Въпрос !!!-влакно за морски риболов

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Въпрос !!!-влакно за морски риболов

Мнение от barutchiata © »

Искам да сменям влакното за морски риболов .Каква марка и модел ще ми препоръчате.? Благодаря предварително.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

като дойдеш на морето във всеки магазин ще ти кажат
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ДУРУМЕ няколко пъти те питах за оранжевото влакно дето е на макарата ти ,а ти си траеш...Видях го в магазин Рибар в Краставицата...500 метра на Балцер...и струва 7,50 лева...пише за сбиро,но за сладководен риболов...на тая цена...да не е от някоя калпава пластмаса направено а? 8)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Аз като пуснах темата имах предвид точно това влакно ,ама явно Дорумов не казва на кой да е .Нищо здраве да е . :( :)
БатМилене благодаря за инфото.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

БАРУТ аз си взет на Трабуко , жълт монофил-карбон за морски риболов 0,22 и 0,25 - по 9 лева 150 метра...за да мога и воблери и блесни да мятам...нарочно е жълто за да се гледа линията,а като си купиш и от ония "вълшебни" очила - с поляризационен ефект...чак рибите на 2 метра под водата ще виждаш...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

БатМилене за бомбарди какъв номер влакно да взема .До сега съм ловил с 0.20.А очила имам за реката са супер, предполагам и за морето ще стават.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

batmilen написа:ДУРУМЕ няколко пъти те питах за оранжевото влакно дето е на макарата ти ,а ти си траеш...Видях го в магазин Рибар в Краставицата...500 метра на Балцер...и струва 7,50 лева...пише за сбиро,но за сладководен риболов...на тая цена...да не е от някоя калпава пластмаса направено а? 8)
не съм забелязал да си ме питал за оранжевото, ама нейсе, добро е с малката подробност, че потъва във водата - сам си прави сметката в какъв режим ще ловиш(за плувашо сбиро малко го тегли надолу - така прави малка вълничка/вибрация) - има такава чувствителност там, че усещаш дори смукателния ефект на вълната...което понякога не е добре...имитира как зарганата те мотае/задържа и не лапа червея цял - но се свиква с практиката. 6ца му пиша за неразтегливост - демек не е като ластик по които изделия гледам масово как магазинерите мотат хората в магазините, защото заредили със здрави/за възли влакна.
:wink: абе сложих го , че се вижда потъмно кат' фъргам, накъде съм, че без да съм пил кафе сабахлем ...ептен съм кат' кьорав кон...че и напоследък куц :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Абе за да не се мина и аз ще си взема една ролка...за проба...какво му даваш,то пакет тютюн струва повече...
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

barutchiata написа:БатМилене за бомбарди какъв номер влакно да взема .До сега съм ловил с 0.20.А очила имам за реката са супер, предполагам и за морето ще стават.
Аз използжам 016 за бомбарди при риболов на заргана.Мисля че беше на
TRABUKO и струваше 13лв 150м
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Не си хабете парите за Балзеровото влакно за SBIRO. Твърдо е и има голяма памет. Направи ми брада още първия ден и го хвърлих.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:Не си хабете парите за Балзеровото влакно за SBIRO. Твърдо е и има голяма памет. Направи ми брада още първия ден и го хвърлих.
направило ти е брада защото не знаеш как се навива на шпулата...освен това не си наясно АЗ от КЪДЕ го ИМАМ... :wink:
...навито ми е от голяма ролка/топче(10000м.) - и е 300м. - а не 500м. както пише на познатата ти опаковката...и :!: точно влакната със памет правят по малко бради ... :wink: ако помислиш по здълбочено ще ти :idea:

...дай ми влакно и ще ти го навия на ролчица с етикетче и кутийка...ще пишем отгоре DELI SUPER FISHING LINE
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Дурумов,

Ще ти отговоря за последен път на обидите но обещай повече да не се заяждаш. Следващите нападки ще пропусна да излязат от съседното ухо.

