиш с клечка около кукате, тоест да не е много меко или много твърдо. Капка ванилия дава добри резултати като допълнителен атрактор. Житото винаги е страхотна стръв за каракуда, така че без него не тръгвай. Като места бих препоиръчал тази част, която е откъм Волуяк шаварите в посока стената. Малка кука и фин такъм , както е написал колегата са задължителни. Кука 14 и повод 0.10 мисля, че ще са оптиманлият вариант в момента.
Инфо от вчера на нощната-трима човека се капотирахме, бяхме метнали 3 фидера, мач, щека и пружина, пробвахме на всичко от царевица, бял, торен до топчета и всякакви пелети, но така и не успяхме да хванем нищо. Аз го отписвам този мизерен гьол, иначе условията са 15 лв. на човек, като можеш да метнеш 2 въдици и да си вземеш рибата, с изключение на такава над 5 кг.ti4koae написа:А някой да има информация за Суходол като условия цена и какво кълве