Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум




Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Ъмчи тъй ами.Чакала от Варна написа:.......Ама, наистина забелязвам един парадокс - всички риболовци са ангажирани с Нямането на лефери и заргани,пропускат Имането на прасчовците отдолу !? Нещо като - по злато ходи...гладен стои ???!!!
И да не забравите,преди да си тръгнете,да си вземете 2-4л морска вода.
Без да чистите попа,залейте го с тази вода,и тогава във фризера.
През април да го размразите,ще се учудите на аромата на рибата.
Важи за всичката морска риба де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Десятка !КИРО написа:Ъмчи тъй ами.Чакала от Варна написа:.......Ама, наистина забелязвам един парадокс - всички риболовци са ангажирани с Нямането на лефери и заргани,пропускат Имането на прасчовците отдолу !? Нещо като - по злато ходи...гладен стои ???!!!
И да не забравите,преди да си тръгнете,да си вземете 2-4л морска вода.
Без да чистите попа,залейте го с тази вода,и тогава във фризера.
През април да го размразите,ще се учудите на аромата на рибата.
Важи за всичката морска риба де.
Аз,на поповете им турям и по малко морска сол в устата и на -26...
В скучните зимни вечери,когато свинското е дошло до гуша,така замразената рибка, цена няма !
Морето обича хората,които го обожават !
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Аз така процедирам,
Паламуда в саламура 48 ч.
После 24 в оцет
После така.
Отцедени,заляти с изстинало кипнато
Олио,и в хладилника поне 2 седмици
Да узрее слагам листо дафинов лист,
2 зърна бахар,5 чер пипер,кромид лук
И копър.
Паламуда в саламура 48 ч.
После 24 в оцет
После така.
Отцедени,заляти с изстинало кипнато
Олио,и в хладилника поне 2 седмици
Да узрее слагам листо дафинов лист,
2 зърна бахар,5 чер пипер,кромид лук
И копър.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 147
- Регистриран на: Пон Сеп 11, 2017 4:17 pm
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Търсих я тая кая днеска на трета буна...мърмъра ли не беше в ред..една писия само. Имаше ударчета ама сякаш кука номер 3 идваше голяма или попчето е толкоз хитро че тоз размекнат и лигав мърмър падаше с побутване без да се опитва да го захапе..
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Люси,в саламура ги слагай два пъти по 24 часа - защо?
Първите 24 часа саламурата вади кръвта от рибата,
а вторите 24 часа вече я "запечатват"
Това за паламуда само - другите риби се държат по-малко.
Оцет 24 часа - така е,ако не махаш средния кокал.
Тука почти всички предварително филитират паламуда,
ако ще го мариноват - даже още в морето.
Тогава в оцет/вода 50/50 не повече от 12 часа.
Олиото,освен да кипне,запържи го с една филия хляб до златисто,
след това давай по твоя начин.
Ако го правиш със зехтин - няма нагряване,директно заливаш.
Ако искаш,пробвай промените - после ще докладваш.
Сега влизай да ловиш паламуда-тази вечер го чакам да влезе в БГ.
Първите 24 часа саламурата вади кръвта от рибата,
а вторите 24 часа вече я "запечатват"
Това за паламуда само - другите риби се държат по-малко.
Оцет 24 часа - така е,ако не махаш средния кокал.
Тука почти всички предварително филитират паламуда,
ако ще го мариноват - даже още в морето.
Тогава в оцет/вода 50/50 не повече от 12 часа.
Олиото,освен да кипне,запържи го с една филия хляб до златисто,
след това давай по твоя начин.
Ако го правиш със зехтин - няма нагряване,директно заливаш.
Ако искаш,пробвай промените - после ще докладваш.
Сега влизай да ловиш паламуда-тази вечер го чакам да влезе в БГ.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
За кръвта си прав.
Обаче,мойта риба се почиства качествено
И е в 1 саламура,с четка за зъби и махам
Всичката кръв,щото при паламуда
Е много ,след като мине саламурата,
И вадя и средната кост.
Мойта риба не е натисната,като мрежената,ловя и веднага влиза в
Хладилната чанта с лед,да е твърда.
Оцета ми е от домашния ябълков без
Консерванти,и рибата я ядем бързо,
Не остава за след нова година.
Като е готова след 15,20 дни в хладилника,
Вадиш и се поръсва 1 чиния от филето
С 1 лимон да поеме добре,и пей сърце,
С узо,ракия или водка.
Обаче,мойта риба се почиства качествено
И е в 1 саламура,с четка за зъби и махам
Всичката кръв,щото при паламуда
Е много ,след като мине саламурата,
И вадя и средната кост.
Мойта риба не е натисната,като мрежената,ловя и веднага влиза в
Хладилната чанта с лед,да е твърда.
Оцета ми е от домашния ябълков без
Консерванти,и рибата я ядем бързо,
Не остава за след нова година.
Като е готова след 15,20 дни в хладилника,
Вадиш и се поръсва 1 чиния от филето
С 1 лимон да поеме добре,и пей сърце,
С узо,ракия или водка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 125
- Регистриран на: Пон Юни 06, 2016 11:45 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Ех страшни рецепти евала
Обаче имам питане , относно тунинг на блесна за чернокоп.Бях чел някъде , че лепят фолио на едната страна на албата.Откъде да взема такова фолио по-дяволите
Поствам снимка с нещо подобно , но само периферията ще върши работа ми се струва , а е много тясна ивицата и нестава.От няколко месеца само това ми попадна:(


