Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
Re: Разкази за сома от залива на девиците
След 1980гKRASSI написа:Начетно момче си но натискал ли си копче на сонар някога ????
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Та така
пак изкарахме цели 40страници преди да я оакаме темата,което за БГфорум си е много
А пък кат са има напредвид и специалното участие на Тролката направо си е рекорд

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Не съм натискал копче на сонар никога .
Но знам какво е херц и какво е мощност Краси . Не разбирам от сонари и не ги ползвам .
Добре днеска вие вадите сомове .
Утре ще съм аз предполагам .
Имам на разположение три корабчета закрити с хладилник ,телевизор ,маси,готварска печка,сонари,вътрешно
управление и вградени двигатели .
В момента са на едно езеро в Германия бъкано със риба .
Седем метровото корабче се продава желязно е на бензин след основен ремонт .
За мен ловците на риба със сонари са бракониери и точка .
А в гумена лодка не влизам освен ако не е станал потоп .
Но знам какво е херц и какво е мощност Краси . Не разбирам от сонари и не ги ползвам .
Добре днеска вие вадите сомове .
Утре ще съм аз предполагам .
Имам на разположение три корабчета закрити с хладилник ,телевизор ,маси,готварска печка,сонари,вътрешно
управление и вградени двигатели .
В момента са на едно езеро в Германия бъкано със риба .
Седем метровото корабче се продава желязно е на бензин след основен ремонт .

За мен ловците на риба със сонари са бракониери и точка .

А в гумена лодка не влизам освен ако не е станал потоп .

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Много на сериозно се взимате чички !
Изловихте сомовете в България заради вас в Марица няма малки сомчета .
На Антона ги изядохте с картофи .
Изловихте сомовете в България заради вас в Марица няма малки сомчета .
На Антона ги изядохте с картофи .

-
- сериозен играч
Шарки не оспорвам нищо от това което си написал за херците - нито твоето нито на Троли.
Просто ти си го съпоставил за телевизорите и на тази база към сонара , който първо не е такъв.
Дет се вика и ти си се качил на влака ма ние сме в друг влак.
Моля те да имаш предвид, че всичко което съм написал по изображението на колегата съм проверил в действителност дали е така на практика. А и от самото изображение противно на твоето твърдение се вижда ЯСНО, че имиджа в прозореца на 455 kHz сонда e много по ясно и детайлно от това с 83 кHz сонда.
Относно кое къде се намира не виждам смисъл да споря - опитах се доста простовато да схематизирам.
Само с едно не се съгласявам - в България доста често хора които не са виждали и ползвали нещо наживо спорят с хора които са правили това нещо от дооооста отдавна.
Относно Тролката - във всеки втори свой пост, от много време на сам ме дъвче по доста невъзпитан начин. Но в негов стил е да ругае по по-успелите от него. Ако не знаех, че е луд - мнооого отдавна щях да му обърна внимание и да му затворя устата.
Просто ти си го съпоставил за телевизорите и на тази база към сонара , който първо не е такъв.
Дет се вика и ти си се качил на влака ма ние сме в друг влак.
Моля те да имаш предвид, че всичко което съм написал по изображението на колегата съм проверил в действителност дали е така на практика. А и от самото изображение противно на твоето твърдение се вижда ЯСНО, че имиджа в прозореца на 455 kHz сонда e много по ясно и детайлно от това с 83 кHz сонда.
Относно кое къде се намира не виждам смисъл да споря - опитах се доста простовато да схематизирам.
Само с едно не се съгласявам - в България доста често хора които не са виждали и ползвали нещо наживо спорят с хора които са правили това нещо от дооооста отдавна.
Относно Тролката - във всеки втори свой пост, от много време на сам ме дъвче по доста невъзпитан начин. Но в негов стил е да ругае по по-успелите от него. Ако не знаех, че е луд - мнооого отдавна щях да му обърна внимание и да му затворя устата.

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Краси, как реагира софтуера, когато намалим чувствителността от 100 на 70%, в см. включват ли се честотни филтри? И какво се променя, когато увеличим скоростта на опресняване, в см. увеличава ли се броя на излъчваните импулси?
- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Нищо не разбирам от сонари Краси . Ето какво разбрах от теб .
Тези херци са на сондата предполагам , която е на ултразвук или радиовълни и те трябва да са високи.
А монитора(дисплея) дори да е черно бял на 40херца сондата трябва да е с повече трептения за яснота(херцове) .
А със по-малки херцове за мощност(дълекобойност) .
Не знам - ядосвам се ,защото са започнали да произвеждат сонари джобни формати. За риболов от брега .
Вързват се на една пръчка и сондата се мята навътре .После си гледаш по реката рибите на монитора или телефона.
И ги започваш със блесни по главата с жива рибка с царевица мъмрек,пиавица и тн .
Тогава вече една рибка няма да остане неуловена .
Тези сонари ще обезрибят реките до неузнаваемост . То не че сега са пълни с риба де .
Много ще се промени риболова .
Трябва да се забранят , защото електрониката става всяка година все по евтина и достъпна до по-голям
поток от хора . Пък не всички пускат рибите обратно .
Тези херци са на сондата предполагам , която е на ултразвук или радиовълни и те трябва да са високи.
А монитора(дисплея) дори да е черно бял на 40херца сондата трябва да е с повече трептения за яснота(херцове) .
А със по-малки херцове за мощност(дълекобойност) .
Не знам - ядосвам се ,защото са започнали да произвеждат сонари джобни формати. За риболов от брега .
Вързват се на една пръчка и сондата се мята навътре .После си гледаш по реката рибите на монитора или телефона.
И ги започваш със блесни по главата с жива рибка с царевица мъмрек,пиавица и тн .

