surfcasting в Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: surfcasting в Гърция

Мнение от hris47 »

Kолега одисей,поначало сърфкастинга си е дънен морски риболов и по тази причина избягвам пристанищата,особенно рибарските, по простата причина че там рибата е "научена" и е в горните слоеве,очаквайки рибарите да чистят мрежи,освен това е пълно с дребосък.На такива места май е по-резултатен спининга.Както споменах няколко пъти ,за толкова години се убедих че нощния е много по-резултатен от дневния риболов по разбираеми причини,през деня ходя само за ципура,но и тя е на моменти.Вярно е че сега през зимата е малко по-труден нощния риболов,но добре екипиран(облечен) риболова е много успешен,стига да се"пласираш" на правилно място.Освен това е много важно да ползваш перли и съотв.мъниста--морските риби са много "любопитни",видят ли нещо да проблясва или просветва задължително отиват да видят какво е това, а това помага по-бързо да намерят стръвта.Колкото до грешните пари за стръв--много пъти ми се е случвало когато ме "подпукат" да остана без стръв точно в разгара на играта.Та затова по-добре да си с повече и по-разнообразна стръв--не се знае кога ще те изненадат... :fishing6:п.п--а това кога са дошли "аборигените" трябва нещо да ти говори..
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

Привет колеги,
както обещах ще разкажа за прекарването ми тези три дни на Тасос.
За съжаление резултатът откъм хванати риби беше плачевен.
Не знам откъде да започна, първо времето беше много странно имаше огромни вълни при много слаб вятър и водата в морето беше кафява.На практика не можеше от плажа да се замята на вътре.За това време нямах нито едно кълване.Един грък в кръчмата ми каза че не съм уцелил времето.Такова море не бях виждал за толкова години ходене в Гърция.Времето беше топло, през деня беше топло около 15-18 градуса.Пробвах и на кея, но резултат никакъв.Сега по същество, използувах зарган и парче от кефал за стръв които си носех от София.
От магазина в Керамоти си купих солина ,само това имаше като стръв.Пробвах и спининг но и там нищо.
Общо взето гола вода, а бях сигурен че поне октоподи ще се хванат.Не знам от една страна съм разочарован, но може би това е част от играта поне потренирах замятания)).
Ако има нещо което да ви разкажа питайте.Между другото имаше доста рибари от БГ и никой не се похвали с улов.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

наистина май не си случил на време....а на нощен ходи ли?
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

първата вечер стоях до към 10 вечерта ,още бях нахъсан.Използувах светещи ампули но нищо , малко се поклащаха от вятъра и няколко пъти ме излъгаха но стръвта не беше пипната.За тези дни не излезе нито една рибарска лодка.Днес заваля и се поукротиха вълните и лодките почнаха да излизат но си тръгнахме.
По мятах и сутринта от към 7 до 10.
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

не знам може и аз да не съм правил нещо както трябва. :fishing8:
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

използувах 3 въдици на дъно, на полиангисто ,на солина и на зарган или филе от кефал.Вътре в кея преди седмица били хванали лаврвк 5кила на сардина, но сега и там беше много мътно.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

triatomov написа:използувах 3 въдици на дъно, на полиангисто ,на солина и на зарган или филе от кефал.Вътре в кея преди седмица били хванали лаврвк 5кила на сардина, но сега и там беше много мътно.
според мене трябвало да си по-търпелив и да останеш до към 01-02часа,най-добрите ми лавраци съм хващал по малките часове...
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

Явно трябва да приключиме тая зима с риболова и да чакаме пролетта.
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

колега доста е досадно а си беше хладно вечерта да стоиш сам и то без никъкво кълване.Ако имаше игра ще изкарам и повече ама висях висях пих ракия за загряване и накрая ми писна.От 4 след обяд до 10 вечерта ... капо е тъпо да висиш((
triatomov
новобранец
новобранец

Мнение от triatomov »

Напротив аз винаги съм си милел че сезона есен/зима е по успешен отколкото през пролетта.Март/април не съм имал особени успехи.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

triatomov написа:Напротив аз винаги съм си милел че сезона есен/зима е по успешен отколкото през пролетта.Март/април не съм имал особени успехи.
С това съм съгласен колега,ако се върнеш в началните страници ще видиш от кои дати са снимките на лавраците,саргата и ципурите.Поне за мен зимата е по-добър сезон за риболов.Е, има празни излети и при мен,но имам и излети в които не съм имал време даже и за цигара.Жалко че напоследък нямам време за риболов,а и едва ли скоро ще се отвори.Напоследък и тук е едно скапано време...Онзи ден едно приятелче ходи на Превеза- бе хванал 4 ципури по около 300-400гр. и десетина мурмури ,но и той не бе много доволен от активността на рибата..е-така е риболова
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

С този пост искам да засегна една важна тема за сърфкастинга и въобще за риболова--времето.Тук няма да засягам как то влияе на риболова,а по-скоро като информация за по-добро планиране на риболова.За нас,които пребиваваме тук, не е толкова от значение,но за колегите от БГ е много неприятно и разочароващо да планират един 2-3дневен риболов и да"налетят" на някой щорм.Аз ползвам услугите на два сайта--'"www.World Weather online" i " www.Freemeteo gr.".От първия съм много доволен-има 15 дневна прогноза по часове,много рядко ми е поднасял изненади , другия е по-добрия гръцки сайт,но често пъти ме е подвеждал. :smt023 :smt023
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

От freemeteo и аз не съм много доволен , преди прогнозите им бяха много точни напоследък нещо не познават.Сега проверявам gismeteo.ru - дават доста точна и обширна информация .
Хрис ,хвърли едно око на този - мои приятели разчитат доста на него при пътуване в Гърция.
http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

emo vasilev написа:От freemeteo и аз не съм много доволен , преди прогнозите им бяха много точни напоследък нещо не познават.Сега проверявам gismeteo.ru - дават доста точна и обширна информация .
Хрис ,хвърли едно око на този - мои приятели разчитат доста на него при пътуване в Гърция.
http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr
Благодаря ,колега,ще се възползвам ,мен по принцип ме интересува количество валежи ,скорост на вятъра и налягане,колкото по-точен е един сайт в тези прогнози ,за предпочитане -дългосрочни,толкова по-добре се планират излетите.доволен съм и от Forecca
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Въпреки,че е финландска ,,FORECCA,, е доста читава и точна прогноза (проверявам я и разчитам на нея от години) ,особено за Морските прогнози - скорост+посока на вятъра !!!Никога не ме е подвела!!!Не и правя реклама,преди това ползвах още 5-6 ,,Морски,, и Руската и Турската и ...Но тази доста ме ,изненада с точността си !!! :? :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”