Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от bai mile1 »

,кажи ми колко воблера могат да играят при 0.6км/ч движение?????
Трол,нали знаеш,че не питам тебе......[/quote]
Начи ВСИЧКИ играят но КОЛКО ша ги уапят рибите при ТАЗИ скорост е решение на самите риби в дадения момент :wink: Щото има и таквиз японци дет плАват кат пиронЪ ма си ги вземат на бавна скорост :wink: :drinkers: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: и за лИбоФ може да хортуваш бре :lol: :lol: :lol: :lol: нишо,че е садо мазо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Около Мулен Руж е пълно със сексшопове,кажи ко дъ ти взимъм,а за Диманчо дай идеи?Камшици,вериги и катинари имам в колата,ма за друго ни съ сещам! :roll: С Ред-хед жартиери е пълно,но с файър тайгъра е греда! :shock: Ко,праим? :rolleyes: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:Около Мулен Руж е пълно със сексшопове,кажи ко дъ ти взимъм,а за Диманчо дай идеи?Камшици,вериги и катинари имам в колата,ма за друго ни съ сещам! :roll: С Ред-хед жартиери е пълно,но с файър тайгъра е греда! :shock: Ко,праим? :rolleyes: :drinkers:
Вземай от жартиерите :lol: :lol: :lol: :lol: пък Диман ша са ориентира в движение :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Жартиерите на Долче и Габана са по 300евро,а на Жан Пол Готие са по 500,дъл шъ съ убиди ъку мъ вземъ от по-евтинитие,ъ? :roll:
"Диманоооо,Диманчее
къ шъ тъ праяяяя
Тролингчеее!"
Песента е готова! :mrgreen: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:...Диманчо ..
Тъй, тъй, Тролчо. И аз преди бях Млад Еж. Сега съм само младеж. Вълка като остареел, ставал за смях на агнетата.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

