Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Счупен връх (помогнете)
Модератор: emo vasilev
Счупен връх (помогнете)
Счупих върха на една въдица от мястото на самия водач, някой има ли на идея как мога да си го поправя ??? Въдицата в шаранова filstar
-
- и господ не е толокова добър
Re: Счупен връх (помогнете)
Сложи върхови водач от въдица с по-голяма акция.Ако не стане си поръчай връх.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Имам проблем, незнам какво е акция, и ако си поръчам връх, на новия как мога да закрепя водача ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Заменяш водача с размера който ти влиза на счупеното,лепиш с лепило.Това ва жи само ако ти е счупен точно на водача.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
не е само водача ами около 3,5 см след него
Акцията ,това е тежестта която можеш да използваш.На пръчката трябва да го пише,там при дължината и тежестта на самия прът.А иначе водача можеш да го залепиш със секундно лепило (каноколит),пробвал съм го ,държи.Успех!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не препоръчвам КАНОКОЛИТ прегаря смолата и ще се счупи в един момент- по добре смола -двукомпоненнтаaisspase написа:Акцията ,това е тежестта която можеш да използваш.На пръчката трябва да го пише,там при дължината и тежестта на самия прът.А иначе водача можеш да го залепиш със секундно лепило (каноколит),пробвал съм го ,държи.Успех!

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
с поксипол мисля че ще стане добре както казва колегата.
И аз имам един въпрос - днес си счупих водача с вирбела на повода за щука на върха на спининга ми , остана само метала дайте идея как да го сменя- ако го нагрея с запалка и до дръпна с някакви клещи и го извадя и после сложа нов с поксипол ще свърша ли работа?
И аз имам един въпрос - днес си счупих водача с вирбела на повода за щука на върха на спининга ми , остана само метала дайте идея как да го сменя- ако го нагрея с запалка и до дръпна с някакви клещи и го извадя и после сложа нов с поксипол ще свърша ли работа?

-
- кандидат преподавател
Абе що се занимавоте а не ги занесете в някой магазин да ви оправят проблемите .В Русе на по големите магазини ще ти оправят всичко само и само да е при нях ще ти угодят.Не че скоро не си направих счупен върхов водач сам.Беше счупет току до водача.Със свредло 2 мм махнах карбона който беше останал във водача и с моментно лепило го лепнах.Но това при положение ,че нямах какво да правя на работа.Ако нямам време нося всичко в някой магазин и го оправят за смешни пари .Пък и те там си имат специалисти .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ако в някой магазин в София ми го направят със смола облят след като го залепят и така нататък с удоволствие бих си платил, но ако ще ми го лепнат само с поксипол и да ми го връчат- предпочитам да си го направя сам:)не ми е за парите, но когато плащам предпочитам този който получава парите да си ги е залужил!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това от риболов няма как да стане!СЧУПВАНЕ НА ВРЪХ!
Има едно , моментно ,LOCTITE ,но е ГЕЛ!ще ти помогне повече от каноконлит,капчица и ....................двукомпонентни изгъзици ,И !всичко това е за фиксирането на водача ,към върхът!!!!!!!(на сладоледа)
Има едно , моментно ,LOCTITE ,но е ГЕЛ!ще ти помогне повече от каноконлит,капчица и ....................двукомпонентни изгъзици ,И !всичко това е за фиксирането на водача ,към върхът!!!!!!!(на сладоледа)

Благодаря за съветите, за момента нямам време и ще потърся магазин, понеже аз съм от Варна и в София няма как да отида поне за сега, а ако ми остане време ще пробвам сам и ще ви кажа резултата 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Цялата смяна + заливката и съхненето на смолата е работа за 20 мин. , но ако не ти се занимава занеси пръчката при Огито. Намира се срещу "Полиграфията" /Варна/, в приземното магазинче за риболовни принадлежности,под бившия магазин "Шкода". Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Лепи със секундно,3.5см не са ти проблем.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
с каква смола, можеш ли да опишеш ''технологията'':)чуруликпенчо написа:Цялата смяна + заливката и съхненето на смолата е работа за 20 мин.