Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Риболовен дневник на Румен (NeRu8791)
Риболовен дневник на Румен (NeRu8791)
Здравейте, от скоро съм фен на това красиво хоби и тук ще споделям преживяванията си.
Четвъртък 13.07.2017 решихме с калето (чичото) на моята приятелка да се разходим до яз. Червена река - село Искрица (старозагорско).
Приятели казаха, че на язовира имало страхотни каракуди.
В 6:30 вече бяхме на язовира. Времето беше страхотно леко прохладно и спокойно без вятър. Веднага без много търсене на места разпънахме такъмите.
Първо реших да пробвам една стара пръчка 2.70 с сребърна блесна на спининг. На 3-то хвърляне бум един малък костур.

Дъното беше с доста водорасли и спининг-а ми се видя доста труден и затова го прибрах.
От тук реших да пробвам подаръка за рождения си ден от моята приятелка, а именно 4 метров Filstar Carbo Expert. Монтажа ми е най-простия - влакно 0.20, плувка 2 гр., съчмени тежести и кука номер 12. Излязоха още 15-на костурчета и реших да хвърля малко храна на Filstar.

След около 40 минути май имаше ефект, но не търсения. Излезнаха 5-6 малки шаранчета в този размер:

и този:

Клъвнаха и 3-4 червеноперки с приличен размер и нито една каракуда за жалост.
Пускаме шаранчета на свобода - белким кажат на родителите си, че сме добри да дойдат да се запознаем, но уви...

Това е колеги този път от мен! Следващият път ще се постарая да снимам поне 3 пъти по-големи риби и да ви се похваля, че съм с нараснал опит в занаята.
Поздрави и успех!
Четвъртък 13.07.2017 решихме с калето (чичото) на моята приятелка да се разходим до яз. Червена река - село Искрица (старозагорско).
Приятели казаха, че на язовира имало страхотни каракуди.
В 6:30 вече бяхме на язовира. Времето беше страхотно леко прохладно и спокойно без вятър. Веднага без много търсене на места разпънахме такъмите.
Първо реших да пробвам една стара пръчка 2.70 с сребърна блесна на спининг. На 3-то хвърляне бум един малък костур.

Дъното беше с доста водорасли и спининг-а ми се видя доста труден и затова го прибрах.
От тук реших да пробвам подаръка за рождения си ден от моята приятелка, а именно 4 метров Filstar Carbo Expert. Монтажа ми е най-простия - влакно 0.20, плувка 2 гр., съчмени тежести и кука номер 12. Излязоха още 15-на костурчета и реших да хвърля малко храна на Filstar.

След около 40 минути май имаше ефект, но не търсения. Излезнаха 5-6 малки шаранчета в този размер:

и този:

Клъвнаха и 3-4 червеноперки с приличен размер и нито една каракуда за жалост.
Пускаме шаранчета на свобода - белким кажат на родителите си, че сме добри да дойдат да се запознаем, но уви...

Това е колеги този път от мен! Следващият път ще се постарая да снимам поне 3 пъти по-големи риби и да ви се похваля, че съм с нараснал опит в занаята.
Поздрави и успех!
- garfield_90
- ще става разбирач

Re: Риболовен дневник на Румен (NeRu8791)
Платено ли е там?
Свободен е язовира.
Забравих по-горе дакажа, че стръвта ми беше торен червей и царевица.
Забравих по-горе дакажа, че стръвта ми беше торен червей и царевица.
Браво колега,много добре си се представил, успех в новото хоби. 
Добре дошъл ,по-големи да хващаш и на нас да показваш. 
Късмет.Всичко е до късмет. 
Здравейте, днес малко семкаджийско го раздавах понеже въдиците в София.. Бях на море и тръгнах без такъми. След морето с жената отидохме на гости при родителите и. Днес заех една стара дънарка с монтирана пружина и за около 40 минути хайде на един Старозагорски водоем.. Извадих едно шаранче 25см. И го върнах на свобода! Колегите до мен разписаха с още 3-4 такива 

А един колега на блесна изкара таз щучка 2 педи:

Другия път ще бъда подготвен и ще направя по-добро представяне.

А един колега на блесна изкара таз щучка 2 педи:

Другия път ще бъда подготвен и ще направя по-добро представяне.