аксел написа:и все пак сом се лови сега, и то доста успешно на.......на кльонк
Убеден съм в това! За януари и февруари не, но за декември съм сигурен, че е сомски месец. Ако им знаеш местата (а те не са много), вадиш големия молот, пускаш с бънджито дъртия костур на 25м и набиваш. :lol: Ако се назландисва, му пускаш и на 35. Пък ако съвсем се пъне, му го наври в устата на 40-тия. Но би трябвало все още да се вдигат, макар и трудно. На мен лично този риболов няма да ми допадне, но има по-млади и луди от мен, които щуреят. Лудяци. :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Вълка като остареел, ставал за смях на агнетата.
Ако това означава,че си спрял алкохола вечерно време,категорично не заслужаваш да те връзвам за тролинг и заминавай за Старческия дом при бабетата! :mrgreen: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:....заминавай за Старческия дом при бабетата!....
Tочно това смятам да направя! :idea: Добре ме усещаш. Вече не ми се занимава с ученички и студентки. Не зная, дали съм напълно готов. Само си въобразявам, че е така. Но ми е в главата и вече мисля само в тази посока.
Като начинаещ, посещавах само старческия дом. Без да знам нищо за бабичките. Като камикадзе. Без сонар и помощни средства. Срам ме е даже от въдиците, които ползувах- никакъв шанс. Бях обикновен ентусиаст. Който се впуска неподготвен в много опасен филм. Дори Емо ме предупреди: "А ти, Димане, внимавай с този костур!" (знаейки, какви костури слагам на ченгелите). Бил е прав. Да си намахан и самонадеян не е никакво геройство. Напротив- рисковано е и опасно. И трябва известен опит и респект, преди да се изправиш срещу бабичките.
Не отказвам алкохол, но след като изляза от водата. Ако сме двама в лодката съм си позволявал, но не е на добре.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Щом не си трезвеник,значи си нормален! :mrgreen: Сега некой си търси-"Спининг,който да му извади сом"! :mrgreen: Представи си до къде я докарахме,въдицата да вади рибите вместо умението на риболовеца! :shock: Извратения! :mrgreen: Та по тоя случай ти задавам следния въпрос:Защо Маги има 3 сома над 2 метра на кльонк със спининг 40 грама горна акция? :rolleyes: Ако някога си отговориш правилно на този въпрос,ще станеш много-добър риболовец! :idea: :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Aз не отричам горна акция 40гр. Но не разбирам привържениците на мухарките в този спорт. Знам, какво имаш предвид, но затова си има други техники. Когато ми потрябва мощ, аз ще я имам. Такава ще ми бъде необходима. Вярно е, че сега 6кг. сомче го усещам като морунаж на въдицата. Но това не е сом!
Говориш постоянно за удоволствието в риболова. Съгласен! Кажи ми, къде е удоволствието при техниката ноустик? Казваш, че не макарата, а въдицата вади рибата. Кажи ми, къде при ноустик въдицата вади рибата? Самото име подсказва, че въдицата няма роля в играта. Тогава, защо изобщо ползуваш въдица? Въдицата играе ролята на лост, който помага на риболовеца по-лесно да вдигне рибата. Физика! Но не панцерна. А физика на Архимед. И Съпромат (съпротивление на материалите). Техниката ноустик е най-голямото извращение, която човечеството е сътворило. Но света като цяло е тръгнал натам. Не давай на риболовците шкембета, дай им лост и те ще повдигнат Земята.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Кажи ми, къде е удоволствието при техниката ноустик? Казваш, че не макарата, а въдицата вади рибата. Кажи ми, къде при ноустик въдицата вади рибата? Самото име подсказва, че въдицата няма роля в играта. Тогава, защо изобщо ползуваш въдица? Въдицата играе ролята на лост, който помага на риболовеца по-лесно да вдигне рибата. Физика! .
Баце,нищо не си разбрал а го обяснявам от 10години,ще полудея вече! :shock: :mrgreen: Точно обратното показвам,че рибата не се вади с пръчката а преди всичко с Макарата!За това мога и с най-нежната въдичка,да извадя и най-големия сом! :wink: Да,въдицата е лост,но без опорна точка не можеш да повдигнеш нищо с него! :wink: За това смисълът на "Но стик" е,че избягваш от Теоремата на Архимед за Лоста и използваш друг приом от Физиката! :wink: :drinkers: Еврика! :mrgreen:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Никой не може да избяга от закона на Архимед. Този закон е фундаментален. При ноустика той също работи, но НЕЕФЕКТИВНО. Ще ти цитирам думите на Архимед: „Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята.“ Твоят лост е много къс, затова и нискоефективен. И колкото по-мек, толкова е по-къс. :idea:
Аз също ползувам един трик, който се основава на същия закон. Държа въдицата "на кантар". При това положение лоста на Архимед е в равновесие. Изобщо не ме интересува колко е акцията на лоста. Когато поема стръвта, сома не усеща никакво съпротивление.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа: За това мога и с най-нежната въдичка,да извадя и най-големия сом!
Съгласен! Ако продължим по пътя на тази логика, можеш да го извадиш и без пръчка. Но какъв е смисъла? Ще докажеш, че можеш да ловиш риби, както са го правили хилядолетия преди теб.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

А щом сме тема с Архимед както си го казал човека само опорна точка не става - трябва си и достатъчно дълъг лост. Ако го разгледаме в комбинацията риба- въдица- рибар ,рибата е с предимство ...защо? Опорната точка е там където е макарата и се държи въдицата. Рибата е от дългата страна страна лоста"въдицата" и колкото по дълга е тя толкова рибата е с предимство. от другата страна на лоста е дръжката на въдицата - колкото по къса е тя толкова по голямо голямо предимство има рибата и както го е доказал Архимед ако пък съвсем се отреже дръжката и се държи само при макарата - рибата може да премести рибаря...та извода Според Архимед е... по къса въдица / лоста от страна на рибата/ и по дълга дръжка / лоста от страна на рибаря/ .....опорната точка си е все там - при макарата където се държи въдицата...
ПП не случайно въдиците за джиг ги правят с дълги дръжки ... и производителите знаят за Архимет и с дългата дръжка след макарата дават предимство на рибаря...

Извод според закона на Архимед

По дълга въдица с по къса дръжка - предимство за рибата
По къса въдица с по дълга дръжка - предимство за рибаря
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”