surfcasting в Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: surfcasting в Гърция

Мнение от hris47 »

Здравей,колега , тук по Йонийско море сърфкастинга си върви целогодишно,за района в който искаш да ловиш нямам представа,но според мен успеха е преди всичко въпрос на тактика и организация.По това време е добре да ловиш на стръв "американико' или мавро сколики,ако си на три пръчки може да хвърлиш една и на филе--пиле или кефал за хищник....НО....опитай ако имаш възможност вечерен риболов -от стъмване до към 23-24ч. и на всяка цена ползвай монтажи с фосфоресциращи перли :fishing6:
IMG_20171029_142548.jpg
IMG_20171029_142105.jpg
IMG_20171029_142315 (1).jpg
преди замятане ги освети с челника добре.Като приключиш сподели как е преминал риболова
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

triatomov написа:
odisei71 написа:Края на миналата седмица посетих Керамоти,но останах разочарован.Епизодични сафридчета и церула.Пробвах на дъно на плажа ,но беше мъртвило.Това не беше само на моята въдица,имаше и други колеги по въдица,но и при тях беше зле работата.Явно вече трябва да приключваме годината и живот, и здраве да дочакаме следващата да е по успешна.
Моля да ми кажеш магазина за стръв на Керамоти дали работи и има ли червеи.

благодаря предварително!
Вземи си стръв от другаде,щото в момента работи само един и то е беден от към стръв.Нямаше акровати или други червей ,само едни солини.
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

Вземи си стръв от другаде,щото в момента работи само един и то е беден от към стръв.Нямаше акровати или други червей ,само едни солини.[/quote]

това е лоша новина, то по пьт няма кьде на друго място ,освен на Тасос да тьрся ама и там едва ли ще има((
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

ако наистина няма стрьв ще си хвана някакви дребосьци и ще пробвам на тях :fishing11:
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

За всеки случай си провери,че може пак да са заредили.. :fishing2:
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

odisei71 написа:За всеки случай си провери,че може пак да са заредили.. :fishing2:
то е ясно, че ще проверя но явно ще трябва да импровизирам.
Да знаеш някой магазин на Тасос?
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

За Тасос нямам информация,но щом на Керамоти магазина не е добре зареден не трябва да се разчита на Тасос.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Ако не си намериш червеи ,влез в някой рибен магазин и си вземи един калмар или трапсало,сепия също става ,добра стръв е и скарида ,но е добре да я осолиш за 1-2часа за да се втвърди и не пада от куката.Утре съм свободен и ще отида до рибния пазар,дано има някое трапсало или сепия,ще ти направя няколко монтажа,по това време калмарите са добра стръв,сега тръгва сезона им.По никакъв начин,ако решиш да ме послушаш не си взимай калмари от веригите,защото са обработени, това се усеща и отблъсква рибите.
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

hris47 написа:Ако не си намериш червеи ,влез в някой рибен магазин и си вземи един калмар или трапсало,сепия също става ,добра стръв е и скарида ,но е добре да я осолиш за 1-2часа за да се втвърди и не пада от куката.Утре съм свободен и ще отида до рибния пазар,дано има някое трапсало или сепия,ще ти направя няколко монтажа,по това време калмарите са добра стръв,сега тръгва сезона им.По никакъв начин,ако решиш да ме послушаш не си взимай калмари от веригите,защото са обработени, това се усеща и отблъсква рибите.
Хрис 47 твойте пояснения винаги провокират моите въпроси,за което се извинявам,точно за трапсало си ,купих около половин кило от борсата на Ксанти / става въпрос за пресни/ преди да започна риболова и така си останаха.Незнам защо се получи ,но не остана време да ги заложа по някакъв начин за стръв.Явно се обезсърчих ,че няма риба и ги забравих.Не точно,че ги забравих,но си вече бях изградил мнение,че риба денехи...
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

