Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Туьовсите блата
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Туьовсите блата
Здравеите колеги Събота и Неделя реших да отида на язовир г.Дъбник но от 1 седмица не е давало риба а и дигата е почти под вода и решихме да отидем на блатата при Туьово.Трагнахме в 5.30 в 5.40 бяхме там 3-ма човека приателите ми по 2 вадици аз извадих само 1.Първата риба сутринта беше морунаж и после таранките общо сабрехме за деня като си трагвахме 12-13 кила риба.Докато не се беше показало сланцето реших да метна 1 тапа хванах 1 сланчяк и го сложих основна корда беше 0.22 с метален повод и кука 3-ка.Метнах и след малко тапата оживя трагна да влече на дясно викам на чичо Боби че тапата оживя а тои вика това е от рибето(ебах го и рибето то докато преваржа издахна и от каде тая сила да влачи тапата
).
После тапата отиде на дясно вдигнах въдицата изчаках малко абуригена потопи тапата и засякох със осмифка а рибата ме варна с няколко крачки кам водата.Да обаче за моите очаквания не беше щука а беше 1 от легендарните сомове на блатата.Савсем неподготвен за сом започнах борбата доиде чичо Боби и започна дърпаи дърпаи(да да 30 кила така се дарпат с тънка корда).Борих го няколко минути докато не го видях беше далго малко над 2 метра и някаде кам 50 кила и пак се заби в дъното и се оплете вав водораслите и скаса
на 10 метра от брега.Мислех да сложа темата вав неуспешни но нали се хвана бая каракуда и я сножих тук.Следващия пат отивам пак вооражен
със по дебела корда и се надявам да го хвана.

После тапата отиде на дясно вдигнах въдицата изчаках малко абуригена потопи тапата и засякох със осмифка а рибата ме варна с няколко крачки кам водата.Да обаче за моите очаквания не беше щука а беше 1 от легендарните сомове на блатата.Савсем неподготвен за сом започнах борбата доиде чичо Боби и започна дърпаи дърпаи(да да 30 кила така се дарпат с тънка корда).Борих го няколко минути докато не го видях беше далго малко над 2 метра и някаде кам 50 кила и пак се заби в дъното и се оплете вав водораслите и скаса

- чпс
- ще става разбирач
Re: Туьовсите блата
Къде е това "Туьово" ?
На картата няма такова населено място
На картата няма такова населено място
-
- сериозен играч
Според закона на Мърфи следващия път и буксирно въже да сложиш сом няма да клъвне!Ама де да знаеш-отивай и квото сабя покаже.Давай подробности къде е това Туьово?
-
- вече хвърля и на тежко
само хвалиш тез Туьовсите блата па не казваш де са

- fish slavi
- разбира нещата
Само март е, а сомовете нещо пощуряха 

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Старото корито на искара при Плевен ако ви горори нещо
-
- вече хвърля и на тежко
ми то има много стари корита каи до кое село са
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Обарках каде да напиша темата ще може ли модераторите да я преместят в успешни.Блатата са до село Писерово
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тои само глава и опашка ще е билBig^Fish написа: Сом 2 метра,50 кг викаш...

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- вече хвърля и на тежко
Protos_Immortal написа:.Блатата са до село Писерово
може6 ли да посо4еш да ли е някое от тея ????
- Прикачени файлове
-
- pics.jpg (103.33 KiB) Преглеждано 732 пъти
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Преместена е
Сомовете откачиха, само не мога да разбера защо не ми кълват на мен сигурно защото ползвам дебели корди

Сомовете откачиха, само не мога да разбера защо не ми кълват на мен сигурно защото ползвам дебели корди

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Бинго във средното там калве най-мноого сом а във голямото щука и в 2-те езера е фраш от риба ако някои ходи там на слачавка или ако оспеете морунаж сложете на куката на таранки почти не дава.marinov написа:Protos_Immortal написа:.Блатата са до село Писерово
може6 ли да посо4еш да ли е някое от тея ????