Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Послъгват. Очевидно. За да печелят пазар. И знаят как да го правят.Troli Rapala написа:...Тези глупости за неква си Ава-шима ги пробутай на село,щот в Ню Йорк няма такива ментета на които да пише 63.5кг.,а при тестовете да ти покаже 31кг.

Лъжат, не отричам. Но така или иначе, влакното е добро. Добро...слабо казано. "Менте, по-добро от оригинала!" Не ме интересува къде, какво и що. Влакното има несравнима здравина, за диаметъра си.

Димански, слушай ма внимателно няма да повтарям
Всички дето се пъчат, колко са им здрави монтажите, линиите и такъмите страдат от изпотрошени куки,макари и скъсани влакна
Даже и пишман гуруто рева като малачка, как му е скъсало 1 милиметър монофил
Остави тея калпазански проби
10 кг. сомче си тегли лодката без проблем, дори и да си с влакно с издръжливост 5 кила
Сиреч като слезе на дъното и почва да те тегли, даже и да нямаш ич аванс няма как да ти скъса
Пиеш си биричките докат поумалее,времето е различно според големината на рибето
Важно е да не му даваш да си почива и да упражняваш постоянен напън на такъма
При плетеняк 50либри до втората биричка 2 метра сом изплува,колкото и да не му се иска
70% от сакатлъците са в завършващата фаза, тогава си проличава и кой - кой е
Не виждам смисъл да се презапасяваш с здрави влакна, щото Токозчето ще ти сдаде багажа. Нито пръчката, нито макарата ти ще могат да понесът 15-20кг натоварване. Но това не е проблем 6-7 килограма усилие са достатъчни за преборването на който и да било сом

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Авата си я продават у целата Франция,но при тарикатите отвъд океана-Не!Има такъв японски остров,но самото влакно няма нищо общо с Япония!Освен това не е монофил,а някакъв хибрид,ся ше го проуча!Наистина пише 0.80мм-63.5кг.,а ти го късаш на 31!
А дали е реално 0.80 или повече,не знам?!Щом нещо не отговаря на зададените данни е менте и приключвам с него!
Момой и Баркли важат на всякъде по света и не лъжат,та треаше да послушаш бат си Янко!И при плетеняците е яко лъжене,та треа да се довериш на няколко фирми,а не да навиеш 200либри въже кат Краси,пак то да деяни на кила колкото моно-менте на Шива!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абсолютната истина е целия пост,а до тези изводи може би пръв стигна Милко!theurgist написа: 70% от сакатлъците са в завършващата фаза, тогава си проличава и кой - кой еНо това не е проблем 6-7 килограма усилие са достатъчни за преборването на който и да било сом
![]()

Батко ми Янко (всъщност аз съм му батко и то доста) е с основно плетено влакно и си свирка, защото няма моите проблеми с монофила.Troli Rapala написа:..............та треаше да послушаш бат си Янко!.....................а не да навиеш 200либри въже кат Краси....
Никога не съм навивал 200lb. въже. Навих AWA-SHIMA монофила за основно. А поводите изработвах от това:

От съображение- да не притрие. Не знаех как се отразяват четките на влакната.
Не следиш нещата и не си в час. Тук си, а те няма. Също като Тоци, който днес ме светна, че нямам нужда от втора въдица. Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар.

SEMA-та не можах да я тествам, невъзможно е. Това нещо няма късане, ще ми изкърти кантара.

Че от де ша знайш колко тежи ,че да дигаш бре
или ша търсиш доброволец към 115 кила

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз не съм бил в час?Diman написа: Не следиш нещата и не си в час.
SEMA-та не можах да я тествам,

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ареееее,още един Архимед !ringo написа:Закачаш сома от осмия етаж и вдигаш бавно. Тест!

Не Архимед, а Монтен. Работя върху себе си с ''Опити''!Troli Rapala написа:Ареееее,още един Архимед !ringo написа:Закачаш сома от осмия етаж и вдигаш бавно. Тест!Теургиста само дето писа и кво,пак по старому!
![]()
Дими,Тоци нема намерение да светва никой с нищоDiman написа:. Също като Тоци, който днес ме светна, че нямам нужда от втора въдица. Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар.

Във форума съм постоянно и ви чета,но не пиша- няма кво,виждам че знаете много повече от мен за кльонка...

Аз обикновенно пиша като започна да ходя за риба,щото ми е по приятно постовете ми да са шавени

Diman написа: Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар..
Според Тоци и това не стига.....

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
щото ако Тоци беше светнат-щеше да си извади големите риби които са му ударили
Имам три сома над два метра-видяни един на шаранска въдица на Псъчник,който съм държал час и 45 минути,и два на кльонк
Един да ви каже малко да го натиснете това его. Пълен ташак е това с меренето на пишките, освен ако не искаш да помогнеш на начинаещ колега. Но тука като гледам ''начинаещ'' до ''начинаещия''.Ма кой бил по по-най....На кой му дреме след като нямаш една качено вадене на риба или пускане или страдаш, а не се забавляваш. А да, забравих. Фукането е за аматьори. То и чукането е за ебачи и кльонкаджии, ама го правят всички. С малки изключение, разбира се.

