Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Инфо за р. Струма!
Мерси.ACTEPA написа:Нивото се покачи и реката се замъти от падналите дъждове. Предполагам, че ще става за риболов чак през почивните дни в края на седмицата.Бай Иван написа:Как е нивото и цвета към днешна дата? Моля за инфо.
Понеже темата е на път да умре, дайте да я съживя малко с прясно инфо от днес в района на Благоевград (не давам точното мястото, защото последно време се оказа, че на вид "примерни" колеги, когато разберат дадено място на реката и пълнят багажниците), та по темата. Акостирахме на струмския бряг с групата към 07:30 и се започна едно нечовешко замятане в тишаци, бързаци, средно течение, по близо до брега, къде ли не. Основно за стръв до обяд троха, следобед бял червей като през 10-15 мин. стреляхме по 2-3 прашки и основно хранене с хляб с мозайка. Изглежда, че мряната още не си е легнала и имаше днес добри попадения, когато слънцето едва пробиваше през облаците. Относно скобара положението не беше трагично, като съответно цялата ни група хвана общо 8 скобара с размери около 400-500г. Интересното е, че кълвяха в рамките на 20 минути и след това така отрязаха, че не клъвнаха повече. Относно мрените 10-15, като имаше доста добри попадения за ноември месец. Относно морунажа, няколко броя с приличен размер в тихата и спокойна вода на бял червей, влачейки се по дъното. Относно кефала, няколко броя като преобладаваха маломерните отново на бял червей. Всичката риба е отново в реката! Прилагам снимки и видео. Респект за колегата, че почисти боклука около него и го събра в 3-4 торби (дано има за напред повече такива рибари), който, ако чете тук ще се сети за какво говоря, респект и за майсторското ловене на директен телескоп! 
Относно риболова на Струма, труден, но все още може с много настояване да се извадят добри риби, които са много наплашени за жалост!

Видео
Рапорт даден!

Относно риболова на Струма, труден, но все още може с много настояване да се извадят добри риби, които са много наплашени за жалост!

Видео
Рапорт даден!

Мили хора ,някой ходил ли е - лови ли се нещо.............
Места не ме интересуват , по скоро цвят и ниво на водата................

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Ако прочетеш постта ми подробно, може би ще разбереш.pampasa написа:Мили хора ,някой ходил ли е - лови ли се нещо.............

-
- новобранец
- Обратна връзка:
В неделя бях около Благоевград нивото беше нормално а водата съвсем леко замътена.Риболова много труден.До обяд един скобар един откачен и два клена всички на троха.Следобеда вятъра се усили и почнахме обикалянето.На докрай похвърляхме на художника където ни се стори по слаб вятъра там имаме една мрена .Доста хора имаше по реката.
-
- фен клуб-скобар
Темата...... Агонията на една красива река!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Колеги как е реката надолу по Благоевградско?В Кюстендилско се е прибрала и цвета е идеален за риболов.Има ли някакъв риболов на скобар и горе долу къде,защото мисля да направя един излет в сряда?

Невестино, днес на обяд. Погледах малко от новия мост, не видях някой да вади риба. Точат се зъби за митичните невестински скобари, обаче вече наистина са митични

В сряда бях на Железница.Народ колко искаш,а риба никаква.Не действа нито захранка,нито хляб,нито нищо.Бях още в 6 на място.Стоях до 10 и половина и нямах кълване!Ядосан си тръгнах ,но в четвъртък си отидех на светлянска река хванах си некое и друго дребно кефалче и си направих кефа.
Някой , ще се престраши ли да драсне два реда - пътувайки покрай реката , се виждат стотици риболовци - но никой нищо не споделя...............
п.п. Аз не съм ловил ,просто често минавам оттам......................

п.п. Аз не съм ловил ,просто често минавам оттам......................

Темата е умряла. Всички пишат във фейсбук, но без особени подробности. Така като гледам има някакъв риболов на Бело поле, но и аз не съм ходил от октомври, че до скоро бях с гипс.
Предимно на бяло поле но зависи от ден ,и колко е качила водата но и там не липсват тройкаджи
Понеже съм готин ,та да драсна два реда - днес откраднах два часа и лових в района на Благоевград - имах десетина удара - съответно улових 8 рибки / от 1.6 до 2.1 кг. /
Реката беше с леко замътен цвят , хора нямаше никакви , лових на троха , рибките плуват отново в реката / живарник НЕ нося /...............
Дотук с добрите неща ......... в района на Симитли / около мостовете / и Крупник , има милиарди дребни Скобарчета / преко сили до 300 гр./ - абсолютно всичко се прибира в найлонови пликове............... а за оставените боклуци по бреговете ,въобще не ми се пише.............
п.п. Мръсен и гладен народ сме.....................
Реката беше с леко замътен цвят , хора нямаше никакви , лових на троха , рибките плуват отново в реката / живарник НЕ нося /...............
Дотук с добрите неща ......... в района на Симитли / около мостовете / и Крупник , има милиарди дребни Скобарчета / преко сили до 300 гр./ - абсолютно всичко се прибира в найлонови пликове............... а за оставените боклуци по бреговете ,въобще не ми се пише.............
п.п. Мръсен и гладен народ сме.....................
За два часа - това граничи с перфектния риболов. Браво!
Понеже виждам, че темата се раздвижи малко от Агонията, реших да споделя и аз какво хванах последните два излета в района на Благоевград (не ми са дава точното място, защото ми писна от колегите, които уж познавам да пълнят багажниците). За мое щастие виждам, че е останала някаква риба, като хванах и добри попадения. На автостоп закачих основно влакно и какво да видя на него 6-грамова плувка с тройка и скобар на нея. Рибката вече си плува свободно. Прикачвам ви видео и снимки на ПУСНАТАТА риба. Относно боклуците както каза колегата горе, няма смисъл, чистя, прибирам 3-4 чувала в багажника и на следващата седмица е пак същото. Мръсен народ сме си и това е. Стръв - троха с болонеза за цял ден от тъмно до тъмно.

Първо видео на пускане на рибата
Второ видео на пускане на рибата
Наслука!

Първо видео на пускане на рибата
Второ видео на пускане на рибата
Наслука!