Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
,кажи ми колко воблера могат да играят при 0.6км/ч движение?????
Трол,нали знаеш,че не питам тебе......[/quote]
Начи ВСИЧКИ играят но КОЛКО ша ги уапят рибите при ТАЗИ скорост е решение на самите риби в дадения момент
Щото има и таквиз японци дет плАват кат пиронЪ ма си ги вземат на бавна скорост

Трол,нали знаеш,че не питам тебе......[/quote]
Начи ВСИЧКИ играят но КОЛКО ша ги уапят рибите при ТАЗИ скорост е решение на самите риби в дадения момент

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Тролка
и за лИбоФ може да хортуваш бре
нишо,че е садо мазо

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Около Мулен Руж е пълно със сексшопове,кажи ко дъ ти взимъм,а за Диманчо дай идеи?Камшици,вериги и катинари имам в колата,ма за друго ни съ сещам!
С Ред-хед жартиери е пълно,но с файър тайгъра е греда!
Ко,праим?

Вземай от жартиеритеTroli Rapala написа:Около Мулен Руж е пълно със сексшопове,кажи ко дъ ти взимъм,а за Диманчо дай идеи?Камшици,вериги и катинари имам в колата,ма за друго ни съ сещам!С Ред-хед жартиери е пълно,но с файър тайгъра е греда!
Ко,праим?
![]()

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жартиерите на Долче и Габана са по 300евро,а на Жан Пол Готие са по 500,дъл шъ съ убиди ъку мъ вземъ от по-евтинитие,ъ?
"Диманоооо,Диманчее
къ шъ тъ праяяяя
Тролингчеее!"
Песента е готова!

"Диманоооо,Диманчее
къ шъ тъ праяяяя
Тролингчеее!"
Песента е готова!

Тъй, тъй, Тролчо. И аз преди бях Млад Еж. Сега съм само младеж. Вълка като остареел, ставал за смях на агнетата.Troli Rapala написа:...Диманчо ..
Убеден съм в това! За януари и февруари не, но за декември съм сигурен, че е сомски месец. Ако им знаеш местата (а те не са много), вадиш големия молот, пускаш с бънджито дъртия костур на 25м и набиваш.аксел написа:и все пак сом се лови сега, и то доста успешно на.......на кльонк

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако това означава,че си спрял алкохола вечерно време,категорично не заслужаваш да те връзвам за тролинг и заминавай за Старческия дом при бабетата!Diman написа:Вълка като остареел, ставал за смях на агнетата.

Tочно това смятам да направя!Troli Rapala написа:....заминавай за Старческия дом при бабетата!....

Като начинаещ, посещавах само старческия дом. Без да знам нищо за бабичките. Като камикадзе. Без сонар и помощни средства. Срам ме е даже от въдиците, които ползувах- никакъв шанс. Бях обикновен ентусиаст. Който се впуска неподготвен в много опасен филм. Дори Емо ме предупреди: "А ти, Димане, внимавай с този костур!" (знаейки, какви костури слагам на ченгелите). Бил е прав. Да си намахан и самонадеян не е никакво геройство. Напротив- рисковано е и опасно. И трябва известен опит и респект, преди да се изправиш срещу бабичките.
Не отказвам алкохол, но след като изляза от водата. Ако сме двама в лодката съм си позволявал, но не е на добре.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щом не си трезвеник,значи си нормален!
Сега некой си търси-"Спининг,който да му извади сом"!
Представи си до къде я докарахме,въдицата да вади рибите вместо умението на риболовеца!
Извратения!
Та по тоя случай ти задавам следния въпрос:Защо Маги има 3 сома над 2 метра на кльонк със спининг 40 грама горна акция?
Ако някога си отговориш правилно на този въпрос,ще станеш много-добър риболовец!

