Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Diman »

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Нема се пуашиш,я съм губил 3часова битка и накрая се откачи,но ми олекна и бях възхитен от волята му за победа! :wink: Номера е от тия клипове да видиш грешките и да не ги допускаш.Тук имаше час борба и влачене 2км.,но накрая напъва без "Но стик" и за туй му скъса.Още половин час и сома щеше да е гроги.Търпение не му стигна,иначе беше спокоен,държеше пръта прекалено нагоре а и 2.30 повече пречи от колкото помага.Лодката беше супер удобна за дълъг сом и грам не се разклати.Номера е да ти ударят по-често,пък после има време да се обучиш Ко съ праи! :wink:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Димане,казваш че сега рибите трябва да се търсят на повече от 20м дълбочина,с което съм напълно съгласен.Сега си представи,риболов при вятър 5км/ч и риболов на 28м под лодката,без Ай-пилот на язовир,като Антона например,със 100гр олова и костур.........спецификата на този язовир е силно ограниченото пространство и голямата денивелация на дъното с разлики повече от 20м. за 30-50м.,как мислиш да ти стои стръвта под лодката.За сведение рибите често удрят на дълбочина повече от 35м,като самите костури са обикновенно на дълбочина над 25м.Друго е да кльонкаш на реки,като Танзили например,където дъното рядко е повече от 10м.,а стръвта на 2-6м под лодката.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кльонкането на 20-50метра ми се струва безмислено с естествена стръв,щот от рязкото налягане ще даде фира! :roll: Аз лично не знам за хванати сомове на кльонк под 15метра! :shock: Той сома осъзнава от къде му идва звука? :roll:
plamski33
новобранец
новобранец

Мнение от plamski33 »

ама това за под 15м сериозно ли е
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:Кльонкането на 20-50метра ми се струва безмислено с естествена стръв,щот от рязкото налягане ще даде фира! :roll: Аз лично не знам за хванати сомове на кльонк под 15метра! :shock: Той сома осъзнава от къде му идва звука? :roll:
Пускаш стръвта бавно, за да не даде фира и повече търпение. Ако започне да бесува и да се качва над оловото, значи пускаш прекалено бързо. Това става и при липса на кислород в определени слоеве на водата. В края на ноември можеш да търсиш на кльонк едрите на 40м дълбочина. Вдигат се до 25-тия метър и удрят. Това може да ти случи и през лятото. Вдига се от 35м и зависва на 11-12м. Повече неще. Това през деня.

аксел, слагаш голямо олово, парашут- ако трябва два, големия лъч и каквото сабя покаже. Този риболов е за най-лудите.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:..,но накрая напъва без "Но стик" и за туй му скъса...
Не само в края, а на няколко пъти преигра и пръчлето беше на ръба да се счупи. Гледайки, усетих как пръчката се втвърдява повече от допустимото. Проблема с тези пръчлета е, че нямат подемна сила.
Сега ще споделя един пример, който ме навежда на мисълта, че рибата не усеща напъни, каквито усеща риболовеца:
Реших да настройвам макс-драга на новото мулти. Пръчката е 30-50lb. Вързах влакното за един железен пиромолив и го връчих на Димана да го държи, както си седеше кротко на дивана. Напънах с всичка сила. Пръчката вече се огъваше на обръч и лака на водачите започна да пука. В един момент усетих, че вече въдицата дърпа мен, а не аз нея. Капиляра в окото ми стана дебел като пълнител за химикал. Димана, която като физика е фино гадже, стоеше спокойно на дивана, без да помръдва. Ведра и усмихната.
- Какво се пънеш толкова?
- Как какво, ти не усещаш ли напън?
- Нищо не усещам! :shock:
Хванаха ме карастанчовите и реших да счупя въдицата. Повторих упражнението, този път колкото ми душа носи. И пак същото. Стоях и гледах, като втрещен. Не знаех, какво да си мисля. И все още не знам. :oops:
Имаме късмет, че рибите нямат като нас твърда опора. И във водата губят голяма част от теглото си.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

съгласен,съм Димане,преди така правех,но сега поради наличие на яз.Цанков Камък има течение и парашутите не те спасяват.Любопитно ми е как въдицата на Танзили би се държала с 400гр олово пред нея.........и друго е вярното-няма меки и твърди пръчки,има големина на стръвта и олово пред нея.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

[quote="plamski33"]ама това за под 15м сериозно ли е[/quote]
Говоря за Жребеца щот само там съм кльонкал едно време и нямам риби под 15метра на кльонк с костур,а и не съм дочул някой да ги е разбил в големите дълбочини? :roll: Имах няколко уловени през ноември на около 6-7метра,а съм пускал стръвта и на 25м. без успех.Вдигат се от дъното,но нищо повече! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:. Проблема с тези пръчлета е, че нямат подемна сила.
Пич,Проблема е изцяло в твоята глава и погрешното схващане,че рибата се лови с Подемната сила на пръчката и теоремата на Архимед! :wink: :mrgreen: Ако беше така,щяхме да наричаме риболова-Повдигане на риби. :mrgreen:Нали за това ти пуснах клип,за да разбереш за другите физични закони за които не е знаел Архимед? :rolleyes: Дървена глава си и нищо не си разбрал,само дето се мъчих интелектуално! :shock: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

И ония дървени глави начело с Краси в морския риболов мислят по същия дървен начин,ако изобщо могат да мислят и за това си трошат въдиците или им къса! :mrgreen: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ти не си интелектуалец. Ти си плямпало! :drinkers: И не си обективен. Аз не видях Краси да е чупил въдица. Но дори да беше, на всеки може да се случи, дори на теб. При теб всичко идеално ли е? Мирувай малко. Весели празници и с малко смиреност ще си по-красив!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Ти си плямпало! :drinkers: И не си обективен.
Щом това грешно мнение те грее през зимата,нямам нищо против! :mrgreen: :drinkers: Приеми,че съм направо Смешко и ще спиш спокойно в леглото от лъжи! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Аз не видях Краси да е чупил въдица. Но дори да беше, на всеки може да се случи, дори на теб.
То между Краси,Миро и останалите Подемчици със строшени пръти няма разлика! :mrgreen: На мен не може да ми се случи трошене на въдица щот прилагам техниката "Но стик",но ти пак не разбра! :mrgreen: Остани си Подемчик,нямам нищо против! :wink: Весели Празници и Мноооого здрав прът ти пожелавам! :wink: :mrgreen: :drinkers:
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

То по добре да счупиш въдицата и да изкараш рибата, отколкото да я изтървеш, или не е така , а Троли... :wink:
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”