Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Нема нужда да питаш,разрешено ти е по всяко време да сееш злоба и завист!аксел написа:Хм.........Тролка,да те попитам.....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сигурност търси този,който го е страх!Diman написа: Къде е гаранцията? .... Затова търсим някаква сигурност.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това е начин да избягаш от собствения си проблем,прехвърляйки го на друг!Diman написа:. На тебе каквито и въдици да ти дадат, пак ще се оплетеш.

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Ное 30, 2017 12:13 pm, променено общо 2 пъти.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Шекспир:"Нашите съмнения са нашите предатели.Те ни карат да изгубим това,което бихме могли да спечелим,ако не се страхувахме да опитаме."
Точно защото съм разбрал силата на тази сентенция спечелих 2коня-породисти,а критиците не печелят нищо освен присмех от моя страна!

Точно защото съм разбрал силата на тази сентенция спечелих 2коня-породисти,а критиците не печелят нищо освен присмех от моя страна!

Аз разбирам начина ти на мислене и изразяване. Но това няма нищо общо с мен. Като те чета, имам усещането, че си говориш сам, или с някой друг. Но не и с мен. Мисля, че преиграваш излишно и се филмираш в някакъв твой филм. Така ми звучиш. Освен това, ми приписваш качества, които аз не притежавам. Това ме уморява и губя интерес. Шекспир......съвсем си се смахнал! Пишеш глупости, които нямат нищо общо с риболова на сом с кльонк.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи се отричаш от собствените си думи?
Тогава как очакваш някой да ти вярва щом ти не вярваш в себе си?
Щом съм смахнат кажи какво означава,че "търсиш някаква сигурност" в пръчката?
Ти ако нямаш психика да се пребориш с Троли,кво да говориме ако ти тресне Огромен сом?

Никога не съм те приемал за опонент, враг или съперник, за да се боря с теб. Ако в живота се боря с някой, това е само със себе си. Живота не е състезание по красота или фасон, а по издържливост. Така е и с въдиците.
Защо се цупиш? Нали те удостявам с внимание? Мога и да те резна.
Защо се цупиш? Нали те удостявам с внимание? Мога и да те резна.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така е,но за въдиците грешиш-те са предмет който винаги можеш да замениш!Аз не съм против въдиците които си избрал,а начина по който подхождаш към кльонкането!Diman написа:Никога не съм те приемал за опонент, враг или съперник, за да се боря с теб. Ако в живота се боря с някой, това е само със себе си. Живота не е състезание по красота или фасон, а по издържливост. Така е и с въдиците.:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нещо против куците и сакатите имаш,а?аксел написа:Тролка,добре,че дето куцо и сакато да хваща та да отървеш капото.

Стига си излага дедуктивните заключения
ам земи кажи,що си мислиш,че сулките и сома плуват заедно докат са хранят?Отдавна го казваш и сигурно има защо,ма аз нямам таквиз наблюдения
Сега са постарай да ми отговориш сериозно

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Докато Троли обмисля литературната си рецитация, а тя трябва да бъде ректално издържана, надявам се ние тук можем, като нормални хора да си говорим за сом. В тази връзка, искам да ти споделя някои мои мисли. То е ясно, че момчето се е филмирало, изхождайки от свои наблюдения на даден водоем. Но тези негови наблюдения не са миродавни. Действително, на Жребчево може да наблюдаваш в близост до сомчета-пинюги, каквито лови Троли, да се навърта и солидна група бели риби. Не казвам сулки! Това наистина са добри риби. Нещо, което на Тича няма как да видиш, поне аз такъв случай не съм имал. Напротив. Извода е елементарен- малките сомчета и белите риби имат аналогична храна. Възможна е евентуална симбиоза, но какво от това?! На нас това какво ни помага? Нищо! Ние държим кльонк и можем да вдигнем всеки сом, ако го има в дадения ареал. Никога и никога не съм виждал елитни екземпляри сом, в една компания с малки сомчета, или бели риби. Два големи сома- да. Три големи сома- да. Сега ако отида да им лопам, ще се вдигнат, защото това е мястото им за зимуване. И те не го напускат. Изключая размножителния период, когато могат да ударят и на дребна стръв, разбирай воблерче. През останалото време, големия сом си иска голяма стръв, когато е активен. И по-дребна стръв, когато не е активен. Стръв, с големината на рибите, които Троли лови и смята, че това е сом. Аз ловя същите риби, но на кльонк. За мен това не е сом. Даже, не мога да ги усетя на въдицата си, защото излизат като пеперуди от водата. Усещам, че е назрял момента да забия кльонка в близост до по-дълбоки води. Макар, че съм вдигал единичен екземпляр на 15-метрово плато, при пълно мъртвило- отсъствие на всякакви други риби. Сома беше елитен и отдели прекалено голямо внимание (бих казал) на баятия костур, но аз така и не намерих начин да го закова. Бях с класическия монтаж - голяма единица и тройка под нея. На този монтаж нямам риби, независимо от размера.bai mile1 написа:... защо,ма аз нямам таквиз наблюдения...
Щот знам за случаи при които се хващат сулки на клъонк,сега дали е случайно или....затуй питам.

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Кльонка привлича предимно сома. Но в единични случаи може да имаш удар и от бяла риба. На лунната пътека може да ти се случи, тъй като там се хранят. Там удрят и дребни сомета. Миналата година закачих 2 малки кефалчета на единични куки едно под друго. Първо откраднаха рибката от долната кука. Закачих другото кефалче на двете куки и него откраднаха с хирургическа точност. Така, че има го този момент. Но какво от това?!
И двамата не го разбрахте какво иска да каже Троли,ма той ще обесни
само ще кажа че -който троли за сом и после влиза да кльонка,е с 5 чифта гърди пред другите.Ако знае човек какво да гледа когато троли-и после влиза да кльонка,той абсолютно знае къде точно се храни сома
Дими,сома когато не се храни (нахранил се вече) можеш да го видиш в компанията на всекъв вид риби и мирни и хищни секви ,дори пред уста му минават спокойно -защото знаят че той не се храни в момента.Васе -Троли според мен не казва че сома и белите се хранят заедно
а белата се храни с рибки- а сома дебне нея-и се храни с нея
Но човек трева да знае кога и къде,има един период в годината-когато сома и белите се хранят на едно и също място-НО не заедно
тогава редовно се хващат след няколко бели риби- думне сом.Това ми се случи за пръв път на Тича -Ивановския ръкав,на едно и също място, един и същи ръб хванахме 7 бели риби на седем минавания, и на осмото удари сом,който заради една нелепа грешка скъса хардкортчето до лодката
това беше третото ми влизане на тролинг в чужда лодка с двама приятели 

Дими,сома когато не се храни (нахранил се вече) можеш да го видиш в компанията на всекъв вид риби и мирни и хищни секви ,дори пред уста му минават спокойно -защото знаят че той не се храни в момента.Васе -Троли според мен не казва че сома и белите се хранят заедно

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Ам що ползваш неловящи воблери на Тича?
Туй,че хишника върви след храната си в даден момент се засичат и почват да си пречат,не значи,че дет са сулките там е и сома на всяка цена,може би е вярно ма само за определен момент в годината пролетта според мен на плиткото после се променят нещата,според мен де

Марк Твен
Марк Твен