Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
То и Слънцето се върти около Теб,щот си го Сертифицирал!SUPER MARIO написа: Заубера е сертифициран лично от мен...![]()

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Troli Rapala написа:И понеже умен се става с четене,а комунистите не обичат да четат,ще ти кажа кой е Токоз!![]()
Ярослав Рушек от Прага купува лиценз от Рьоби през 1984г. за Производството на риболовна макара "Tokoz" през 1990г. спира!Та ти си комунист,който живее в миналото 1944-1990година и от тогава нямаш развитие!
![]()
![]()
"Токоз " си можеш,колкото "Токоз"!![]()
Е колко струва един Токоз на бит. пазара в Чехия ?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Евала Шарки,току що намерих два нови Токозчета с две резервни шпули за 700czк,което прави 54лв.!
С макара за 27лв без драг сме тръгнали за сом 112+?

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Troli Rapala написа:О.К.,явно имаш Голяма самооценка и не знаеш къде се намираш и кой си в действителност!SUPER MARIO написа: Заубера е сертифициран лично от мен...Щото ми е извадил хубави риби и то от брега на спининг...Та аз вярвам на себе си и на очите си а не на твоите писания ...
![]()
![]()
![]()
Когато сме заедно на някой гьол и ме смачкаш с Големите си риби,с Великия Заубер,ще ти отдам чест!
![]()
Но иначе реално и в световен мащаб,Теб и Твоето Рьоби ви няма на риболовната карта!
![]()
Дай сега една "хубава" риба на Заубер да ме смачкаш...,но от смях!Аз говоря за десетки хубави риби на Сезон или за ден!
![]()
Май не са ти мачкали аванса час-два-три и за това всичко ти е ясно?
Но,не Ти е-Вервай ми!От някои риби после те боли ръката и гърба със седмици!

Бързай бавно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Той и Диман не ми вярва,но няма проблем и ловете както си знаете!SUPER MARIO написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не ти вярвам....
![]()
![]()

Тролка какво са случи с Акурата,кажи две приказки за него имаш ли го още?Сериозно Помня че го взема с плетено и флоро и даже се чудеше какъв е възела и Хо Хо беше обяснил.!Доволен ли си от него и ако да защо?
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Кажи две думи и за Пенн ссм плюсове и минуси според теб
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Акурата ми го откраднаха,но мога да си го върна ако закъсам за Зверски драг!Имах 3-то поколение ССМ,но нямах битки и реално не мога да съм обективен,но 5-тото поколение ми изглежда с най-добри показатели от към драг,мощен и по-мазен!
За моя начин на риболов 750-ката ми беше тежичък!

Хубавицата ми тя! Лика прилика са си с новото пръчле и влакънце. Получи се баяти комплект.
Тролка, не искаш ли да му станеш кръстник?
От кеф ще изям три номенклатурни кюфтенца с бирца.

Какъв размер беше ссм щот 750 си е за Диман
И кой ти сви Акурата бре
,т баси и наглеца

Марк Твен
Марк Твен
За всичко си има добитък, Миле. Нали знаеш, как е на Жребеца? Нарочат ли те папуасите, си донор.bai mile1 написа:...кой ти сви...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По принцип сом 20-40кила може да бъде преборен с финни такъми,които са правилно балансирани,а това означава да са спазени предписаните от производителя данни!Diman написа:Хубавицата ми тя! Лика прилика са си с новото пръчле и влакънце. Получи се баяти комплект.

EЙ, не можах да ти угодя! Нямам други макари. Всичко подарих на рибари с разбити мази и украдени въдици и на млади рибари. Дай линк на макара и да я вземам.Troli Rapala написа:....Троли не би рискувал с тая макара!![]()
Ето го и обещания клип. Който знае какво да гледа, да гледа. На 22-рата минута.
https://www.youtube.com/watch?v=JFVIfGJqVA0
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тук е мястото да се съглася,донакъде с Троли,когато си е прав.....си е прав......Рьоби Зубер е макара с доста преувеличена слава.Разбира се Марио говори за спининг,а Троли за влачене.Не е прав за това,че рибата се вади от драга на макарата,освен това при използване на спинингови меки въдици и макара,при определено положение при огъването на пръчката аванса не е способен бързо да отговори на резките тласъци на сома под лодката и следване късане или чупене на пръчката /та Троли-то,не работи с пръчката ,но неговия извратен Ноу стик,също е голяма грешка,поради възможността сома да се върги около оста си и да реже влакното със четки или с предните си гръдни перки..По-здравите тежки въдици до голяма степен облекчават ваденето и прощават грешките от страна на риболовеца,ако наруши определения ъгъл,още по-добре е да се използват мултипликаторни макари,при които аванса сработва по-бързо.
валатът не най-лошото нещо на света
Диманчо, виж на тая макара какъв е начина на закрепване на дръжката към макарата. Щото на оригиналното японско рьоби един алуминиев шестограм влиза в оста на задвиждащото колело и при натоварване се пука алуминият и дръжката превърта
Това ми си е случвало през далечната 1987г
Отделно от това вътре зъбчатките не са от бронз а също са от цам. Но дръжката първо ще те предаде
Дано чехите да са се постарали повече от японците
Навремето рьобито го бях купил за 35 лева. Заубера е доста по добра макара от старият си японски братовчед. Това е личното ми наблюдение за тея модели.