Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Ринго,тез единици малко афиф ми са видятringo написа:Безотказно.....
Равносметка:
От четири ходения за по два дена тази година с предимно използване на костур, 16 удара
Хванати 12 риби, от които един 24 и два над 10 кг. Едно късане от глупостта на възела. Местата вече забравих!

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Единиците са даже поспестени, от към пуснати 4! А ти требе да почерпиш, че темата си спринтира като Юсеин Бол! Между другото, понеже Диман ме амбицира, сега готвя пета на кльонк от друго поколение технологии))))))bai mile1 написа:Ринго,тез единици малко афиф ми са видятringo написа:Безотказно.....
Равносметка:
От четири ходения за по два дена тази година с предимно използване на костур, 16 удара
Хванати 12 риби, от които един 24 и два над 10 кг. Едно късане от глупостта на възела. Местата вече забравих!инак виждам ,че си фен на старата школа
,което не е лошо щот си бачка и до днес.Ама аз кат бивш шаранджия се са втелявам по монтажите
![]()

Ей ти единият 12 кг https://www.youtube.com/watch?v=ALwcEz2bY0U
Голямо мандахерцане на тройкатаringo написа: https://www.youtube.com/watch?v=ALwcEz2bY0U

Да имаyankosan написа:Голямо мандахерцане на тройкатаringo написа: https://www.youtube.com/watch?v=ALwcEz2bY0UЩо ги слагате

Темата съм я ибал в гъза,друго мислех кат я отварях
да си пишем харабийската и малки и големи без да си мерим работите и без кавги,даже и Ицака пак си ма кефи щот са изказва ЕнтЕлЕгЕнтно ама Тролката що са впрегна толкоз не разбрах
Краси(извинявам са Гн Генарал) кажи нещо за монтажа с двете единици и обясни защо,стига с туй сърдене
Края е един и същ за всички
Ама уловените риби остават,Тролка разбра ли бре

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Защото единичната не е за гърба. А тройката не е на корема. Липсва синдрома "висяща халва".yankosan написа: Голямо мандахерцане на тройкатаЩо ги слагате
Монтажа си го бива, зависи как ще се позиционира стръвта. Аз също го ползувам, но има още елементи по него, които (според мен) са много много важни и аз не случайно съм ги включил в схемата. От шаранджийството научих, че простото и елементалното не е най-уловисто.
Почти никога не закачам тройката на опашната перка или корема. Оставям е да се мандахерца умишлено, но така направена, че да не се оплита. А единицата винаги през гръбната перка! Убеждавам се, че познанията за улов на кльонк, трябва да са толкова комплексни, че пазенето на тайна за монтажа е афиф работа, както казва Миле.Diman написа:Защото единичната не е за гърба. А тройката не е на корема. Липсва синдрома "висяща халва".yankosan написа: Голямо мандахерцане на тройкатаЩо ги слагате
Монтажа си го бива, зависи как ще се позиционира стръвта. Аз също го ползувам, но има още елементи по него, които (според мен) са много много важни и аз не случайно съм ги включил в схемата. От шаранджийството научих, че простото и елементалното не е най-уловисто.

шаранджийството научих, че простото и елементалното не е най-уловисто.[/quote] Тука си СТРАШНО прав 

Марк Твен
Марк Твен
Ами браво за слуката,дори за големия който ти е ударил на червеи мога да ти кажа ЕВАЛА.Аз нямам хубава риба на червеи и не съм чул за такава,за това ся се изкефихnkolev66 написа: Тоци, аз ползвам червеи като основна стръв без пискюл за риби за ядене. Най-големия ми закачен сом удари също на червеи, обаче с пискюл на "МАД КАТ". Сомът бавно и методично разхожда лодката около 20 метра и се откачи поради оригиналната кука (тройка, голяма и самотна). Стръвта не е малка, защото червеите заедно със пискюла са по-едри от каракуда около 150 гр. и можеш да ги контролираш, дърпаш, помпиш и каквото ти е кеф, докато рибката в общи линии прави каквото тя си реши. Рибките ми винаги имат гарнитура от няколко червея, които поне придържат рибката да не падне и малко и пречат да прави резки спринтове.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Е шаранджия никога не бях. Не защото не уважавам стилът, но въпрос на темперамент. Всичките ми мачови истории обаче барабар с платформата струваха колкото на бай ти Миля шаранджийската стойка....
У бреее
Ела да ти дам от онез единици ,аз ще почерпя естественно

Марк Твен
Марк Твен
Ееех, добре си е toci. Свари един тон ракия......
Най обичам прясна ракийца. Ей тъй.....да ми скърца в устата.
Най обичам прясна ракийца. Ей тъй.....да ми скърца в устата.
cvo vadis domine?И тройки имам от Убавите пак аз ша почерпя ела

Марк Твен
Марк Твен
Стига ви толкова почивка!
Въпрос с повишена трудност. Да ми отговорите като архитекти.....
Знаем, че мултитата са нещо велико, като замисъл. Но като изпълнение са един недодялан кютюк. Та, как връзвате ново влакно за шпулата на мултипликатора? Имам предвид, че на кастинговите мултита вала на шпулата е перфориран и има къде да се върже влакното. На мултитата, обаче, с които ние ловим шпулите са гладки. Ешек сики! И ко праим? Как го маймуносвате тоя мултипликатор? Окумата има някаква пъпка, която е за много тънко влакно.
Въпрос с повишена трудност. Да ми отговорите като архитекти.....
Знаем, че мултитата са нещо велико, като замисъл. Но като изпълнение са един недодялан кютюк. Та, как връзвате ново влакно за шпулата на мултипликатора? Имам предвид, че на кастинговите мултита вала на шпулата е перфориран и има къде да се върже влакното. На мултитата, обаче, с които ние ловим шпулите са гладки. Ешек сики! И ко праим? Как го маймуносвате тоя мултипликатор? Окумата има някаква пъпка, която е за много тънко влакно.
Лепни малко лейкопласт