Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от ringo »

snop написа:Ринго това не го схванах много много! Може ли малко по подробно! благодаря ти ако искаш и на лични!
Акцентирам върху момента с времето. В момента на седмицата е новолуние. Сома не обича пълнолунието. Има цели теми за това. При пълнолуние се отнасят най-големи греди. А иначе за сезона идва времето на големия на кльонк . С уточнението, че визирам като цяло кльонка! Онзи ден за 40 мин имах три удара с три изкарани. 6кг,4кг и плуващ отново във водата малчо. Това преди месец би било невъзможно. Сега му е майката))))
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Благодаря ти Ринго! дано всички да имаме късмет да хванеме някой големец!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

snop написа:Благодаря ти Ринго! дано всички да имаме късмет да хванеме някой големец!
На слука да ти е.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

В грешка си Ринго,последния 228см сом беше изкаран точно преди месец на пълнолуние.Времето на наистина големите сомове на кльонк почти приключи.
валатът не най-лошото нещо на света
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

.Времето на наистина големите сомове на кльонк почти приключи.[/quote] Значи,ще ги почваме на тролинг,големите :lol: :lol: ама някой друг път :lol: :lol: :wink:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

аксел написа:В грешка си Ринго,последния 228см сом беше изкаран точно преди месец на пълнолуние.
Времето на наистина големите сомове на кльонк почти приключи.
Не съм тук за да споря или подвеждам някого. Риболова на сом е филм , който всеки трябва да изгради сам за себе си. Дори не съм длъжен да давам инфо за каквото и да е. Казвам моята схема за нещата, а ако тя не е вярна толкова по-зле за мен. Улова на трофеен сом няма нищо общо по принцип с други зависимости и схеми. Може да бъде и инцидентен. Времето на големия тепърва започва и нека това не се бърка с генералски екземпляри. На слука, Аксел!
Последно промяна от ringo на Чет Авг 24, 2017 6:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

ringo написа:При пълнолуние се отнасят най-големи греди
Не съм съгласен ,ама изобщо.При всеки явно е различно,много от най-големите сомове са хванати на кльонк на пълнолуние-дори и 112 ката :wink:
Седял съм повече от 10 дена на яз и денонощтно кльонкане -без резултат,в първия ден на пълнолунието имам три удъра през нощта,като в 00 часа 01.15часа и в 02.30часа.На друдия ден ми счупи пръчката ......След това всеки ден при намаляваща луна имах удъри на сом.Виж за белите риби е друго :wink: За пълнолунието аз за себе си си имам логично обяснение защо е по активен.но защо неще при пълнене на луната не знам.Като си правя разчета на излетите-задължително гледам ако ми е възможно да съм на пълнолуние на яз :D
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

На слука Ринго,тук не става дума за разбиране,а за статистика,а тя за съжаление е такава,каквато казва и Тоци.Към 112-та, прибавям последния голям 228,моят най-голям,както и сомовете на Карфицата ,всичките на пълнолуние.Има още нещо важно според мене,когато кълват много големите,малките обикновенно са пасивни.Другото важно е,че почти всички генералски риби са хванати на тролинг пролетта,а на кльонк юли-август.............иначе си прав времето на красивия риболов на кльонк,когато рибите се качват от дъното/класически/ сега започва.
валатът не най-лошото нещо на света
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Каде е хванат тоя 228см? може ли снимка да си облажна и аз окото! :)
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

snop написа:Каде е хванат тоя 228см? може ли снимка да си облажна и аз окото! :)
На Студен Кладенец,имам снимки по късно ще ги кача....
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Поне се разговорихте....То с това умълчаване. Преди месец на пълнолуние и вода като огледало със стръв и размер каквато ви дойде наум, само две вдиганки. Но кой съм пък аз да кажа. Може пък да не мога да работя с кльонка или кльонка ми да е крив. :fishing2: :fishing2: :fishing2: За големи, нека ви каже бай ви Миля как ме разкарва миналата година един генералски, обедно в края на октомври на едно място на Цонево като закачен за голф тройка, та докато не влезна в едни драки на дъното. Аз съм човек, който много чете и си прави изводите из данданиите по форума, освен моята си схема за нещата. Обичам да взимам градивното. Тоест ако двама се задърлят за направата на кльонковете, ще взема допирната им точка. Там някъде е и истината за нещата. Другото е его. Без него пък не можем, защото там е и гъдела. Та опитах се да кажа, че родените по късно, като ни четат сега, ще има какво да наследят.
е :D :D :D
Последно промяна от ringo на Чет Авг 24, 2017 7:00 pm, променено общо 1 път.
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Да ще има само снимки и разкази! Ние като не може да си хванем защото няма вече...защото торбарите вече са много голяма напаст и се прибират сомета по 20-30см...
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Румба,всеки казва наблюденията и опита-все пак затова сме сбрали тука.Щом си накарал да ти удари генералски сом -значи тактиката ти е правилна :wink: Всеки си шета на акъла,важното е да има резултати :fishing6: На Цонево съм имал удъри и през нощта и през деня,но всеки път е различно,затова трябва да се пробва всичко.При мен даже кльонковете са различни за нощем и денем,така съм забелязал-на едните си бие през деня ,но имам кльонк който мн добре ги кара да ядът през нощта.З некой може да са пълни глупости но за мен си е така,същи кльонкането ми е различно-нощем денем и в плитки и дълбоки води :D
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

А според вас от кога ще започнат малките да се крият?И да не са толкова активни?
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тоци,таз случка на Ринго на същото място и по същото време на денонощието дет ти са счупи въдицата :lol: Ама вземете извадете по една сериозна риба ,щото ако ма чакате мене ша има да чакате дълго :lol: :lol: :lol: :fishing6: между другото и на мене там ми изправи тройките на трола :wink: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”