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
,,Мъглата''- имаше един филм на ужасите едно време...от ,,дълбокото'' идва страшна риба !!!
Сънувах го и сега се връщам от кандилото.Първите 3 чернокопа с приличен размер са вече факт !
Викайте ура и нападайте Морето !!!!!!!!!!!!!!!
Мрежарите вече затварят...
Сънувах го и сега се връщам от кандилото.Първите 3 чернокопа с приличен размер са вече факт !
Викайте ура и нападайте Морето !!!!!!!!!!!!!!!
Мрежарите вече затварят...
Морето обича хората,които го обожават !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Щом си решил - лепи,няма лошо.madevil_82 написа:Ех страшни рецепти евалаОбаче имам питане , относно тунинг на блесна за чернокоп.Бях чел някъде , че лепят фолио на едната страна на албата.Откъде да взема такова фолио по-дяволите
Поствам снимка с нещо подобно , но само периферията ще върши работа ми се струва , а е много тясна ивицата и нестава.От няколко месеца само това ми попадна:(
Отиваш на щанда за маникюр в ,,Елитис'' ,има едни кутийки с холограмни лентички вътре,без пари са ...и си ти !
Морето обича хората,които го обожават !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Непроверена информация !
Вчера с/у Писател ,в мрежите 50 кг лефер.
Вчера с/у Писател ,в мрежите 50 кг лефер.
Морето обича хората,които го обожават !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Един казва - в дълбокото е...
Друг вика- в Румъния е ...
Трети- замина вече,битти...
Аз ще си позволя да кажа,че е закъсняла бременност със всички евентуални последствия от това!
Да се надяваме ,че последствията ще са кал от риба и то в брега !?
Друг вика- в Румъния е ...
Трети- замина вече,битти...
Аз ще си позволя да кажа,че е закъсняла бременност със всички евентуални последствия от това!
Да се надяваме ,че последствията ще са кал от риба и то в брега !?
Морето обича хората,които го обожават !
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 125
- Регистриран на: Пон Юни 06, 2016 11:45 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
От твоята уста в ушите на морския цар
Дано да даде поне 2-3 седмици , че едната 100% ще е кофти времето.Иначе на канала кал от дребна илария , идеална за мариноване 


-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Сега...
Създавам новина!!!!!
Рибата дойде и ще продължава да приижда !
Има само една лоша новина - чернокопа е дребен /50-80гр./!!!...засега...
НО...
Създавам новина!!!!!
Рибата дойде и ще продължава да приижда !
Има само една лоша новина - чернокопа е дребен /50-80гр./!!!...засега...
НО...
Морето обича хората,които го обожават !
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Дано и на Юг да се появи,
Готов съм с чепарета за тоя грамаж.
Времето добре,само в събота ще духне.
Готов съм с чепарета за тоя грамаж.
Времето добре,само в събота ще духне.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 408
- Регистриран на: Съб Юни 24, 2017 5:20 am
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Оттука нататък няма духа-муха !
Вътре със всичката салантия - бурунтия...
Ден година храни!!!
/нека не се тълкува откъм гладната страна,гладни сме за риболов не за риба!/
Вътре със всичката салантия - бурунтия...

Ден година храни!!!
/нека не се тълкува откъм гладната страна,гладни сме за риболов не за риба!/
Морето обича хората,които го обожават !