Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците

Аве що са хапете ся така,не може ли по едно евала за хубавата риба на Томаховката и Краси и вс е ок
Аз даже не съм виждал такава риба.... 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Споко,Тоци!Казвам им нещата в очите,убава риба-кофти риболовци!
Едното Нема нищо общо с другото! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не може да пускат само чалга,треа да чуят и Мачкън Чесън за Ко пее!toci23 написа:Аве що са хапете ся така,не може ли ....

Докат вие са дракате -аз мислим как да вдигнем размера и килограмитеTroli Rapala написа: Не може да пускат само чалга,треа да чуят и Мачкън Чесън за Ко пее!

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На тия ще удари нещо баято!
Ни тъ бива много с цветовете,има още какво да се желае за да станат съвършени.
Не си се сетил за някои неща!
Например.....за лака!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така не мога да преценя размера,но щом са с 3тройки,значи са по-баяти от необходимото! 

Това са воблерите,които ми хванаха 90 процента от рибите през годината,големите бели също са на тяхTroli Rapala написа: с 3тройки,значи са по-баяти от необходимото!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За Голям бих заложил на 70-80милиметра!
Това си ми е твърда позиция от много години и не мога да намеря причини за да я променя!
Не знам дали има разлика в газенето на различните модели,може на това да се дължи резултатността на по-големия размер,а не заради самия размер?
Тия тънкости само ти можеш да си ги анализираш!
За лака още не си се сетил за какво ти намеквам!

Дълбочината на газане е най важната тема
но размера е най разтегливото понятие -поне за мен,имам всекви размери на всекви дълбочини за всекви ситоации.Мисля че си се чухме за откриването на Жребеца и ти казах какво се получи-баси,сомове ловяха само и единствено този който имаше халко 150мм (а аз го нямам) ,както малки така и 16 ки 20 ски.Аз казах воблера на приятел и той също хвана
но след два дена нещата се промениха и този воблер умря,тогава започнах да ловя аз
защото съм подготвен за всека ситоация-за по малки размери
Дори доживях и двоен удър на сом,докато упоритите си настояваха на халкото и до края на седмицата -капо.
На мойте воблери така съм си ги направил че им променям газенето дори със смяна халките-от 0.70см до метър някаде разлика само с халки,а с разтояние на влачене и смяна на куки и влакно -допълнително
нооо винаги има изненади,тъкмо си помисля че имам всичко за всекви ситоациии-и хоп-па не съм подготвен

За лака наистина не те разбрах... 

На мойте воблери така съм си ги направил че им променям газенето дори със смяна халките-от 0.70см до метър някаде разлика само с халки,а с разтояние на влачене и смяна на куки и влакно -допълнително

То за дълбочината ясно,че трябва да я улучиш,щот ако се храни на 2мт пък ти газиш на 4ри няма да се случат нещата,не че не може ма ще е по други причини според мен де
Тролка знам ,че си водиш статистика и събираш данни,но защо държиш целогодишно на 7-8 см.те? 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има време,тепърва те чакат невероятни приключения!
Това му е убавото на тролинга,че стават страхотни сценарии, случки и изненади,само да си на вода!
Някои биячи нямат нужда да са лъскави!

Всичко е любов,останалото е пластмаса!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Точно заради статистиката!bai mile1 написа:Тролка знам ,че си водиш статистика и събираш данни,но защо държиш целогодишно на 7-8 см.те?

Ам я си кажи тука и мнението ти за тракащите воблери и нетракащите
че спорим яко с един наш общ приятел
ПО статистика -най големите и най много сомоа са хванати на нетракащи воблери-сливър магнум и др. на мен повече ми идват на не нетраякащи,дори и на копия на тракащите -при мен идват на нетракащи.Има ли изобщо некво значение за сома-не за белите,за сома.Че общото ни аверче -не та не-трева да тракат
Какво е твоето наблюдение??? 

Васе,според мен,ако се храни на 2м а минеш на 1.5м-1.8м може да те вземеbai mile1 написа:,щот ако се храни на 2мт пък ти газиш на 4ри няма да се случат нещата...