Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Това по мои груби сметки е максимален драг, да?toci23 написа:... на две втори затегнат аванс...:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ей,не стаа франсе от теб,нямаш грам чувство за естетика и може би за любов!toci23 написа:Тролка-а това са специални поздрави от твоя гьол......![]()
![]()

Когато си сам, си ограничен във възможностите за добри снимки, но все пак...не е без хич.

Нямам идея от какво се получи тази голяма рана. Много неприятно за окото.

Нямам идея от какво се получи тази голяма рана. Много неприятно за окото.
Обичам трудните риби, Тролка. Тези са под краката ти. Да емоцията си емоция, но предпочитам три дни чакане и трофей отколкото по шест за 8 часа. Най големия е 22 кг и комплименти за майсторството ти, че не се подлъга по снимката! Усещането...Ще споделя нещо. Когато прегърнах най-големия усетих сърцето му. Няма такова преживяване. После си способен да подариш живота на всеки екземпляр, така както той ти подарява емоцията!Troli Rapala написа:Водоема се казва "Твоя",явно си го взел на концесия!ringo написа: Ето колко....От вчера и днес. Забравих името на водоема!![]()
Разбил си ги,а това май е 25-ца,та раздуй как беше като усещане?
- Прикачени файлове
-
- 0-02-05-46f2ade2183e56b9d5d58d7317e9ed952dae225cfae0504c25cc80310d9725e7_full.jpg (248.57 KiB) Преглеждано 1335 пъти
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не бях влизал скоро......Димане,на тази Окума задължително и махни редача на влакното,ще си имаш проблеми,ако не го направиш.Погледай малко клипове с какви макари ловят големите риби и ще ти стане ясно защо не използват такива с редачи.
Ринго,твоите снимки ми напомнят за един водоем,дето влизах с водното колело и като ударех с кльонка се вдигаха по два ,три едновременно чак до метър под колелото,става за тестване на такъмите,ама го няма кефа от надхитрянето с препатилата риба......
Троли,така ще е......., времето е друго,ти си друг/поизгубил тренинг/,а и хората са други с много опит и знания,та затова ще гледаш мача отстрани.......това,дето си го видял на екрана не са никакви риби,а само отражения на екрана,запомни това,риба е когато е в лодката,както и гредата във футбола не е гол.
Ринго,твоите снимки ми напомнят за един водоем,дето влизах с водното колело и като ударех с кльонка се вдигаха по два ,три едновременно чак до метър под колелото,става за тестване на такъмите,ама го няма кефа от надхитрянето с препатилата риба......
Троли,така ще е......., времето е друго,ти си друг/поизгубил тренинг/,а и хората са други с много опит и знания,та затова ще гледаш мача отстрани.......това,дето си го видял на екрана не са никакви риби,а само отражения на екрана,запомни това,риба е когато е в лодката,както и гредата във футбола не е гол.
валатът не най-лошото нещо на света
Защо, аксел, какво се случва?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Когато,пускаш бързо или прибираш и особено при наново връзване на линията доста често водача не реди в същата намотка и по този начин помага на влакното да се вреже в подлежащите редици,оттам авнаса няма как да сработи и резултатът е ясен,за мене това е един главните проблеми при използване на мултита и бейткастингови макари за риболов на кльонк и тролинг.Липсата на редач елиминира тази опасност,пък и след като си навил първия път влакното то си се реди на свободното място само.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
"Където е текло,пак ще тече"!аксел написа: Троли,така ще е......., времето е друго,ти си друг/поизгубил тренинг/,а и хората са други с много опит и знания,та затова ще гледаш мача отстрани.......това,дето си го видял на екрана не са никакви риби,а само отражения на екрана,запомни това,риба е когато е в лодката,както и гредата във футбола не е гол.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аксел,Генерал Николаев,Култуклиев и моя пра-пра дядо са първите трима Генерали на България в Историята и са ви Освободили от Османското иго,та като минавам през Филибето треа да ми излъскате ботушите с Красивия,тъй да знаиш!

На тебе ти се пада левия!

На тебе ти се пада левия!

Това е голям проблем!аксел написа:... влакното да се вреже в подлежащите редици...
Оттук нататък няма да благодаря за всеки пост. Да се приема по подразбиране.
toci, драсни дава реда...
Нямам случай да ми се вреже влакно в долните намотки. Защото не ми се е лепвал голям.
Но имам два случая при засечка да ми се разхлаби влакното в шпулата (ION POWER MONSTER CATFISH AWA-SHIMA 0,70). По 150м на шпула. Влакното е почти неразтегливо, доста твърдо, без памет. Мултито е с редач.
Какво предприех?
Прецених, че 150м е излишно много влакно. Намалих го наполовина. И го намотах стегнато, като камък. Проблема изчезна.
Аре бачкайте,стига приказки
Хем по пълнолуние,хем вдигане от дъното,хем дълбоко
https://www.youtube.com/watch?v=tuNMZd2 ... e=youtu.be

Хем по пълнолуние,хем вдигане от дъното,хем дълбоко

[quote="yankosan"]...хем дълбоко...
Чекъй, че мъ изеди отвътре.
Не съм решил всички проблеми и не съм готов за голям. Този е малък, но хубав. И аз искам да ме отнесе като куцо пиле домат, като ковра столевка, да ме разкарва като пръскачка из лозе, да ме прави Панталей-пътник, без мотор - моторджия!
Ей, шъ издивея. Знам ги къде са, знам и как. Ще дойде и това време.
Чекъй, че мъ изеди отвътре.

Димане-аз веднага след като купих мултито и махнах редача,Аксел е прав за редачаDiman написа: toci, драсни дава реда....

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Браво ве Яничyankosan написа:Аре бачкайте,стига приказки![]()
Хем по пълнолуние,хем вдигане от дъното,хем дълбоко![]()

Писал си ми нещо на ЛС и после си го изтрил

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.