odisei71 написа:
hris47 написа:Ако не си намериш червеи ,влез в някой рибен магазин и си вземи един калмар или трапсало,сепия също става ,добра стръв е и скарида ,но е добре да я осолиш за 1-2часа за да се втвърди и не пада от куката.Утре съм свободен и ще отида до рибния пазар,дано има някое трапсало или сепия,ще ти направя няколко монтажа,по това време калмарите са добра стръв,сега тръгва сезона им.По никакъв начин,ако решиш да ме послушаш не си взимай калмари от веригите,защото са обработени, това се усеща и отблъсква рибите.
Хрис 47 твойте пояснения винаги провокират моите въпроси,за което се извинявам,точно за трапсало си ,купих около половин кило от борсата на Ксанти / става въпрос за пресни/ преди да започна риболова и така си останаха.Незнам защо се получи ,но не остана време да ги заложа по някакъв начин за стръв.Явно се обезсърчих ,че няма риба и ги забравих.Не точно,че ги забравих,но си вече бях изградил мнение,че риба денехи...
Хаха,колега,та псариа панда ехи...въпроса е да намериш правилната стръв за сезона.Казано честно,колега odisei,aз съм по-доволен от зимния риболов отколкото от летния,да оставим настрана че вкусовите качества на зимните риби са много по-добри от летните такива.Все пак за зимния риболов стръв номер едно са червеите,на т.нар. псародолиа и острака риболова е бил винаги по-тегав ,но пък удари ли нещо....да знаеш че е нещо.Много добра стръв са и рачетата ,ще потърся някой клип в тубата ,защото едва ли бих намерил скоро.по тъмно излизат на камъните и се събират много лесно.Ееех ...що ли не съм по-близо...усещам че горе по "вашите" райони има добра риба ,ама на... далече ми е. :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Този клип доста го търсих,но тези пясъчни червеи (амосколики) са една от най-добрата стръв за мурмура,напипат ли те мурмуриците направо ще ти разкажат играта.Само че трябва малко да се потрудиш,този червей не се продава,намира се почти навсякъде по плажовете,само ти трябва малка лопатка или мистрия.Мидичките са също добра стръв,но трябва малко опит при залагането,иначе лесно падат.На пясъчния кълват също добри ципури,литрини,сарга...https://www.youtube.com/watch?v=NckACB4pDeo
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Ето как работи солината,някой наскоро ме пита за нея https://www.youtube.com/watch?v=PPjvDyoGnjQ ,изобщо никоя стръв не е за подценяване.А дали знае някой колко добра стръв са морските краставици.Това го научих от моя приятел грък който ме въведе в тайните на сърфкастинга.Много често,особенно в по-плитки места се закачват морски краставици- режат се,изчистват се добре от вътрешностите и се залагат на ленти подобно на мана,с коремната част навън.На тази стръв имам уловени доста добри ципури,ако не ме лъже паметта май и един-два лаврака имам,лошото е че много рядко излизат краставици,а и не могат да се съхраняват.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

https://www.youtube.com/watch?v=3-jUEU7cuBI така се залагат порфирес,кохиля,също отлична стръв,намират се лесно близо до скалисти брегове.Изобщо "вкусните"за рибите неща са много и всички работят,стига да знаеш къде,кога и как се намират,най-вече как се залагат.Когато сте за риба оглеждайте се "наоколо" със сигурност ще намерите нещо което да става за стръв.То май че няма нещо което да не е привлекателно за рибите,дето се казва в природата нищо не се губи
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

Колега hris47, благодаря за информацията, ще те послушам със сигурност.
Първо ще видя дали ще намеря някаква стръв в магазина.От дребните риби които мога да хвана на бял червей кои подходящо да използвам за стръв и как да ги залагам ,на парчета или цели.
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

и още нещо ,вечер по тъмно може ли да ползвам светещи ампули и ако да къде ги слагаш.
:fishing4:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”