Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

Ади сега пак за възли ли ша спорим? :wink: :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

аксел написа:Ринго,къде го използваш този Сан Диего, той е за монофил, а то повода дето си го показал е от плетено струва ми се......иначе за флуоро има доста по-здрави от него възли.
Няма спор! В този монтаж няма и не само Сан Диего ами и Шумен))) Използвам го най-вече за привързване на стоманен повод към линия и то влакно! До сега не ме е предал. Ама вече и щука не ми се лови..
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

аксел написа:......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"
Ма и той като го гледам тази година не можа да удари пагони. Но пък твори ли твори ....
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

аксел написа:......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"
Такова е усещането, да.
Изображение
Но, преди да сменя монтажите, хванах ей тоз :
Изображение

Изображение

Хайде сега, дайте по едно мнение на прима виста за този дзвер. Ще работи ли, или не?
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

глухо ще бие и ще се мъчиш на вятър с тия дебели ръбове
така си мисля де :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Като цяло ми се чини добра полировка и цяло дърво. Ако петата не е лепена, си е направо високо спортно майсторство да я изравниш в горната част така. Ножа е изтънен до нужните 3мм сякаш. До тук добре. Противник съм на привързаните за ръката дръжки. Дори металните правя непотъвщи заради това.На самият нож в най-важната му работеща част се вижда сякаш средната жила на клона или не дай боже чеп. Най-добре е ножът да мине на два три милиметра от средата на клончето. Конуса на петата е малко на никъде. Висок и леко квадратен. Понеже спомена в преден пост за нова пета, възможно е да е умишлено гонен ефект. За ръбовете не мога да преценя, но основното-ъгъл между дръжка и пета е тотално объркан. Но пък ръка с ръка не си прилича. Не е моят кльонк , но ако на теб ти харесва........За мен е вложен труд и любов в изработката, което е най-важно! На слука...
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

35524
Димане виж най-горния :!:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

yankosan написа:35524
Димане виж най-горния :!:
Тука има и артефакти на Калински))))))))))
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Нищо Калинско няма тук,освен сърф пета :roll:
Мартин Райнов
новобранец
новобранец

Мнение от Мартин Райнов »

Диман писа за стила си на кльонкане и мисля, че кльонка е мислен спрямо това. Работа с китка и вадене на бърз звук. ПС: Бат Димане, заинтригува ме с монтажа дет не знай капо. Шта тормозя на лични.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

ПС: Бат Димане, заинтригува ме с монтажа дет не знай капо. Шта тормозя на лични.[/quote] Сега за монтажи са заговори ,понеже,обаче, :lol: :lol: :lol: Аз да кажа ,туй дет мисля :roll: НЯМА монтаж в никой вид риболов дет да работи на 100%(може би блоу бака)на мистър Неш :roll: .Ама в клъонка абсурд :lol: То има хора дет извадиха по няколко големи риби за стоянки говоря :lol: :lol: :lol: ама и те сигура имат откачи :lol: :lol: въпреки ,че мислят много по вече от мене как да построят един монтаж :!: И не ползват наготово услугите на фирмата РАПАЛА,щот там мислене не трябва купуваш и ползваш,кат са хвани вадиш ако можеш де :lol: :lol: :lol: кат не можеш са чудиш защо аджеба не станах Генерал с употребата на най великите воблери във вселената :roll: :shock: :lol: :mrgreen: :axe:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

относно кльонките,стига си вживявайте и губите акъла с разни криви дръжки и измислени чупки на пети и ала бала глупости :lol: тая тема взе да прилича на оная във фишинга едно време на кой бил по красив,разцветки,чупки и .....абе смях :mrgreen: човек като научи как се вади звук,от всичко дълго отгоре и плоско от долу ще изкара квото трябва :lol: помачорите от смолянско години ловяха с пети от старите 5 лв. :mrgreen: вие се чудите как да си усложнявате живота с чупки и ъгли :D на Гълъба кльонковете какви са...ама ги е къртел :wink: ,така че от най простия нагоре всичко е куртоазия и комплекси,и на първо място търговия :lol: :lol: :lol:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

А бе Дончо,друго си е да е и красив....клъонка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: също ,кат фофлерите :lol: :lol: :lol: едно е да е шарен друго си е да е с алена глава :lol: :lol: :lol: фофлера :lol: :lol: :lol:
Марк Твен
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

на Диман петата ми прилича на магарето,да си извади ху..я изцеден :D не го бъзикам ама такава пета бай Миле ако ми дадат да пробвам,ще я сваля и само на дръжка ще ръгам :lol: ся Диманчо да не се сърди щото си коментираме просто :D иначе Янко пиянко му е показал някакви що годе работещи без усилие,но при вълни ще му са трудни,затова нещо по плоско със остри ръбове ще е неговата пета си мисля :D :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”