Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Ади сега пак за възли ли ша спорим?

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Няма спор! В този монтаж няма и не само Сан Диего ами и Шумен))) Използвам го най-вече за привързване на стоманен повод към линия и то влакно! До сега не ме е предал. Ама вече и щука не ми се лови..аксел написа:Ринго,къде го използваш този Сан Диего, той е за монофил, а то повода дето си го показал е от плетено струва ми се......иначе за флуоро има доста по-здрави от него възли.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"
валатът не най-лошото нещо на света
Ма и той като го гледам тази година не можа да удари пагони. Но пък твори ли твори ....аксел написа:......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"
Такова е усещането, да.аксел написа:......както казва Калинукс :"когато хванеш за първи път сом всички останали видове риба наричаш с едно име-стръв!"

Но, преди да сменя монтажите, хванах ей тоз :

Хайде сега, дайте по едно мнение на прима виста за този дзвер. Ще работи ли, или не?

- Don4o_62
- учете се от него
глухо ще бие и ще се мъчиш на вятър с тия дебели ръбове
така си мисля де
така си мисля де

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Като цяло ми се чини добра полировка и цяло дърво. Ако петата не е лепена, си е направо високо спортно майсторство да я изравниш в горната част така. Ножа е изтънен до нужните 3мм сякаш. До тук добре. Противник съм на привързаните за ръката дръжки. Дори металните правя непотъвщи заради това.На самият нож в най-важната му работеща част се вижда сякаш средната жила на клона или не дай боже чеп. Най-добре е ножът да мине на два три милиметра от средата на клончето. Конуса на петата е малко на никъде. Висок и леко квадратен. Понеже спомена в преден пост за нова пета, възможно е да е умишлено гонен ефект. За ръбовете не мога да преценя, но основното-ъгъл между дръжка и пета е тотално объркан. Но пък ръка с ръка не си прилича. Не е моят кльонк , но ако на теб ти харесва........За мен е вложен труд и любов в изработката, което е най-важно! На слука...
Нищо Калинско няма тук,освен сърф пета 

-
- новобранец
Диман писа за стила си на кльонкане и мисля, че кльонка е мислен спрямо това. Работа с китка и вадене на бърз звук. ПС: Бат Димане, заинтригува ме с монтажа дет не знай капо. Шта тормозя на лични.
ПС: Бат Димане, заинтригува ме с монтажа дет не знай капо. Шта тормозя на лични.[/quote] Сега за монтажи са заговори ,понеже,обаче,
Аз да кажа ,туй дет мисля
НЯМА монтаж в никой вид риболов дет да работи на 100%(може би блоу бака)на мистър Неш
.Ама в клъонка абсурд
То има хора дет извадиха по няколко големи риби за стоянки говоря
ама и те сигура имат откачи
въпреки ,че мислят много по вече от мене как да построят един монтаж
И не ползват наготово услугите на фирмата РАПАЛА,щот там мислене не трябва купуваш и ползваш,кат са хвани вадиш ако можеш де
кат не можеш са чудиш защо аджеба не станах Генерал с употребата на най великите воблери във вселената

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
- Don4o_62
- учете се от него
относно кльонките,стига си вживявайте и губите акъла с разни криви дръжки и измислени чупки на пети и ала бала глупости
тая тема взе да прилича на оная във фишинга едно време на кой бил по красив,разцветки,чупки и .....абе смях
човек като научи как се вади звук,от всичко дълго отгоре и плоско от долу ще изкара квото трябва
помачорите от смолянско години ловяха с пети от старите 5 лв.
вие се чудите как да си усложнявате живота с чупки и ъгли
на Гълъба кльонковете какви са...ама ги е къртел
,така че от най простия нагоре всичко е куртоазия и комплекси,и на първо място търговия

А бе Дончо,друго си е да е и красив....клъонка
също ,кат фофлерите
едно е да е шарен друго си е да е с алена глава
фофлера

Марк Твен
Марк Твен
- Don4o_62
- учете се от него
на Диман петата ми прилича на магарето,да си извади ху..я изцеден
не го бъзикам ама такава пета бай Миле ако ми дадат да пробвам,ще я сваля и само на дръжка ще ръгам
ся Диманчо да не се сърди щото си коментираме просто
иначе Янко пиянко му е показал някакви що годе работещи без усилие,но при вълни ще му са трудни,затова нещо по плоско със остри ръбове ще е неговата пета си мисля