яз. Засмяново Варненско

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

тошко
новобранец
новобранец

яз. Засмяново Варненско

Мнение от тошко »

Има ли някой впечатления от тази година за този язовир? Всяка информация е от полза. Благодаря ВИ предварително.
Не подценявай правещия крачка назад, защото може и да се засилва...
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз. Засмяново Варненско

Мнение от pluv4o »

Гледам много се чете,а никой не пише. :roll: Що така?Чувам,че се посещава...,а мнения ..цък :smt102
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Вчера бях там. Излиза някой и друга каракуда. Колегите край нас казаха, че и едно шаранче били изкарали към кило ама започва малко да ми намирисва тази история понеже от 3-4 различни места научавам същите думи, цитирам " 8 таранки и едно шаранче около кило" :) Иначе излизат и съвсем малки бели рибки като някой от тях за съжаление не можах да спася понеже налапваха до корема. Все пак призовавам колегите които ходят и вадят такива да направят всичко възможно за да ги освободят от куката благополучно и да ги пуснат на свобода. Към края на риболовния излет се закачи и една бяла около кило на опашка от рибка. За каракуда има най-голям резултат на фидер и стръв торен червей. Има толстолоб във водоема, но заради него забелязах и търмакчии. Има адски много боклуци навсякъде. Заринато е просто. Пътя не е лош. За тези които не знаят е на 30 км от Варна. Друго не се сещам.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

колега,просто режи бидема!рибата отселява с кука в корема!поздрави и наслука
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

anonimen написа:колега,просто режи бидема!рибата отселява с кука в корема!поздрави и наслука
Това не го знаех :oops: Вече само така ще правя. Благодаря, че сподели. :smt023
Е и какво от това?
тошко
новобранец
новобранец

Мнение от тошко »

Не успях да го посетя, но както виждам не е за съжаление. Жал ми е за този язовир. Имам добри спомени от него.
Не подценявай правещия крачка назад, защото може и да се засилва...
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Livo влез на излети - къде кълве в момента - яз.Засмяново какво е положението там - И можеш да видиш и снимки на осемте каракуди и шаранчето около кило.В събота мои приятели също са хванали 8-9 каракуди и един такъв шаран, а до тях колеги хванали сулка около 2 кг.Вчера /неделя/ пак бях там и в актива си с колегата имаме 7 таранки, три малки сулки и 5-6 изтървани таранки.Ударите бяха от 10:00 до 11:30 и после след 16:00 часа на фидер и торен.
Аватар
batrumba
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от batrumba »

един колега е ходил само на проверка на Засмяново и видял че почти всички които били на язовира търмъчили,,,,,,,
жално ако е истина ,сигурно и мрежите се пускат :cry:
и на дъжд и на пек се прибирам с пален кеп:-)
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Това за траленето е самата истина.Тези хора нямат никакви задръжки.Застава на 20-30 метра от последната ми въдица и си трали, даже като им направиш забележка ти се чудят, сякаш ти си извършил нещо нередно.Обикалят целият язовир без да спрат и не се притесняват от нищо.Просто нямам думи.
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

HARRY77 написа:Livo влез на излети - къде кълве в момента - яз.Засмяново какво е положението там - И можеш да видиш и снимки на осемте каракуди и шаранчето около кило.В събота мои приятели също са хванали 8-9 каракуди и един такъв шаран, а до тях колеги хванали сулка около 2 кг.Вчера /неделя/ пак бях там и в актива си с колегата имаме 7 таранки, три малки сулки и 5-6 изтървани таранки.Ударите бяха от 10:00 до 11:30 и после след 16:00 часа на фидер и торен.
Аз заради това инфо и тези снимки отидох там :)
batrumba написа:един колега е ходил само на проверка на Засмяново и видял че почти всички които били на язовира търмъчили,,,,,,,
жално ако е истина ,сигурно и мрежите се пускат :cry:
Ако беше само търмъченето щеше да е песен. Аз разбрах, че всяка вечер след като се стъмни се мрежосва много здраво заради толстолоба. Общо взето всяка нощ излиза над 150-200 кг. толстолоб от там.
Е и какво от това?
Аватар
doktor1012
новобранец
новобранец

Мнение от doktor1012 »

здр.миналата година ходих много често на този язовир и обобщено ще кажа :шаран наистина излиза но рядко и предимно до кило.
таранката и раците са в изобилие.сулка не съм виждал.кълве на всичко от хляб до протеиново топче.
относно бракониерите :хората си тралят на воля но сме приспивали там и ако някой изкара мрежи през ноща колегите званят на полицията,голям
купон става.и още нещо-ходи там един гладен циганин и сабира по пет лв. на рибар и за какво,да земе поне малко боклуци да разчисти.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Колеги язовира е пълен със мрежи и тъмакчии, но на платения водоем има много, ама много риба, макар че се подлъгва трудно, но резултата е на снимката ми, хванах я на стереопор. Това ми е първата риба :lol:
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Да дам и аз малко инфо за Засмяново (за платените). Наистина има много риба - резултатът от последните
ми три посещения е 25 шарана. Всичките в диапазона 1,2-2,0 кила. Само един съм изкарал на царевица - всичките други на торен. За колеги като мен, които искат да прекарат един спокоен излет и нямат много време (както и особено
голямо мнение за риболовните си възможности), мястото е добро.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Колега би ли споменал нещо за условията на водоемите.Такси и т.н.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Като на магазина :wink: 10 лв такса (три пръчки) и 5 лв. рибата... Даже май от магазина е по-добре :lol:
Ама като си направиш устата и минеш един шаран гратис (като бонус) - долу-горе... бива
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”