Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:...Тези глупости за неква си Ава-шима ги пробутай на село,щот в Ню Йорк няма такива ментета на които да пише 63.5кг.,а при тестовете да ти покаже 31кг. :shock:
Послъгват. Очевидно. За да печелят пазар. И знаят как да го правят. :idea:
Лъжат, не отричам. Но така или иначе, влакното е добро. Добро...слабо казано. "Менте, по-добро от оригинала!" Не ме интересува къде, какво и що. