Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от xoxo »

KRASSI написа:Хохо а какво ти е по удобно за жива стръв която пускаш вертикално на 100м.
С повод и без да се оплете.
За всичко под 100 м електрическо мулти Даива сеаборг 500 j ili po golamata daiwa seaborg 800 j. сега вече те са леки около 800 гр и много мощни над 70 кг теглителна мощност. Стават вече и за бърз и бавен джиг при по голяма дълбочина и имат спечиална програма за настройка за джига.

ПП. на троли - не ги знам тези Тики за 300 лв , аз ползвам други марки мултита / едната ми е дори с автоматични скорости -америчката Тубурон - превключва се сама на ниска предавка при по голямо усилие което се настройва ...едно фантастчно мулти/ а за спинингови ползвам едни от най яките правени и съществуващи в момента - Голямото бойно куче на Дайва и зеебааз - много по мощни от голямата стела и все пак по слаби от мултитата...eТук говоря за теглителната мощност - опитай се от балкона да истеглиш вертикално 20 кг - нещо почти невъзм
ожно с която и да е по размер спинингова макара и се прави съвсем леко с средно по размер мулти..
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

xoxo написа:Тук говоря за теглителната мощност - опитай се от балкона да истеглиш вертикално 20 кг - нещо почти невъзм
ожно с която и да е по размер спинингова макара и се прави съвсем леко с средно по размер мулти..
Ти смяташ,че Гиъра на Зийбас е по-слаб от кое да е мулти? :shock: Мисля,че грешиш! :wink: Но това няма значение,защото ролята на предавката не е от значение при ваденето на рибата!Драга е най-важния показател и там ни трябва мощност при отпускането на линията! :idea: Тръгнеш ли да навиваш без настроен драг и само с гиър се видя на злополучния клип до какво води-излагация! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Хохо,тука наще чалгари смятат,че света се върти около тех и техните риби,въдици и всичко което имат е най-най! :mrgreen: В Париж няма въдици за слоу-джиг по 60лв! :mrgreen: Цените са от 300нагоре,ма чалгарите са както винаги мнооо хитри и за това се осират редовно! :mrgreen: :drinkers: Точно на африканчета ми мязат,много агресия и хитрост на кило! :rolleyes:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Не казвам че предавките са по слаби - всичко опира до конструкцията - при спинингова макара се иска много по голямо усилие да приложиш на дръжката да истеглиш конеца от това на мулти .. механика. а иначе да , читава въдица за слоу джиг са скъпи - дори масовите на шимано и дайва от най ниския клас които що годе стават са 150$ нагоре.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Съвсем се " усра" темата на колегата и ако колегата Краси има интерс към джига от лодка да отвори отделна тема и там да се пише за въдици,макари,техники за джига. Аз не искам да го правя - от преди 2 години вече при сърфкастинг от брега ползвам дронче за да вкарвам стръвта на 400-600 м и отворих отделна тема но няма интерс и не искам само да се хабя. а иначе ако има отделна тема имам някой неща които мога да споделя...
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Хохо,тука наще чалгари смятат,че света се върти около тех и техните риби,въдици и всичко което имат е най-най! :mrgreen: В Париж няма въдици за слоу-джиг по 60лв! :mrgreen: Цените са от 300нагоре,ма чалгарите са както винаги мнооо хитри и за това се осират редовно! :mrgreen: :drinkers: Точно на африканчета ми мязат,много агресия и хитрост на кило! :rolleyes:
Бай ЦЪРВУЛ отиде в Париж за 3 дни и стана Мосю ма Мосю ЦЪРВУЛ. Въдицата не е за слоу и тук си неграмотен. А макарата не е 300 а 160лв. И понеже си цървул се си мислиш че всичко се върти около кинтите а не от други неща но то си е така при индивидите като теб. Ще и целуваш задника щот има извадени 3 истински големи сома ( не като твойте инормънси ) и един джет на пълна газ който след 500м аванс каза едно много жално МЯУУУ.
А на твоя Ахаб ко да му цулувам като има изтървани сумати сомчета .... ма на такова задкурмилно устройство е случил да попадне..та на НАЙ-НЕЩАСТНИЯ Ахаб ко да му цулуваш ...палиш му свещичка:lol: :lol: :lol:
ПП. И светът не се върти около мен и рибите а само двама трима злобни завистници.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

А Диманчо относно старите кльонкаджии беше казал че не чували петлите и яли и серяли в лодката. Да така е ядът и серът в лодката за да хванат не 3 риби на сезон а 1. И го правят все още а ти ко фана за 10г .... мекия .
Странно как човек с твоето покритие говори за тези хора по този начин .. явно устата ти е по голяма от задника.
Седиш пред компа и си четеш гледаш клипчета и се образоваш в риболова на сом ... но в крайна сметка хващаш мекия и правиш неща през които онези са минали преди 10г. Ма те не се учиха пред компа а докато серяха в лодката защото компа го нямаше и това беше начина. Ма тва кво ти пречи на тебе ... пречи ти, че те все още хващат а ти все още четеш пред компа. Ма те не ти се смеят а ти се смееш на тях. Обаче не се смееш на твоя Юри дет работата му е да ходи на риба... той мислиш ли че няма повече часове на вода отколкото ония другите. Голям комир си си избрал ..само дет запали Калинукса и не му плати кльонковете до последно известно на мен.
А на Якуб ...Калинукс му подари един сърф кльонк и след година ги пуснаха 1/1 в геометрия като открити от МадКат. Та МадКат са професорите открили сърфа а Калинукс е едно селско овчарче от Кюстендил. Не си бил научил нищо от онези серящите но ако ти видя екипировката много точно ще ти кажа кое в нея от кой серящ идва и коя бримка си скъсал за да си го припишеш на свое.
Благодаря ма тия пасти не ги ям.
С обич Краси :wink:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Пич,много си изтрещел! :shock: Нямаш нормално отношение към другите риболовци,което не е добре! :wink: Виждаш,че има Господ и всичко се връща! :idea: Не може 10години да се подиграваш на Тролката и техниката "Но стик" без последствия! :mrgreen: Резултатът е счупен прът!Такъмите за тия пари и за тези риби са ти боза,язък че си потрошил сумати кинти и в най-важното си спестил щот си много хитър!Хитър си,но нищо повече!Моли се Диманчо да не избухне някой ден с Големи риби и да ви завре с Калинукс у мишата дупка! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За туй не смееш да ме качиш у твойта лодка,че ще те засенчим с техниката "Но стик" и Големи риби! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: ПП. И светът не се върти около мен и рибите а само двама трима злобни завистници.
Е как да не се върти,като освен теб и Калинукс няма други свестни кльонкаджии?Чак почнахте да се изживявате,като учители на Зерек и никой в Европа не може да се мери с вашата хитрост? :mrgreen: Погледни някой френски или италиански кльонкаджия и трай,че сте смешни вече! :mrgreen:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Пич,много си изтрещел! :shock: Нямаш нормално отношение към другите риболовци,което не е добре! :wink: ................
Моли се Диманчо да не избухне някой ден с Големи риби и да ви завре с Калинукс у мишата дупка! :mrgreen: :drinkers:
Нямам нормално отношение към САМО двама които осмиват постоянно други риболовци без да имат никакво покритие да правят това ...най-вече ти.
А на Диман му пожелавам най-искрено да избухне не само един път ...и нямам проблем с това защото не си спомням да съм го осмивал преди това.....КАПИШ. :wink:
Просто ми писна да се опитвам да спазвам благоприличие и възпитано поведение ...щот в нашта мила родина като си такъв се се намират цървули като теб да им се качват на главата.. И единствената рецепта да престанат е да им фърлиш шамарите щот те само тва уважават. :drinkers:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ти освен шамари и подигравки друго не можеш да раздадеш! :wink: Точно това те прави чалгар във всичко! :mrgreen: Видяхме ти отношението към Диман-50реда колко е смотан и некадърен,същото отношение имаш и към Ицето само треа да се върнеш назад и да си прочетеш гадориите! :wink: Кажи с какво си помогнал на някого за нещо по форумите? :shock: Освен фукня и арогантност друго не съм видял! :mrgreen: :drinkers: Всичко се връща,запомни го хубаво и квото си посееш,туй ще жънеш! :finga: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Що не пишеш при Калинукс щом сте приятели? :mrgreen: Толко си завиждате взаимно,че за неколко сома ще се избиете! :mrgreen: Да не ти припомням миналото,че то и бъдещето ти не е по-различно! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: А на Якуб ...Калинукс му
Пука му на Якуб за вас! :mrgreen: Пусни му клипа да се посмее и млъквай! :mrgreen: :drinkers:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Ти освен шамари и подигравки друго не можеш да раздадеш! :wink:
Ти само от това имаш нужда :lol: :lol:
Щот като не фащаме сме смотани па като фанем още по.... а ти ?????? Като не ги ловиш и не ги разбираш си избиваш комплексите като плюеш.
Ма така ще си я караш цял живот.
Относно Диман съм написал истината... а щом смяташ, че е смотан и некадърен му го кажи сам не като вмъкваш думи които не съм казал.... Ма щот си си Цървул и за тва така си я караш.
умира сам в реалноста !
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”