Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Ркия имам толкова многоDiman написа:Ееех, добре си е toci. Свари един тон ракия......
Най обичам прясна ракийца. Ей тъй.....да ми скърца в устата.

Тази пъпчица трева да е на пружинка отдолу че да се вдига и да се закачваи дебело влакно,нооо задължително лекопласт от гореDiman написа:Въпрос с повишена трудност..

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Абе то и аз навивам на ротора медицински левкоплас (Sanplast), върху него връзвам влакно 0.80 AWA-SHIMA, колкото може стегнато. Но все ми се струва майтап работа, като за силов риболов.
Димане защо не пробваш с възлите за влакно към шпулата? Би трябвало да са здрави а и опреш ли до него мисля че играта ще свърши много бързо ако е голям 

-
- новобранец
Ако е стигнал до възела на шпулата значи нещата са извънредни. Диман визира превъртането на навитото влакно спрямо шпулата. Залепям основа от медицински скоч с текстил, правя ухо , прекарвам през него 3-4 оборота около шпулата по посока на самозатягане и върху това навивам стегнато 2-3 оборота от медицинския скоч.
Точно това визирам, разбира се.Мартин Райнов написа:.... визира превъртането на навитото влакно спрямо шпулата....
Не мисля, че ще се стигне до там, да развие 100м влакно. Нямам опит с голям, но ако подводницата отпраши на някъде, ще бъда летящият холандец (Нилс Холгерсон с дървените налъми) след него. Дистанцията няма да бъде много голяма. Възела към шпулата, който ползувам е самозатягащ. Влакното е адски издръжливо на възли. Може би, няма друго такова. За мен това е основния критерий за влакно. Всичко друго е илюзия.
Няма да спите, още не е зима!
Въпрос с повишена трудност. Понеже вдругиден ще закова големия. Та, на монтажа имате йедра тройка. При засечка тройката го кове в средата, едновременно горе и долу. Сома не може да си отвори устата. Как ще го издърпате в лодката?
Въпрос с повишена трудност. Понеже вдругиден ще закова големия. Та, на монтажа имате йедра тройка. При засечка тройката го кове в средата, едновременно горе и долу. Сома не може да си отвори устата. Как ще го издърпате в лодката?
Канджа с 5 м въже на нея ще свърши работа. Бодеш от долу и въобще не качваш в лодката като извличаш до брега. Лично аз бих прибягнал последно до нея, макар да ми седи дежурна. Другият начин е за хрилните капаци, но задължително от долната част. Там и двете ръкавици ще са нужни...Ти само го закови. На слука да ти е и да разкажеш! Аз утре почвам поредният кльонк с иновативната пета

Последно промяна от ringo на Пет Сеп 29, 2017 9:37 pm, променено общо 5 пъти.
Точно такава стратегия съм замислил и аз. Друг начин не намирам.
Тая раута немой станиDiman написа:Та, на монтажа имате йедра тройка. При засечка тройката го кове в средата, едновременно горе и долу. Сома не може да си отвори устата. Как ще го издърпате в лодката?

Малий думам все едно всеки ден ги товаря

Щото не знаеш какви таралежи слагам за голям. И косатка ще закопчеят.yankosan написа: Тая раута немой стани![]()

Ямболския ва бъзика за тройките в монтажа,щот той не ги ползва
ама вий ептен не са усещате

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Шокар ,ади оня там
дет ша го търсиш
да го лапа туй нящо 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
А за Сан Диегото се оказва, че винаги съм го правел, без да зная , че се казва така. Може би един от най-добрите възли!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ринго,къде го използваш този Сан Диего, той е за монофил, а то повода дето си го показал е от плетено струва ми се......иначе за флуоро има доста по-здрави от него възли.
валатът не най-лошото нещо на света