Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Diman »

ringo написа: Ето колко....От вчера и днес...
Добре но....колко е общата дълбочина на това водоемче? Аз не се ебавам! Не обичам тролингисти, лъжци и лаладжии. Чу ли? (бай Миле)
Ако водоема е с макс. дълбочина 6м, много ясно, че ще ти дойде отдолу. :idea: Но на водоеми с дълбочини 15-30м, по това време на годината, такива изцепки са просто неистина. Не ми се иска тази тема да е поредния хоремаг, ше чезна. Имам други очаквания.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Ади да си прочетеш поста още веднъж,и са опитай да пишеш без омраза и обиди!Тука засега,липсват тия неща ,ако не си забелязал.Думи ,като омраза не използва никой!А темата си е лаладжийска по нало,не се чувствай задължен да я оАкваш
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:.... темата си е лаладжийска по нало...
Жалко. Весела Коледа!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Diman написа:
ringo написа: Ето колко....От вчера и днес...
Добре но....колко е общата дълбочина на това водоемче? Аз не се ебавам! Не обичам тролингисти, лъжци и лаладжии. Чу ли? (бай Миле)
Ако водоема е с макс. дълбочина 6м, много ясно, че ще ти дойде отдолу. :idea: Но на водоеми с дълбочини 15-30м, по това време на годината, такива изцепки са просто неистина. Не ми се иска тази тема да е поредния хоремаг, ше чезна. Имам други очаквания.
Димане, къв е проблема, бате? За дълбочината не те схванах вобще?
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Няма проблем. Някой тук си мисли, че се заяждам. Това не е така. Аз просто не обичам фалшиви хора и изказвания. Писнало ми е от такива по форумите. Избягвам ги.
Ако не искаш да кажеш една истина, замълчи. Не пиши глупости. Това е някакъв хоремашки манталитет, който не ми допада. Дразни ме, защото знам истината.
Ако някой лови на водоем с обща дълбочина 6м, нормално е да му идват отдолу. Сома усеща стръвта от голямо разстояние. Ще бъда скромен в преценката, но примерно 7-8 метра. И се насочва точно към нея.
Но при обща дълбочина 15-30м......сома просто не е на дъното в този сезон. Лапа като за световно и е горе. Сутрин, вечер, няма значение. Видиш ли пасаж на екрана, след него има и сом (сомче). Класика!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Добре , стана конструктивен диалог. Уточнявам. Дълбочината на водоема, в който ги лових е 8,5м като тепсия! Стръвта я държах на 4, 5 метра. За мен няма никакво значение от къде ми идва и как ми идва, стига да идва. Истината е, че имах удари и кражби и от долу и от горе. Но популацията на въпросния водоем, който не казвам по разбираеми причини е на друго ниво!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ringo написа: Ето колко....От вчера и днес. Забравих името на водоема!
Водоема се казва "Твоя",явно си го взел на концесия! :mrgreen: :drinkers: Разбил си ги,а това май е 25-ца,та раздуй как беше като усещане? :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Ама ша го разплачите Тролката значи :axe:
По друг калъп съм правен и съм над нещата,не го забравяй! 8)
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

ringo написа:... За мен няма никакво значение от къде ми идва и как ми идва, стига да идва...
За мен има значение. Когато сома е горе, идва отстрани. Поведението му е различно и може да го сбъркаш с друга риба, ако не отчетеш обстоятелствата. Трябва да си винаги готов за удар, защото често не го виждаш на екрана. Идва и удря без да се церемони. На последния риболов си потроших кликара на мултито. Удари ми без да го видя и засякох на включен кликар. Разглобих го и видях, че всичко е мармалад.
Всеки си мисли, че сома е дънна риба и чака да му дойде отдолу. И ако не дойде, си казва - тука сом няма, или не видях сом на сонара. А сомовете са до гъза му, на три метра под лодката. Следват си храната, която е на още по-плитко. Нищо, че отдолу са 15м.
Когато сома е на дъното и му кльонкаш, не се изстрелва вертикално нагоре. Вдига се по спирала. Това го виждаш на екрана като змиевидно движение- характерната сомска черта.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:На последния риболов си потроших кликара на мултито. Удари ми без да го видя и засякох на включен кликар. Разглобих го и видях, че всичко е мармалад .
Мултито ти е некво менте и е за коша! :mrgreen: :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:А сомовете са до гъза му, на три метра под лодката. Следват си храната, която е на още по-плитко. Нищо, че отдолу са 15м.
Когато сома е на дъното и му кльонкаш, не се изстрелва вертикално нагоре. Вдига се по спирала. Това го виждаш на екрана като змиевидно движение- характерната сомска черта.
При мен Големите сомове са 1.8-2метра,а от старите рибари съм чувал,че когато рибите са горе-не кълвят! :wink: Сомът не се вдига по спирала,тук бъркаш! :idea: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролка,хептен нищо ли,на последния риболов? :roll: А пък,чувам ,че нивото ниско.Що не пипат според теб?
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:... когато рибите са горе-не кълвят! :wink:
Прави са старите рибари. Не кълве. Направо го отнася.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа:
bai mile1 написа:.... темата си е лаладжийска по нало...
Жалко. Весела Коледа!
Димане,пиши си спокойно ве-повярвай ми тука няма хора с лоши чуства :wink: Тука си споделяме говорим си и не се караме,ако някой не иска да сподели нещо-то си е негова работа :D Тука определено се стремим да си говорим за сом :fishing6: без значение по какъв начин всеки лови :wink: Наздраве на всички..... :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За мен риболовът на Големи риби е като Шах,интелектуална игра!Разгадаването е по-желаната част от играта,после е сравнително лесно!В Събота видях около 15риби с тегло 30-40кила събрани в един периметър от 300метра!Успях да направя 10-12тигела и на всяко минаване имах почукване на пръчката с монофила!Един път сгъна по-яко,бе доста се изтормозих! :mrgreen: Може и да са толстолоби,но ще видим по-нататък!Изводи:Нивото пада,рибите са гъсти и съответно има лесна плячка за сома и воблера ни гу щие! :mrgreen: Хванах много сулки,всякакви размери а една бяла 50санта ми избега до лодката,подозирам че сомът се храни точно със сулки,те са навсякъде!Ако това са сомове,което видях на сонара ще стане интересно!Сега седяха на същата дълбочина на която удряха сулките от сутрин до вечер!Нямах сили да кльонкам,щот се измарях от тролингирането!Като нямам удари с часове и се скапвам! :mrgreen: :drinkers: Голямата игра започва,това е сигура! :wink: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”