Тогава вече една рибка няма да остане неуловена .
Тези сонари ще обезрибят реките до неузнаваемост . То не че сега са пълни с риба де .

Много ще се промени риболова .
Трябва да се забранят , защото електрониката става всяка година все по евтина и достъпна до по-голям
поток от хора . Пък не всички пускат рибите обратно .

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не се притеснявай Шарки,още не са измислили сонар,дето ще отвори устата на рибата та да се хване на примамката,добре,че не е така,защото наистина нямаше да остане никъде риба,пък и имайки предвид "познанията" на голяма част от притежателите на СОН/звук/АР-ите няма толкова голяма опасност.С цел елиминиране на "лъжите" от страна на машините,съвремените апарати притежаватдоста сложно меню,при което чрез софтуерни "гимнастики" се модулира формата и размера на лъча,неговата честота,както и пикселите на екрана за по-детайлно изображение,наслагват се две три изображения едновременно и др.,което пък от своя страна изисква доста добра подготовка от риболовеца за правилно настройване на апарата при конкретния вид риболов.
валатът не най-лошото нещо на света
Мосю троли Мърморана! Моля не се убиждайте на хора които не могат да ловят риби! хаха! Имам един въпро към вас? Ако може да го задам? Има ли някой в тая държава наречена България,който да лови повече и да знае повече от вас? Моля да ми обърнете внимание!?
Бай Миле,Ринго,Тоцка бихте ли ме светнали как може да се определи колко гори един двигател за лодка? интересно ми е да кажем 2.5кс 4 тактов с едно колибри 2 или 2.2м гледах един руснак и твърди че с 800гр бензин измина 10км? възможно ли е и то срещу вятара?
-
- сериозен играч
Чувствителносна влияе само като филтър на отразените сигнали .Намаля размера на изобразяване на големите отразени сигнали а малките изчезват.Естествено малък отразен сигнал може да дойде от малък обект в центъра на сондата но и от голям извън нейния обхват но близо до него . Точно затова писах че при увеличаване на чувствителноста на екрана се изобразяват и обекти извън 60градусовия конус.Diman написа:Краси, как реагира софтуера, когато намалим чувствителността от 100 на 70%, в см. включват ли се честотни филтри? И какво се променя, когато увеличим скоростта на опресняване, в см. увеличава ли се броя на излъчваните импулси?
Но то повечето риби идват като шум и влизайки в лъча стават плътен сигнал.
Скороста на дисплея само разтяга времево екрана за по добра визуализация. Не променя нито импулсите нито броя на изрисуваните точки върху дисплея за единица време.
Обратното намалянето на скороста е като да задържаш хартията на принтер .. той си печата но сбито и нечетливо.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Гледаш в техническите спецификации.Ама 2.5 нищо не гори,аз съм с 9.9 и гори около 300гр на час на тихи обороти 900об.на макс около 3 лт на часsnop написа:Бай Миле,Ринго,Тоцка бихте ли ме светнали как може да се определи колко гори един двигател за лодка? интересно ми е да кажем 2.5кс 4 тактов с едно колибри 2 или 2.2м гледах един руснак и твърди че с 800гр бензин измина 10км? възможно ли е и то срещу вятара?
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Благодаря ти, че ми даде шанс, да си сверя часовника с твоя. Дори и с обикновен сонар, се опитвам да изцедя възможностите му и да получа макс. достоверна картина. Твоят отговор съвпада с моите познания и съм удовлетворен. В случая, това е малко успокоение за мен, че работя правилно.KRASSI написа:...той си печата но сбито и нечетливо.
Никога не съм отдавал кой знае какъв приоритет на сонарите. За мен те не са най-важното в риболова на сом с кльонк. Но е добре, че ги има, спестяват много време. Изобщо, знанията пестят време. Иначе се получава сбито и лъжливо. Имам и функция, която ми показва местоположението на рибите около лодката (снимка отгоре). Но не я използувам, не ми е необходима.
За руснака е напълно възможно , а и не само. Но 2 метрова лодка звучи направо страховито смешно. Моят МеркУрчо е 3, 5 к. С 3м колибри за цял ден тролинг плюс придвижване по 5 км насам на там с 8,5 км/ч, горя към литър и половина бензинsnop написа:Бай Миле,Ринго,Тоцка бихте ли ме светнали как може да се определи колко гори един двигател за лодка? интересно ми е да кажем 2.5кс 4 тактов с едно колибри 2 или 2.2м гледах един руснак и твърди че с 800гр бензин измина 10км? възможно ли е и то срещу вятара?

Последно промяна от ringo на Сря Сеп 13, 2017 7:41 pm, променено общо 3 пъти.
-
- сериозен играч
Колкото по обикновен сонар толкова повече видяни "сомове" които не само не удрят но и няма как да го направят. Затова пък риболова не е скучен.
Като си вземете модерен и видите ИСТИНАТА ще ви се дореве от скука.
Темата се оака от как влязох....имам странната дарба да обиждам хората просто като казвам истината.
Като си вземете модерен и видите ИСТИНАТА ще ви се дореве от скука.
Темата се оака от как влязох....имам странната дарба да обиждам хората просто като казвам истината.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !