surfcasting в Гърция
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- hris47
- ще става разбирач
Re: surfcasting в Гърция
Благодаря колега за предупреждението,значи да си взимам пак от ТРАБУКО-то.Колкото до гръцкото слънце--тук пребивавам вече 11 години и го "познавам"добре.Все пак -благодаря.Станимир Бегов написа:Колега hris47 влакното AWA SHIMA--ION POWER BIG GAME го пробвах преди 6-7 години за шаранжийски роболов и не останах никак диволен ,след 10тина роболова слънцето го изгори и започна да се къса много лесно там ,където влакното е било изложено на слънце над водата.Имай на предвид ,че слънцето в Гърция е по силно от Българското.

Какво ви е мнението за тази въдица ..http://store.bigfish.bg/products/Sarf-v ... кобюджетен клас е и може ли да се разчита на по сериозни натоварвания.Може да се посочват и други предложения в рамките до 150 лева.
- hris47
- ще става разбирач
http://www.colmic.bg/rods/5/8742/ http://www.colmic.bg/rods/5/81/ http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3480&click https://www.nasluka-shop.com/makari/mak ... t-ls-12000 Tова са моите предложения като най-добро е АУРАТА -имам го и съм много доволен-мощна пръчка и в същото време перфектно ми отчита даже най-леките почуквания.Имам и Осакото -взех 2бр. преди години така на майтап колкото да ги опитам ( какво му плащаш )ама също излязоха сполучливи.Вярно е че им се счупиха бързо върховете,ама за това е моя вината-(опитах замятане от пясъка).След като ги смених досега нямам проблемиЗа макарето не мога нищо да кажа ,но ми изглежда много"апетитно"odisei71 написа:Какво ви е мнението за тази въдица ..http://store.bigfish.bg/products/Sarf-v ... кобюджетен клас е и може ли да се разчита на по сериозни натоварвания.Може да се посочват и други предложения в рамките до 150 лева.

-
- научил се да хвърля
Има ли смисъл и пробвали ли сте при по-голямо вълнение да слагате потъващо мач влакно или според вас няма смисъл? На теория като потъне не би трябвало да се влияе толкова от вълните, от друга страна ако се опъне влакното с тия 120 -150 гр. тежест ако се предположи че линията е "права" то не би трябвало да има значение потъващо ли е влакното или не.
- hris47
- ще става разбирач
Честит свети Никола на всички колеги риболовци,рибари и рибоkoнсуматори
,бъдете живи и здрави и дано този светия Ви донесе повече емоций и адреналин край бреговете 

Последно промяна от hris47 на Сря Дек 06, 2017 4:42 pm, променено общо 1 път.
Честит Никулден! Честит имен ден!
Една китайска мъдрост казва: всяка изпусната риба е голяма. Не изпускай никога това, което имаш без значение колко е малко!
Една китайска мъдрост казва: всяка изпусната риба е голяма. Не изпускай никога това, което имаш без значение колко е малко!

- emo vasilev
- сериозен играч
Честитка и от мен момчета , живи ,здрави и много риби !
- hris47
- ще става разбирач
Честит Никулден,колега,значи дали има смисъл или не-не мога да кажа,никога не съм слагал мачово влакно.По принцип когато има вълна ,( 3-4) бофор, гледам първо да заметна точно фронтално срещу вълната,по този начин линията изпитва най-малко натоварване.След това-много важно е да отбележиш къде влиза влакното във водата.При всички случаи трябва да е далече от зоната на пречупване на вълните,а това се постига като изнасяш стойките( или трипода) по-близо или по-далеч от водата.И последно -когато има водорасли обикновенно вълната ги върти много близо до брега-20 тина метра по-навътре е чисто.Затова след замятане е добре колкото се може по-бързо да изпънеш линията и да сложиш пръта на стойката,за да не закачиш водораслите.И още нещо-в сърфкастинга линията се изпъва добре винаги,така че винаги е права,в противен случай ако имаш "корем" трудно ще отчетеш кълването,особенно на по-дребните риби и така може да си чакаш на гола кука.И още нещо---обикновенно в такова време всички се прибират,кой е луд да стои на такава вълна и вятър,но усвоиш ли риболова в такива условия,ще се увериш че си е струвалоstefannankov написа:Има ли смисъл и пробвали ли сте при по-голямо вълнение да слагате потъващо мач влакно или според вас няма смисъл? На теория като потъне не би трябвало да се влияе толкова от вълните, от друга страна ако се опъне влакното с тия 120 -150 гр. тежест ако се предположи че линията е "права" то не би трябвало да има значение потъващо ли е влакното или не.