Aз не отричам горна акция 40гр. Но не разбирам привържениците на мухарките в този спорт. Знам, какво имаш предвид, но затова си има други техники. Когато ми потрябва мощ, аз ще я имам. Такава ще ми бъде необходима. Вярно е, че сега 6кг. сомче го усещам като морунаж на въдицата. Но това не е сом!
Говориш постоянно за удоволствието в риболова. Съгласен! Кажи ми, къде е удоволствието при техниката ноустик? Казваш, че не макарата, а въдицата вади рибата. Кажи ми, къде при ноустик въдицата вади рибата? Самото име подсказва, че въдицата няма роля в играта. Тогава, защо изобщо ползуваш въдица? Въдицата играе ролята на лост, който помага на риболовеца по-лесно да вдигне рибата. Физика! Но не панцерна. А физика на Архимед. И Съпромат (съпротивление на материалите). Техниката ноустик е най-голямото извращение, която човечеството е сътворило. Но света като цяло е тръгнал натам. Не давай на риболовците шкембета, дай им лост и те ще повдигнат Земята.
Говориш постоянно за удоволствието в риболова. Съгласен! Кажи ми, къде е удоволствието при техниката ноустик? Казваш, че не макарата, а въдицата вади рибата. Кажи ми, къде при ноустик въдицата вади рибата? Самото име подсказва, че въдицата няма роля в играта. Тогава, защо изобщо ползуваш въдица? Въдицата играе ролята на лост, който помага на риболовеца по-лесно да вдигне рибата. Физика! Но не панцерна. А физика на Архимед. И Съпромат (съпротивление на материалите). Техниката ноустик е най-голямото извращение, която човечеството е сътворило. Но света като цяло е тръгнал натам. Не давай на риболовците шкембета, дай им лост и те ще повдигнат Земята.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Баце,нищо не си разбрал а го обяснявам от 10години,ще полудея вече!Diman написа:Кажи ми, къде е удоволствието при техниката ноустик? Казваш, че не макарата, а въдицата вади рибата. Кажи ми, къде при ноустик въдицата вади рибата? Самото име подсказва, че въдицата няма роля в играта. Тогава, защо изобщо ползуваш въдица? Въдицата играе ролята на лост, който помага на риболовеца по-лесно да вдигне рибата. Физика! .

Никой не може да избяга от закона на Архимед. Този закон е фундаментален. При ноустика той също работи, но НЕЕФЕКТИВНО. Ще ти цитирам думите на Архимед: „Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна Земята.“ Твоят лост е много къс, затова и нискоефективен. И колкото по-мек, толкова е по-къс.
Аз също ползувам един трик, който се основава на същия закон. Държа въдицата "на кантар". При това положение лоста на Архимед е в равновесие. Изобщо не ме интересува колко е акцията на лоста. Когато поема стръвта, сома не усеща никакво съпротивление.

Аз също ползувам един трик, който се основава на същия закон. Държа въдицата "на кантар". При това положение лоста на Архимед е в равновесие. Изобщо не ме интересува колко е акцията на лоста. Когато поема стръвта, сома не усеща никакво съпротивление.
Съгласен! Ако продължим по пътя на тази логика, можеш да го извадиш и без пръчка. Но какъв е смисъла? Ще докажеш, че можеш да ловиш риби, както са го правили хилядолетия преди теб.Troli Rapala написа: За това мога и с най-нежната въдичка,да извадя и най-големия сом!
А щом сме тема с Архимед както си го казал човека само опорна точка не става - трябва си и достатъчно дълъг лост. Ако го разгледаме в комбинацията риба- въдица- рибар ,рибата е с предимство ...защо? Опорната точка е там където е макарата и се държи въдицата. Рибата е от дългата страна страна лоста"въдицата" и колкото по дълга е тя толкова рибата е с предимство. от другата страна на лоста е дръжката на въдицата - колкото по къса е тя толкова по голямо голямо предимство има рибата и както го е доказал Архимед ако пък съвсем се отреже дръжката и се държи само при макарата - рибата може да премести рибаря...та извода Според Архимед е... по къса въдица / лоста от страна на рибата/ и по дълга дръжка / лоста от страна на рибаря/ .....опорната точка си е все там - при макарата където се държи въдицата...
ПП не случайно въдиците за джиг ги правят с дълги дръжки ... и производителите знаят за Архимет и с дългата дръжка след макарата дават предимство на рибаря...
Извод според закона на Архимед
По дълга въдица с по къса дръжка - предимство за рибата
По къса въдица с по дълга дръжка - предимство за рибаря
ПП не случайно въдиците за джиг ги правят с дълги дръжки ... и производителите знаят за Архимет и с дългата дръжка след макарата дават предимство на рибаря...
Извод според закона на Архимед
По дълга въдица с по къса дръжка - предимство за рибата
По къса въдица с по дълга дръжка - предимство за рибаря