Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

Тролка,майните пак водят,гледам гн Кърфицов с едно сомче около 40ях кила а пък ний все най отзад :lol: Големи некадърници сме значи :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Троли мърморана защо си мислиш че само ти може да ловиш риба? Да те попитам на колко години си? Ако не е тайна държиш се като малко дете! И защо мислиш че искам да се доказвам на някого,напротив искам да развиеме теорията за риболов на Сом до край! И аз може да си ловя стръв много... но искам да ловя Сом! И аз имам за 3 часа 20кг шарани хванати имам и по 7-8кг дребна таранка но не ми е кеф разбираш ли ме! Искам да се боря с риба която може да ме надвие това е.
Поздрави и дано да хванеме и ние някоя голяма риба тая година!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

snop написа:Искам да се боря с риба която може да ме надвие това е.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

ringo написа:
Уточни какъв тип способ за сом ти допада най много за да поразвием темата?
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Здрасти ринго защо трябва да развиваме само един способ? Всеки тука в тая тема лови по различен, нека да развиеме всичките мисля ще бъде интересно за четящите! Най-вече ловя на дъно ситуацията е такава при мене.Не като троли Мърморана каде знае много ма не казва нищо.... да не се ядоса само да ми натрие носа с някой голям сом 5кг...
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

ringo написа:
ringo написа:
Уточни какъв тип способ за сом ти допада най много за да поразвием темата?
А ти сподели какво направи на гьола,какво е положението??? :D :lol:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

snop написа: Най-вече ловя на дъно ситуацията е такава при мене..
Здасти Снуп,разкажи малко за тая река :D колко е широка в участъците на които ловиш,какви са дълбочините колко е силно течението? Некои снимчици снимай като идеш :D Определено щом ти кълве редовно но само малки-ще трябва да помислиш за смяна на местото,явно си в детската градина,там кадето са активни малките -мисля че по големи може и да няма.Оставаш ли през нощта на реката,ако и през нощта ти кълвят малки-не е добре :D Имаш ли лодка малка поне за нанасяне на въдици,сонар :? не за друго ами поне да знаеш какво се случва под тебе??? Проходил съм в риболова на р.Марица,в участъка от 4 -ти километър до Пловдив-до събирането и с п.Тополница ,че и по нагоре :D Разкажи повече.... :fishing6:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Здрасти Тоци, реката е Русенски лом широка до 10-12м,дълбочини до 3.50-4м за мене има бавно течение дават и 560м в час.Риба има но не може да се хване.А за рибите може би и това че ловя само на червей но и така да е трябваше нещо по голямо да хвана ...Търся места до паднали дървета,то както ли ги търся през 40-60м има такова.На последак излязаха много жабки и пробвах на тях имам 0.45 скъсано поводче.За сонар съм си мислил за тези който се хвърлят с въдица но незнам дали са добри.Значи имам много случай в който ми кълвят малки през 5-10минути и изведнъж спират,според мене това се дължи на някой голям сом който минава дори единия път завихри водата при 2м дълбочина без да се подава от горе.И се чудя дали да не пробвам както на запад с малка тапа да повдигна червейте на горе дали ще има ефект...За снимки ще снимам и ще ми обясните как да ги кача.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролка да му е.............та туй ли са тез нежни воблери е ?Как да ги вадя кат още с удъра правят ей тъй бясовете :twisted: :twisted:!За на Горе си требва квалитетни и изпипани воблери,а те често не са от здравите! :idea: :drinkers: Чекам резултати от всички,щот Как да дам резултати с тез детски играчки :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Прикачени файлове
0-02-05-5b1e5bdb6d6cdc85b7ba45927b4a97f568d6a89d6f9f7ae829ad4ffcebf5c741_full.jpg
0-02-05-5b1e5bdb6d6cdc85b7ba45927b4a97f568d6a89d6f9f7ae829ad4ffcebf5c741_full.jpg (151.32 KiB) Преглеждано 894 пъти
0-02-04-0be4b47752de9d4fc2c03c70fece5ca1d8e1d1f1b76f7e34f77f7a537dcc7a4e_full.jpg
0-02-04-0be4b47752de9d4fc2c03c70fece5ca1d8e1d1f1b76f7e34f77f7a537dcc7a4e_full.jpg (204.38 KiB) Преглеждано 894 пъти
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Приятелю,вземи от някой на заем ако трева една малка гумена лодка,и си рзпъни въдиците на другия край-вържи ги по дърветата и пусни рибките отгоре,едната на 0м съвсем на повърхността като се стряска да плацика,другата малко по надолу 20см и третата на 50см.Не ги търси сомовете щом има паднали дървета,те сами ще дойдат през нощта.Ако решиш да пробваш ще ти опиша всичко точно как да го направиш.Или още по лесно,има стотици клипове.И не си мисли,че ако една нощ си направил всичко както трябва и не хванеш,не означава че следващата няма да хванеш...Успех..... :fishing6:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

bai mile1 написа:Тролка да му е.............та туй ли са тез нежни воблери е ?Как да ги вадя кат още с удъра правят ей тъй бясовете :twisted: :twisted:!За на Горе си требва квалитетни и изпипани воблери,а те често не са от здравите! :idea: :drinkers: Чекам резултати от всички,щот Как да дам резултати с тез детски играчки :twisted: :twisted: :lol: :lol:
:lol: Ко стана ве Васе....????? :lol: :lol: :lol: :fishing6: Май си имал случайна среща с бързия влак... :lol:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Тоци то и аз си го мисля а дали само вечерно време кълве през деня няма ли слука? или да кажем късно вечерта :)
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

snop написа:Тоци то и аз си го мисля а дали само вечерно време кълве през деня няма ли слука? или да кажем късно вечерта :)
Може,но поне при мен по малки идваха :D стане ли късен следобед и почваха.Гледай рибките да са към 15 сантиметра :wink: :fishing6:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

То това за вас малкото е средно или голямо за мене! благодаря ти Тоцка при първа възможност ще пробвам макар да не се очертава скоро риболов за мене!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

А ти сподели какво направи на гьола,какво е положението??? :D :lol:[/quote]
Веднага казвам, Тоци. Четири дена сопа при пълнолуние. Смених поне десет от набелязаните явки и четири кльонка като не подминах Калинката. За стръв костур, каракуда, червеноперка, платика, голяма циганка, че и рак........Вдига се, ходи като гламав две минути със стръвта и греда. Само едно разтърсване на сопата адреналинено в ляво от замъка. Явно костура му дойде малко по борбен. Вече на пълна луна само пълна чаша. На тролинг , някакви маломерки на 4 метър, който продължават да си плуват. Та така.....
Последно промяна от ringo на Сря Авг 09, 2017 10:00 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”