Намерих на едно място нагледни монтажи за сърфкастинг,може да са от полза..https://www.youtube.com/watch?v=WFTggZmkU_4
Нека познавачите,особено хрис47,да си кажат мнението.Кой са предпочитаните от него и има ли корекции по същите!?
Нека познавачите,особено хрис47,да си кажат мнението.Кой са предпочитаните от него и има ли корекции по същите!?
- hris47
- ще става разбирач
Здравей,колега повечето са си класически монтажи с долна тежест.Както споменавам на няколко пъти не са ми много предпочитани , .най-вече защото доста често се оплитат при замятане и второ при повече куки се иска съответно и много повече стръв( ако пък си на червеи направо е разоряващо).Но това си е мое мнение и не задължавам никого с него.Все пак това са утвърдени монтажи и защо пък да не опиташ как ще работят при теб.От всички показани този с балона ми е най-предпочитан,според мен ще работи много добре на жива стръв за дорадо( кинигос),но казано честно досега не съм го пробвал.Тук ще постна един монтаж,който не е нищо особенно ,но ми е извадил много риба.Подходящ е за сикьос,меланури ,понякога удря и ципура.При него интересното е тежеста--това е 100гр. тежест,която във водата стои изправена,благодарение на въздуха в маркуча,другото е повдигача( флотер) който е фосфоресциращ.Този монтаж е подходящ за каменисти дъна,за места където има водорасли ,тъй като стръвта изобщо не докосва дъното Като допълнение-тези тежести ги има във всеки магазин--искате"хоревти варидиа",но е добре да си ги правите сами от по-дълъг маркуч,малаките го режат понякога много къс и трудно се повдига от дъното.odisei71 написа:Намерих на едно място нагледни монтажи за сърфкастинг,може да са от полза..https://www.youtube.com/watch?v=WFTggZmkU_4
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте колеги,
искам да попитам дали сега е подходящо време за този вид риболов или вече е късно.
Никога досега не съм ходил по това време на годината, а ми се отваря възможност края на седмицата да направя едно ходене до Керамоти ,Тасос.Ако някой има опит или някаква информация ще съм благодарен.
искам да попитам дали сега е подходящо време за този вид риболов или вече е късно.
Никога досега не съм ходил по това време на годината, а ми се отваря възможност края на седмицата да направя едно ходене до Керамоти ,Тасос.Ако някой има опит или някаква информация ще съм благодарен.

Края на миналата седмица посетих Керамоти,но останах разочарован.Епизодични сафридчета и церула.Пробвах на дъно на плажа ,но беше мъртвило.Това не беше само на моята въдица,имаше и други колеги по въдица,но и при тях беше зле работата.Явно вече трябва да приключваме годината и живот, и здраве да дочакаме следващата да е по успешна.
- hris47
- ще става разбирач
А по кое време на деня и на каква стръв лови?triatomov написа:Здравейте колеги,
Благодаря зя инфото колега, но аз съм се нагласил така или иначе .
Най-вероятно ще ходя, пък след това ще споделя .... ако има какво))
На мен ми беше по-интересно дали сега е сезон за този вид риболов или вече е късно.
Най-вероятно ще ходя, пък след това ще споделя .... ако има какво))

На мен ми беше по-интересно дали сега е сезон за този вид риболов или вече е късно.
Моля да ми кажеш магазина за стръв на Керамоти дали работи и има ли червеи.odisei71 написа:Края на миналата седмица посетих Керамоти,но останах разочарован.Епизодични сафридчета и церула.Пробвах на дъно на плажа ,но беше мъртвило.Това не беше само на моята въдица,имаше и други колеги по въдица,но и при тях беше зле работата.Явно вече трябва да приключваме годината и живот, и здраве да дочакаме следващата да е по успешна.
благодаря предварително!