язовир Цонево

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

язовир Цонево

Мнение от AMUR4ETO »

вчера ходих за първи път на яз Цонево и слезнах под село Аспарухово и какво виждам четри или пет лодки си вадят мрежи без никакво претиснение.не съм запознат ,но си мисля че язовира е изцяло за спортен риболов ако е така .това означава че на язовира се извършва браконерсто от селски терикати със съдеиствието на ИАРА.
ако съм с грешка моля за извенение.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Re: язовир Цонево

Мнение от Fishing_Fan »

ИАРА-ВАРНА е в съюз с тия бракониери/бракониерите са предполагаемите съдържатели на Вилите(къмпинг комплексите под селото)/,даже няколко ИАРА-джии мятат редовно мрежи до селото,по посока към 2-та големи моста :evil: бих допълнил че ИАРА-Варна е най-зле
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

няма никакво съмнение за това ,че ИАРА е свързана с тея браконери,защото браконерите си пускат мрежите вечер и рано сутрин преди да се съмне ги вадят а тея просто не се претисняваха от нищо.сякаш си извършват законен стопански риболов.
одавна съм на мнение че ИАРА НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА .аз ги виждам наще от ИАРА ядът и пият с браконерите
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А колега наще в Русе се записаха за тази година .Вчера във вестника ни пишеше чи хванали търмакчии и им взели въдиците и ги глобили .Хванали и незаконни мрежи но незнайно на кого.Верно че има търмакчии но дона продължат с това темпо.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

нищо не става ИАРА.
хванали двама да търмъчат и вече го трабят по вестниците а за километричните мрежи на браконерите нищо не казват
в българия има браконерска мафия това самата истина и много от служителите на ИАРА получават облаги от това.
така че ИАРА не трябва да съществува
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това за Цонево съм го виждал многократно.Звънях няколко пъти,един път ми казаха хубаво,друг път не дигат,заето,но нито веднъж не ги видях да глобят някого.Присъствал съм на 3 проверки,единия път имах куриоз.С приятели сме си подготвели софрата и ловим риба,само аз си нося билета.Заядоха се с мен защо не съм вписал излета а на моите хора им казаха:Другия път си носете билетите.В тази държава няма да се оправим ако ще и да станем колония на Америка.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

напълно си прав колега.ИАРА няма и да доиде ,защото тя знае на кого са мрежите.
а за яз.Цонево това което видях вчера беше върха на наглустта.даже и не се криеха.те си мислят че това тяхно :evil:
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

За пореден път се обеждавам че ИАРА не взима никакви мерки.Моята идея е сами да вземеме мерки и хванатите бракониери ако не дадат мрежите мирно да има бой бой бой и пак да им се вземе мрежата.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Protos_Immortal написа:За пореден път се обеждавам че ИАРА не взима никакви мерки.Моята идея е сами да вземеме мерки и хванатите бракониери ако не дадат мрежите мирно да има бой бой бой и пак да им се вземе мрежата.
Ми ако бракониерите са повече тогава какво правим :roll:
Щото за бой много хора пишат,но в реална ситуация едва ли биха били толкова смели...
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

simbat написа:
Protos_Immortal написа:За пореден път се обеждавам че ИАРА не взима никакви мерки.Моята идея е сами да вземеме мерки и хванатите бракониери ако не дадат мрежите мирно да има бой бой бой и пак да им се вземе мрежата.
Ми ако бракониерите са повече тогава какво правим :roll:
Щото за бой много хора пишат,но в реална ситуация едва ли биха били толкова смели...
патрон в цевта,и един по един да събличат дрехите и да играят голо хоро за дъжд и берекет
през годината.това заслужават.
наглички са,спор няма,особено ако с тях са и самите чорбаджии от "иара".
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Мрежички има и в началото на язовира крлай с.Добромир,обл.Бургас.Преди около две седмици ходих там и докато си мятахме прътчетата единият от колегите посочи към отсрещния бряг където посред бял ден едно момче с лодчица си пляскаше прибирайки параградата а малко по-надолу някакъв наглец си проверяваше мрежата.До тях не можеше да се стигне понеже бяха на вода а ние на брега без лодка...!За жалост едни ще видим и ще изгоним но не можем да спим по водоемите заради тази недодялани,първосигнални рибояди / с ампутирани мозъци и апетит на видри/.Може би трябват по-жестоки санкции.Но най-важното според мен е морала при нас хората защото какъвто и закон да се измисли липсата на морал,респективно въздържането от такова поведение резултат пак не ще има!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Fishing_Fan написа:ИАРА-ВАРНА е в съюз с тия бракониери/бракониерите са предполагаемите съдържатели на Вилите(къмпинг комплексите под селото)/,даже няколко ИАРА-джии мятат редовно мрежи до селото,по посока към 2-та големи моста :evil: бих допълнил че ИАРА-Варна е най-зле
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

яз.Цонево - да не са го дали под аренда на някого? Щото арендаторите си тарашат водоемите най редовно :evil: , и като за последно.И после - на българина му иде акъла като му бръкнеш в джоба :roll: - но за случая трябва държавно мислене.Май оправия няма да има :twisted:
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”