Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

Димане,не че са правя на специалист,ама що непременно мулти?Един познат в събота на Тича ,изкара едно сомче със салина и седрос 90 200рибето е къде 30 и нагоре,не му е първо а пък макарето си бачка и до ден днешен.Снимки на сома няма да качвам ,щото си го прибра човека ама виж куката на какво я направи
0-02-04-1ec3b848261b6b17d36c34436c4fc914f9727aa61dc32c144e85bd1b6e0c51be_full.jpg
0-02-04-1ec3b848261b6b17d36c34436c4fc914f9727aa61dc32c144e85bd1b6e0c51be_full.jpg (127.92 KiB) Преглеждано 966 пъти
:lol: Мястото е от пролетния ми репортаж :wink:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа: ама виж куката на какво я направи:
Кажи му на твоя човек,че имам 20сома като неговия на тройка номер 6,та за мен той е обикновен натегач и грубянин,а не майстор-Тореадор! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:
Troli Rapala написа:...
некоя 60-ка...
Готов ли си за тази риба? Сигурен ли си?
Аз имам съмнения! Не в себе си. В машинарията.
Разликата между 40-ка и 60-ка е 20санта,а и рибите нагоре са по-мудни и нямат тази провратливост на 30-ката,та нема проблеми! :wink: Новото ти мулти е добро и с една риба проблем няма да имаш независимо от килата!На теб ти трябва точно една риба за да се отпушиш и да се успокоиш,после ще видиш колко си добър!Сега си напрегнат от очакванията и за това не ти се получава номера!Успокоиш ли се и ще ти се получат нещата,не се съмнявам! :wink: Добрия риболовец не се определя от килата на рибите,а като цяло! :idea: :drinkers: Напрежението за Голем ти пречи,но не си единствен! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа: Троли,в момента водата е с подходящи градуси и сома е доста борбен,така,че забрави с твоите такъми за 60-ка,почакай големите студове та да имаш някакъв минимален шанс с муден спящ сом.
Да,по принцип е така,но аз търся екстремното-границите на възможностите си и тези на такъма! :wink: Това търся,та бих се нарекъл Екстремист!Аз съм на първо ниво все още-намиране и хващане! :idea: Намерил съм ги,сега остава да ги накарам да ударят,пък после ще му мисля за другите нива!Мога да си позволя изпусната битка и ако се наложи ще коригирам нещата! :wink: :drinkers: Аз не разчитам да ми удари Една свястна риба в живота,а поне веднъж годишно!Иначе не виждам никаква далавера да се набутам хиляди левове и да чакам да ми удари преди пенсия! :mrgreen: :drinkers: Визирам логиката проповядвана от .......,та до Красивия! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

snop написа:троли мърморана това за тебе гръб такъм ли е за сом? https://www.youtube.com/watch?v=4Jkjpf5buXo
хахах
Спининговите макари на ПЕН които си заслужават са от SSM нагоре,а конкретната пръчка е за Сърф-риболов! :mrgreen: Извод-това са просто туристи на Ебро,а не Манияци кат Троли! :mrgreen: :drinkers: Сом със всичко се вади,но ако искаш максимален кеф не можеш да минеш по тънката лайсна,като Диман с евтина стъклопластика и скапано мулти! :idea: :drinkers: Аз не говоря за една риба,а за такъм който ще извади десетки риби за десет години! :idea: Като ги набарам ще пусна клипове и тогава ще разбереш за ко ти шпрехам! :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:...ама що непременно мулти?
Свикнах с мулти. Не се виждам с безинерционна макара. Разликата е, че досега бях с крилчата гайка на фрикциона. Сега съм с плъзгач. Това са две съвсем различни мултита. Работи се по различен начин. Със старото мулти ми беше по-лесно и по-удобно. Настройваш фрикциона на "страйк" и включваш кликара. Сега изключвам фрикциона и при удар бутам плъзгача напред, докато опре в положение "страйк". И сецам. Смотана работа :wink: но ще се свиква, няма начин!
Тролка, ти си лош психоаналитик, но това е нормално, нямаш китап. :butthead: Тия от Блек Кет са мноо зле. Тука ше ми фанат дедовия. Колегите с 30-ката и те. Чудя се как все на такива....се лепят :D Виж, Янича ми хареса. Даже...много ми хареса. Браво!
Последно промяна от Diman на Пет Сеп 08, 2017 9:03 pm, променено общо 1 път.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

