зарган 2017

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
panzer bavarian
новобранец
новобранец

Re: зарган 2017

Мнение от panzer bavarian »

Здравейте, колеги.
Отдавна не съм ползвал форума, забравил съм регистраця, мейли и прочие. За това- отначало, с чисто нов профил.
Сефтето на зарганджийския риболов за сезона направихме в неделя, с мой добър приятел, който тепърва ще навлиза в материята.
Изображение.
Добре заредени с бира и провизии посрещнахме изгрева на буната на Бялата лагуна след Балчик.Изображение
Добро море, слаб югоизток. Тестовете продължиха докъм 9.30, пълно капо, без бутване дори. Преместихме се към Тюленово, там ситуацията беше по-добре. Извъртяхме всички видове налични бомбарди, докато стигнахме до плуващите. Те сработиха и се отчетохме с по някоя платерина( едната от които около 0.500 кг),няколко дребни човки и един огромен на дебелина зарган ( 12 см. маркуч), 55 см. на дължина.
Изображение
Рибата вземаше основно между 80-100 дистанция, където имах и три здрави удара на чернокопи, съответно три куки дадоха фира. Блесната не предизвика никакъв интерес. Зарганът беше хайверен, някой ползвал ли е подобен вид хайвер за тарама?
Поздрави и успешен сезон на всички.
Minchorna
новобранец
новобранец

Мнение от Minchorna »

Какво влакно ползвате? Моя монофил много сe накъдря на машинката.. Препоръчайте хубаво влакно за зарган, моля :)
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Аз ползвам Trabucco S-force long cast salt water, 0.18. От монофилните мисля, че е най- добрия избор.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Maver SMART - RED DEVIL - 0,20 или Лазер Шогун 0,20 а може и плетено влакно 0,10 - 0,08
http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=5472
http://www.filstar.com/bg/%D0%9A%D0%BE% ... 0+50m/123/
А иначе за къдренето на влакното , ако ти са много тесни последните водачи може да е от това , патил съм го.Друга причина за къдрене е ако не ти се върти хубаво ролката на бигела :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

panzer bavarian написа: Добре заредени с бира и провизии посрещнахме изгрева на буната на Бялата лагуна след Балчик.Изображение.
Добър избор! :wink:

ПС- говоря за долния артикул от снимката.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Minchorna
новобранец
новобранец

Мнение от Minchorna »

Аз съм с Lazer Fusion, но нещо не съм доволен от него, или просто не разбирам толкова :( Добро ли е влакното, което съм избрал ?
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Pe6o_Tikvata написа:...
А иначе за къдренето на влакното , ако ти са много тесни последните водачи може да е от това , патил съм го.Друга причина за къдрене е ако не ти се върти хубаво ролката на бигела :drinkers:
По скоро материала или износването на ринговете е причина влакното да се глъзга с голямо съпротивление по водачите. По твърдия монофил се пързаля по лесно, но и брадясва по лесно.
Minchorna
новобранец
новобранец

Мнение от Minchorna »

Под накъдряне имах предвид, че като заметна и влакното се отпусне, си личи как е било навито на шпулата, не знам дали го обяснявам правилно. А уж ми казаха, че Lazer Fusion било добро влакно без памет.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

20170901_104908.jpg
Днес отново проби на вилата на бившия президент трагедията беше пълна два удара един изкаран зарган,приличен и една откачила се платерина около 250 грама.Това от 08:00 до 10:00 имаше още четирима колеги те нямаха изкарана риба.Тук май е момента да похваля едни куки които години наред избягвах и отказвах да ловя с тях (OWNER AKITA SODE 14- ка).До момента нямам изтърван зарган с тях с изключение на една платерина днес ,но те за платерина малко малеят.Според мен се справят доста по добре от легендарния модел за зарган които всички познават.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen_ilchev »

От това влакно Lazer Fusion и аз не съм доволен! Много бради с него.
Аватар
Aver
новобранец
новобранец

Мнение от Aver »

Момчета не ви знам кво що ползвате, ма кое да е влакно става за морето :) Кви бради, кви 5 лева, не ви знам... В момента съм навил някав китайски боклук за 5 лева (mikado pike), с шок-лидер влакно от 5 лева (dzing dong mong нещо си), на макара от Декатлон за 20 и ни бради, ни нищо. Първо- добре е да се следи влакното колко е изпънато и как се нарежда, ако накрая е кофти наредено и има вариант да изплюе- хвърляш леко и коригираш. Второ- ако е навито неправилно и се е усукало- демек като оставиш бомбардата да виси от пръчката и тя се върти- значи има проблем. Трето- добре е да се мокри със сладка вода, на някво известно време, ако слънцето е твърде силно и влакното има шанс да залепне.
От миналата година съм на морето, ма на тоя айляшки риболов няма много неизвестни общо взето. Успех и слука през този сезон!
M6R DO GROP :fishing6:
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Днес от 6 до 9 без удар.Обиколих Голямата и Малката Агалина и следобед Отманли.Тва майната му обаче сутринта се пуснах през драките към любимото ми местенце под Марината и се начепих на мрежа.Педалите са заградили носа още от горичката.Просто няма такава наглост.Първо спряха достъпа до култово калканско място а сега и това да не пречим на недъгавите им туристи да си разнасят грохналите кокали из района.
Аватар
panzer bavarian
новобранец
новобранец

Колега, би ли споделил какви дистанции постига с тези уникални такъми? :)
Aver написа:Момчета не ви знам кво що ползвате, ма кое да е влакно става за морето :) Кви бради, кви 5 лева, не ви знам... В момента съм навил някав китайски боклук за 5 лева (mikado pike), с шок-лидер влакно от 5 лева (dzing dong mong нещо си), на макара от Декатлон за 20 и ни бради, ни нищо. Първо- добре е да се следи влакното колко е изпънато и как се нарежда, ако накрая е кофти наредено и има вариант да изплюе- хвърляш леко и коригираш. Второ- ако е навито неправилно и се е усукало- демек като оставиш бомбардата да виси от пръчката и тя се върти- значи има проблем. Трето- добре е да се мокри със сладка вода, на някво известно време, ако слънцето е твърде силно и влакното има шанс да залепне.
От миналата година съм на морето, ма на тоя айляшки риболов няма много неизвестни общо взето. Успех и слука през този сезон!
Аватар
panzer bavarian
новобранец
новобранец

Minchorna написа:Какво влакно ползвате? Моя монофил много сe накъдря на машинката.. Препоръчайте хубаво влакно за зарган, моля :)
Casting X pe 8 Lynesystem, 0.132 на LST...прекраснен плетеняк.
Аватар
Aver
новобранец
новобранец

Мнение от Aver »

panzer bavarian написа:Колега, би ли споделил какви дистанции постига с тези уникални такъми? :)
Дистанцията, на която ловят и останалите :) Рядко ще се намери някой да хвърли повече, честно казано, аз съм доволен а и ми е пределно ясно с какво мога да се подготвя и да добавя 15-20 метра отгоре, ма файда няма, до сега не ми е пречило на слуката, ако видя че е така- ще направя нещо по въпроса :) освен тва половината мятат в стил нещо средно между "шаранджийски кастинг" и "през рамо с мача" супер смях :D
M6R DO GROP :fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”