Един да ви каже малко да го натиснете това его. Пълен ташак е това с меренето на пишките, освен ако не искаш да помогнеш на начинаещ колега. Но тука като гледам ''начинаещ'' до ''начинаещия''.Ма кой бил по по-най....На кой му дреме след като нямаш една качено вадене на риба или пускане или страдаш, а не се забавляваш. А да, забравих. Фукането е за аматьори. То и чукането е за ебачи и кльонкаджии, ама го правят всички. С малки изключение, разбира се.
-
- сериозен играч
Тролка ....Краси НИКОГА не е навивал 200либри влакно .
Ако видиш на Диман тестовете ще разбереш че съм с 70 либри плетеняк на който на кутийката незнайно защо производителите пишат 200 либри.
Тези тестове на Диман Краси ги е правил преди 15 години и всички марки 200либри се късаха между 30 и 38кг реален тест.
Тоест при еднаква дебелина с моното са горе долу равни по здравина.
Причината да е Краси с претеняк е липсата на разтегливост.
При ваденето на рибата разтегливоста на моното има плюс пред брейда. Но за да има вадене ПРЕДИ това трябва да има подсечка ЗДРАВА за да дупчи дори и четките.
На 25/ 30 м дълбочина с 400гр олово , 0.60мм монофил с разтегливост и мека въдица каква подсечка ще има Диман ....нулева...най много да разклати оловото. Тоест нещата се случват поетапно и се мисли поетапно а не директно с ваденето. Френските ти такъми Краси ще ползва като отиде да лови там където ловят и франсетата ма ти не стопляш разликите в местата на риболова.
Другото е че с брейда отново поради липса на разтегливост битката е доста по екстремна и ме кефи защото усещаш моментално всяко движение на рибата ... моно ползвам само за риболов на плувка за секви лайномети.
А с подобна макара и моно като на Диман Краси беше преди точно 17г. и откриваше топлата вода ... Сега и Диман иска да я открие ....успех.
А Маги го описа много гочно с моното и спининговата макара.
Само да кажа че на втория риболов онзи ден счупих фин нор 80 . Не са завили стоперното болче на оста и шпулата фръкна заедно с оста докато спиидвах . Изкъртиха се 3 зъба на коронната зъбчатка дето задвижва реденето на влакното .
Иначе са макари ЧУК за без пари.
Ако видиш на Диман тестовете ще разбереш че съм с 70 либри плетеняк на който на кутийката незнайно защо производителите пишат 200 либри.
Тези тестове на Диман Краси ги е правил преди 15 години и всички марки 200либри се късаха между 30 и 38кг реален тест.
Тоест при еднаква дебелина с моното са горе долу равни по здравина.
Причината да е Краси с претеняк е липсата на разтегливост.
При ваденето на рибата разтегливоста на моното има плюс пред брейда. Но за да има вадене ПРЕДИ това трябва да има подсечка ЗДРАВА за да дупчи дори и четките.
На 25/ 30 м дълбочина с 400гр олово , 0.60мм монофил с разтегливост и мека въдица каква подсечка ще има Диман ....нулева...най много да разклати оловото. Тоест нещата се случват поетапно и се мисли поетапно а не директно с ваденето. Френските ти такъми Краси ще ползва като отиде да лови там където ловят и франсетата ма ти не стопляш разликите в местата на риболова.
Другото е че с брейда отново поради липса на разтегливост битката е доста по екстремна и ме кефи защото усещаш моментално всяко движение на рибата ... моно ползвам само за риболов на плувка за секви лайномети.

А с подобна макара и моно като на Диман Краси беше преди точно 17г. и откриваше топлата вода ... Сега и Диман иска да я открие ....успех.
А Маги го описа много гочно с моното и спининговата макара.
Само да кажа че на втория риболов онзи ден счупих фин нор 80 . Не са завили стоперното болче на оста и шпулата фръкна заедно с оста докато спиидвах . Изкъртиха се 3 зъба на коронната зъбчатка дето задвижва реденето на влакното .
Иначе са макари ЧУК за без пари.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Напротив,Краси ВИНАГИ е навивал 200лбр.,които реално при тест НИКОГА не са показвали повече от 70лбр.!KRASSI написа:Тролка ....Краси НИКОГА не е навивал 200либри влакно .
Тоест при еднаква дебелина с моното са горе долу равни по здравина..

И аз стигнах до извода,че при еднакав диаметър,плетеняка и монофила да почти равни по здравина,но забелязах че малко хора вярват на това!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето,нагледен пример,че живота е фурнаджийска лопата и това заради,което си се подигравал на Някой може и на теб да ти се случи!KRASSI написа: Само да кажа че на втория риболов онзи ден счупих фин нор 80 . Не са завили стоперното болче на оста и шпулата фръкна заедно с оста докато спиидвах . Изкъртиха се 3 зъба на коронната зъбчатка дето задвижва реденето на влакното .