Макарата ми е "мач" макъра за 160 лв, с удължена конусна шпула и анти туист система . Отдавна не навивам влакното като го пусна на земята, а влакното беше 0.20мм 100 метрова шпула, жълто фосфорисциращо с надпис SBIRO na BALZER купено преди 2 месеца от магазин СПОРТФИШ.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:Дурумов,

Ще ти отговоря за последен път на обидите но обещай повече да не се заяждаш. Следващите нападки ще пропусна да излязат от съседното ухо.

Макарата ми е "мач" макъра за 160 лв, с удължена конусна шпула и анти туист система . Отдавна не навивам влакното като го пусна на земята, а влакното беше 0.20мм 100 метрова шпула, жълто фосфорисциращо с надпис SBIRO na BALZER купено преди 2 месеца от магазин СПОРТФИШ.
не съм те обиждал, нито нападал...
взимаш в ръце моята пръчка с макарата ми и това влакно (моето е с голяма памет - да си помни всяка витка и да не се изплюва/брадясва/нефосфорициращо !!!) и хвърляш - докато ти направи брада - тогава аз ти подарявам машината си.
- Ще видиш, че има качествата на потъващ шнур като за пастърва. То е точно за пастърва + спец силиконово покритие, което за нещастие се трие и естествено пада - живота му е точно 1 месец интензивен риболов на море.
да се разберем, не възприемай думите ми за влакното, което ти е направило брада-неправилно. И 1600лв. да струва макарата ти - винаги може да направи брада от влакно с ниска памет - още повече на удължена шпула - факт - долните навивки напират да излязат - ниската памет ги кара да изправят спиралата на формата на намотаването - и ако реденето не е прецизно, а то не е, защото макарата реди прецизно , когато има тежест да дърпа, ти ако си бил на непотъващо сбиро и навиването ти е станало хлабаво - на следващите хвърляния си с брада 100%.
за антитуист системата - тя не е анти брада система, ако си го мислиш - грешиш, тя е против вибрациите на самата мащинка - въртейки се да не вибрира - постига се с прецизен баланс на бигела и на дръжката - двете механични точки се въртят в равнини всяка на 90 градуса една от друга - нещо като жироскоп - бързовъртящо се тяло, запазващо непроменено положението си в пространството - ще рече по лъчите X, Y, Z . - впрочем пропуснал ли съм да ти кажа, че с Хари сме колеги...аз също има средно специално образование по корабоплаване :wink: - вероятно буди учудване , като се има в предвид професията ми в момента...но има връзка, вярвай ми, някой път ще ти разправям :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от durumov на Сря Авг 24, 2005 3:41 pm, променено общо 1 път.
G0N3R
новобранец
новобранец

Мнение от G0N3R »

anti-twist system в превод система против усукване.
Няма нищо общо с вибрациите. УЖ предотвратява усукването на линията.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

няма такова нещо , което да предотврати усукването на влакното, приятел. Хвърляй си макарката и си купи мултипликатор- той не осуква само.
Ти колко имаш по геометрия/физика...?
...бигела се върти по радуса на влакното - ха кажи ми каква технология ще отърве влакното от посукване - дори и супер ролка с не знам какви си лагери няма да го отърве :lol: освен това тя го спасява само от протриване.
и antytwist - означава за мен - абсолютно прецизно балансирана макара в динамичен режим/демек като я въртиш да не се мести - обясних за жироскопа по-горе/ - т.е. дръжка ; бигел ; шпула - всяко едно от тях се върти и се балансира в заводски условия, така както си балансираш всяка гума с джантата, ако си шофьор ще ти :idea:
За мен всяка макара може да направи "брада" - ако на предното замятане си навивал с различно усилие или е нямало въопще такова...така както някой като скучаят и не хващат връткат с един пръст манивелата на плуващо сбиро или булдо...ми т'ва да не е синджир на Селски Ерген на пръста... :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”