Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от ringo »

KRASSI написа:Колкото по обикновен сонар толкова повече видяни "сомове" които не само не удрят но и няма как да го направят. Затова пък риболова не е скучен.
Като си вземете модерен и видите ИСТИНАТА ще ви се дореве от скука.
Темата се оака от как влязох....имам странната дарба да обиждам хората просто като казвам истината.
Генерале, дай линк на нещо, което според теб е вършещо работа!
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

KRASSI написа:Колкото по обикновен сонар толкова повече видяни "сомове" които не само не удрят но и няма как да го направят. Затова пък риболова не е скучен.
Като си вземете модерен и видите ИСТИНАТА ще ви се дореве от скука.
Темата се оака от как влязох....имам странната дарба да обиждам хората просто като казвам истината.
Аз за туй втора година карам без сонар :lol: :lol: :lol: дан ми са реве :lol: :lol: :lol: Сега за оакването не е съвсем така :lol: той нашия все си мисли,че всички са против него :lol: :lol: НЕ Е ТАКА БРЕ ЮРДЕК :lol: :lol: кефим ти са :lol: :lol: ама що са наемаш кат балканче на баир без да има нужда не знам :lol: :lol: и смени горивото или намали октаните ,че нещо виждаш врагове там дет ги няма :lol: :lol: :lol: :fishing6: А пък ако някой не ти аресва просто не си говори с него :wink: Аз поне тъй правя :D
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

KRASSI написа:Колкото по обикновен сонар толкова...
Може би е така. Риби много. Пасажи много. Много храна. Но сометата са кът. По едно бебе на пасаш, при добър късмет. Трудно е да ги заинтригуваш, когато следват пасаж. За големи да не говорим. На последния излет ми се вдигна само един около 20, но след трикратно вдигане се отказа. Дойде отдолу и отстрани и стигна до 7,5м. Пуснах му разбира се, но... Монтажа е убийствен и дневен- всичко е леге артис. Да не иска такава стръв, за мен е прецедент.
Много се е говорило за стръви и сезони. Според теб имали твърди правила, по отношение на стръвта. Защото аз нещо не намирам такива. По-скоро намирам повишено внимание към определени стръви сутрин и надвечер.
Vladi4a
новобранец
новобранец

Мнение от Vladi4a »

snop написа:Бай Миле,Ринго,Тоцка бихте ли ме светнали как може да се определи колко гори един двигател за лодка? интересно ми е да кажем 2.5кс 4 тактов с едно колибри 2 или 2.2м гледах един руснак и твърди че с 800гр бензин измина 10км? възможно ли е и то срещу вятара?
Аз си купих миналата година 2.5 коня четри тактов, и го пробвах на Цонево за първи път от мерак обиколих целия язовир с 4 литра бензин. Значи това за около 7 часа със спиране оглеждане и тръгване на Колибри 2,80м. На тролинг и придвижване гори колкото на Ринго както е писал. Послушай го няма да сбъркаш, аз сега гледам сериала :)
Vladi4a
новобранец
новобранец

Мнение от Vladi4a »

Troli Rapala написа::fishing10:
bai mile1 написа:
Troli Rapala написа::finga: :ANAL: :finga: :drinkers:
Тролка утре кат са четеш дан са засрамиш от писаното :roll: :wink:
Няма да има утре,беше ми интересен Тоци и Ринго! :drinkers: Една година съм аут от тук! :drinkers:
Троли върни се, не се поддавай! Всички са ти фенове ама не си признават :)
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Ахххххх гадняри тскивааа,пишете ли пишете :D ще ви спукам със снимки и клипове :lol: гадняри пишете си на воля,а аз зареждам бурета като алтъв :D днес сложих бялото вино утре щв въря последнире 450кг матерял от мин година,после слагам и червеното вино и ви мятам :rolleyes:
Имам доста въпроси към всички и няколко към Краси и Троли :D ма докат не подредя бъчвите както трева не ми остава време :rolleyes:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Краси и Троли да не се карат и да не спорят :D защото моя сонар вижда повече и от на двамата ви :lol: от както си купих подводната камера всичко ми се изясни,на много от блиските ми хора съм им обяснил,че 99.9 от рибите идващи ди стръвта и слизащи и качващи се и дори реагиращи на удърите на кльонка -НЕ СА СОМОВЕ.Опитах се да наслагам клип от камерата с клип от сонара в реално вереме,ще паднете по задници :D стопроцентови сомове от сонара се оказват други риби +щука връщаща се два пъри на костура след удряне с кльонка.........Ще кажа още една истина,гордо мога да твърдя,че почти всичките реални сомчета които идват на стръвта удрят :wink: лошото е че мн рядко от идващите риби са от вида сом.......За пръв път -ме светна като на майтап Николай Канибала,че това по което ми се изтъркват кльонковрте да блъскам не са сомове,после имах случки които видях реално......Просто сомовете са много много рядко-особенно големите.....
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Извинявам се за правописа,но писах от.тел и мн на бързо че ми удари........ :lol:
Vladi4a
новобранец
новобранец

Мнение от Vladi4a »

Не знам - ядосвам се ,защото са започнали да произвеждат сонари джобни формати. За риболов от брега .
Вързват се на една пръчка и сондата се мята навътре .После си гледаш по реката рибите на монитора или телефона.
И ги започваш със блесни по главата с жива рибка с царевица мъмрек,пиавица и тн . :lol:
Тогава вече една рибка няма да остане неуловена .
Тези сонари ще обезрибят реките до неузнаваемост . То не че сега са пълни с риба де . :lol:
Много ще се промени риболова .
Трябва да се забранят , защото електрониката става всяка година все по евтина и достъпна до по-голям
поток от хора .

Купи си сонар от тия достъпните и започни да го използваш. Ще откриеш голяма изненада. :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Тоци,това е голям удар, че повечето дигащи се риби не са сом :roll: и май си е така :D а се чудим що не вземал а само се въртял :lol: сега се сещам че са ми удряли големи кефали и хващани,говорим за по 2кг. ,значи има логика като чукнеш,чертите отдолу дето почват да форкат :lol: , да са някакви други риби :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Стана ми интересно за подводната камера. Това променя коренно някои концепции. Тоци, дай линк или квото е там!
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

toci23 написа:... 99.9 от рибите идващи ди стръвта и слизащи и качващи се и дори реагиращи на удърите на кльонка -НЕ СА СОМОВЕ........За пръв път -ме светна като на майтап Николай Канибала,че това по което ми се изтъркват кльонковрте да блъскам не са сомове,после имах случки които видях реално......Просто сомовете са много много рядко-особенно големите.....
Точно така е :!: Това съм го видял/разбрал много отдавна и без камера.Вижте снимката на сонара ми по-горе :roll: Случайна снимка телефона ми е нов и го тренирах да прави снимки :lol: Та, вижда се бяла кило-две затова и не реагирам,ако ми се занимава ще пусна едно дребно рибе на фин такъм и ще хвана :wink:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Снопи бензина хич не го мисли!С това моторче,с кило бензин ще обикаляш цял ден и ще остане :wink: А лодката като за начало гледай да е поне 2,5м.с твърдо дъно за да можеш да стоиш прав вътре,а не като Ицо да лежи кът хипопотам в локва :wink: :D
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Харлия да е......75-градуса тръгна....
IMG_20170914_114500.jpg
IMG_20170914_114512.jpg
:D :drinkers:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Не вие не ме разбрахте просто попитах не че ще е такъв двигателя ахах :) Я кажете знаете ли нещо за дунава какво трябва да имам за лодка бях чел че ако е по малко от 2.50 мисля че беше с двигател не се искало капитанско?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”