Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Кои са най-добрите прачки и макари?
Модератор: sapuna
Кои са най-добрите прачки и макари?
Пак се извинявам за 4етворките, но може ли някои да ми каже кои са най-добрите макари и пра4ки?4акам отговора с нетарпение.
- turing
- вече хвърля и на тежко
Re: Кои са най-добрите прачки и макари?
тези дето на теб ти харесат най много

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
или може би тези които ти подарят и не даваш пари за тях
))

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Кои са най-добрите пръчки и макари?
За "прачки"не съм ползвал и незнам ...но за "пръчки"можеш да си потърсиш на SHAKESPEARE,прилични са и са по джоба на всеки.Макарите им също не са за пренебрегване...Shakespeare-summit pro.
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
За мен пръчки Maver , а за макари Daiwa
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За всеки вид риболов има добри , много добри и отлични пръчки
Май ще трябва да конкретизираш малце вповече мнението си
Инак за макарите - Дайва , Шимано и Ван Стайл са без конкуренция ( първите две марки само от средното си ниво нагоре докато третата няма такова ама пък не стаа за лек спининг примерно
) !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Защо ли досега никой не спомена Shimano за мен са най добрите наложили са се на пазара като качество и "цена"!
П.п Опсс изпревари ме Павел Иванов!
П.п Опсс изпревари ме Павел Иванов!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
за мен наидобри са ДАИВА и прчки и макари.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- krokibg
- учете се от него
Би-бип,би-бип,всеки си избира колата на която да се вози
Хубаво е всичко което ти носи наслада при риболов.Има хора които се радват и на най кривата пръчка и макара,защото немогат да си ги позволят тези по-скъпите.Аз няма да казвам кои риболовни такъми признавам защото съм го афиширал многократно.И Павле
защо първо Дайва,Шимано и Ван Стайл ами не Шимано,Дайва и Ван Стайл.Ако беше написал първо Шимано,дайва и Ван Стайл
нямаше да те питам защо първо не написа Шимано,Дайва и Ван Стайл

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- turing
- вече хвърля и на тежко
Krokibg написа:нямаше да те питам защо първо не написа Шимано,Дайва и Ван Стайл
и аз съм от феновете на Шимано.сега си поръчах един спининг с макаричка и нямам търпение да им направя водна проба

- Павел Иванов
Любе щото мойта класация е Дайва , Ван Стайл и ча тогава Шимано които признавам че са добри макари ама не са от типа къдет на мен ми допада и по този случай вече не притежавам ни едно Шимано ( не че имам Ван Стайл който никога не съм и имал за разлика от неколко Шимана които вече ги нямам пък и няма да имам , пък и не вярвам да си взема щото нямам въдици които биха се балансирали с 300+ грамова макара , пък и не мисля скоро да си взимам такива
) 
Кат прочетох що съм написал то ми просветна крушката че май сал Дайвата я тачим кат дЪ фЪрсТ макаре

Кат прочетох що съм написал то ми просветна крушката че май сал Дайвата я тачим кат дЪ фЪрсТ макаре

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
А пък аз имам една Дайба,която изкара само един сомски сезон и се згомняса та дори неможеш да заметнеш с нея,пада и бигела на всяко второ хвърляне,еба ти и прехвалената марка. Всичко друго е Шимано + 2бр АбуГарсия и никога не ми е падал бигела когато хвърлям със тях.Мойта класация пък е Шимано - АбуГарсия и другите производители,щощо няма вече да си купя никога Дайба, не са чак толкова хубави за това си купувам Шимано,и дрън,дрън
само Шимано и всичко друго
Който е минал на Шимано,рядко посяга на друга макара
Не случайно на 95% от филмите,без значение за какъв риболов,хората ловят със Шимано.Ако се вгледате внимателно ,ще видите че съм прав.или е Шимано или някаква друга марка,но не и Дайва

- krokibg
- учете се от него
Павле,май нещо въдиците ти са ментета,щом ми говориш за баланси,че шимано не пасвало на никакви пръчки и неможело да се балансира
Никога не бях чел по-голяма глупост
И аз,като си чета какво пиша,направо още повече се влюбвам във Шимано и тя е най-най.

- Павел Иванов
Любе май не четеш преди да пишеш
Не случайно и не веднъж съм казвал и казвам да не се купуват от ниските класове на Дайва и Шимано а по-класни макари от по-неизвестни марки за да си немаш проблем като с твойта Дайва
Те как сам се опровергаваш като правиш съпоставка с нисък и малце по-висок клас на дадена фирма докато аз в случая правя съпоставка само от средният клас нагоре ( разбирай за Шимано от Биомастер и Страдик за Дайва от Тиерра и Кеприкорн ) . Гарантирам ти че ако въртиш при еднакво натоварване едно Шимано и една Дайва от един и същи клас без да ги потдържаш по никакъв начин ( включително и изплакване ) то Дайвата ще изкара повече от Шиманото , вервай ми
Още едно потвърждение че не четеш преди да пишеш - никъде не съм споменавал че Шиманата ми не са пасвали на пръчките
От тех съм имал размери 1000 , 2000 и 2500 ! Споменавам че Ван Стайл не би паснал на ни една от гегичките ми щото макаретата са им по 300+ грама
Инак при Ван Стайл има два класа та за туй пропущаме да споменеваме да не се купуват техни макари от ниският им клас - висок и много висок ! В случая при високият им клас нямат скоба ( бигел ) и сам с ръка трябва да закачиш кордата за ролката което не им пречи да тръгват от 400 - 500$ за брой без доставката докато при много високият бигела е налице
За сметка на това целите са от неръждаемо джелезо ( алпака , благородна стомана ) , бронз , титан и туктаме благородни метали ! Техните макари са баш за твоя вид риболов и вервай ми ще надживеят всеко Шимано или Дайва 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
s risk da me iztrie moderatora she si pozvolya da napisha neshto....Van Staal koga e dokosval kolegata ta go sravnyava s Shimano ili Daiwa ili prosto e vidyal che sa skupi .? Daiwa byaha nai -golemyat konkurent na Shimano no kazvam byaha ne i sled kato razdadoha licenzi na kyoravo i sakato )) sega v vsyako kitaisko selo gi proizvejdat...tova beshe ...sega moje da triesh i moderatora sloji molya te nyakakva opcia da se pishe i na kirilica ..ima dosta kolegi koito iskat da pishat v tozi sait no nemogat da se vzeme i tova pod vnimanie ..mersi