имам 20сома като неговия на тройка номер 6,Тролка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: не са .........й тоз номер кука тез сомове ги изяждат в движение бре :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: нали видя оня нещастен денсър :lol: :lol: :lol: :lol: Ти чак такъв оше не си вадил :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: може да са ти УДРЯЛИ :lol: :lol: :lol: ама не си ги вадил :lol: :lol: :lol: :lol: :fishing6: Ама а дано да успейш да удариш в земята всички ония грубияни :lol: :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Diman написа:
bai mile1 написа:...ама що непременно мулти?
Колегите с 30-ката и те. Чудя се как все на такива....се лепят :D Виж, Янича ми хареса. Даже...много ми хареса. Браво!
Димане ,колегите с 30та имат и по иЕдри ,ама просто не парадират и не пишат по форумите :lol: :lol: иначе БРАВО на Янича :wink: хубаво е да извадиш гоУема рибка и да са чувстваш добре :wink: :fishing6:
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Вярно е, хубаво е да има поне една иЕдра, заради спорта. Аз се шегувам, разбира се. А Троли не позна. Чувствам се конфортно и без гоуЕм.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Майтапа настрана. Проблема с "Идва, но не взема" е преодолян. Поне засега. Така мисля. Възникна друг проблем - "Удря, но не винаги се закача". Уточнявам, рибите идват отстрани. Каква според вас би могла да бъде причината?
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Най-важния проблем с не вземането си го решил :wink: А със закачката,може би си прихванал повечко от тертипа на немцен :roll: И за какъв размер риби говориш :roll:
При взимането никакви кликари и аванси не пускам :wink: нащи сомове не са толкова спокойни кът ония.
Нямам риба закопчана в глътката,чакам ли да нагълта пеши го бегал,усетил измамата и изплюл преди да се усетиш :!:
Въдиците ми са подпрени на лодката само когато нищо не не се случва,дойде ли тоягата е вече в ръката ми и се започва надлъгването...Естесвено,че има и пропуски и те са от кука в четките :fishing5: Така се борих с един 30-40 кила десетина минути и като го видях до лодката направи свредел и бега,по влакното нямаше и слуз даже.Идва много леко стиска рибата в четките и бавно се отдалечава...Затова сега тествам разни куки,ама така стана,че пака на старите се хвана :lol:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Мнение и впечатления за най-късен кльонк, температури и дълбочини, че съм набелязал един ''дънер'' дето предния път два пъти ми се вдига, но го даваше мързелив. Искам да си го извадя към края на септември! Дълбочина на мястото 9 метра! То по-голяма и няма в района!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

toci, рибите са малки до дестя. Работя само с една въдица. При мен това е закон! Стръвта е за пинюги. Изчаквам ги ден- ден и половина и сецам. Поемат спокойно, не са нервни. За първи път ловя на два нови монтажа, които нямат НИЩО общо с досегашните ми. И мамка му....то било лесно. Знам защо не се закачат, но исках да чуя и вашето мнение. Снощи избачках нов монтаж, който да намали гелетата. Всъщност, би трябвало да работи на 100%. Ще ви ги покажа, като се видим.
Риболова е в разгара си и ще продължи до края на октомври. Имам един последен излет в началото на октомври и тогава ще се тества новия монтаж. Обичам да тествам нови неща. Не бързам да гоня големия, но ако ми се лепне е добре дошъл. Малко вероятно, защото където са малките, голям не съм виждал и обратно. Но аз съм още начинаещ и не разбирам.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Diman написа:toci, рибите са малки до дестя. Работя само с една въдица. При мен това е закон! Стръвта е за пинюги. Изчаквам ги ден- ден и половина и сецам. Поемат спокойно, не са нервни. За първи път ловя на два нови монтажа, които нямат НИЩО общо с досегашните ми. И мамка му....то било лесно. Знам защо не се закачат, но исках да чуя и вашето мнение. Снощи избачках нов монтаж, който да намали гелетата. Всъщност, би трябвало да работи на 100%. Ще ви ги покажа, като се видим.
Риболова е в разгара си и ще продължи до края на октомври. Имам един последен излет в началото на октомври и тогава ще се тества новия монтаж. Обичам да тествам нови неща. Не бързам да гоня големия, но ако ми се лепне е добре дошъл. Малко вероятно, защото където са малките, голям не съм виждал и обратно. Но аз съм още начинаещ и не разбирам.
Виж назад в темата(13 стр) имам мои идеи, за монтаж, който подобрявах в движение на язовира. Всичко е мисъл и правилна логика. Сподели твоите за да обсъдим за и против, щото от против се ражда истината! :D :D :D
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Димане качи снимки на монтажа да обсъдим де!Румба ади де тука сме,Тролка ади бе чувам,че ги почнаха на Жребеца
    Прикачени файлове
    IMG_20170909_224554.jpg
    IMG_20170909_224554.jpg (246.38 KiB) Преглеждано 755 пъти
    IMG_20170909_224554.jpg
    IMG_20170909_224554.jpg (246.38 KiB) Преглеждано 755 пъти
    Марк Твен
    Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”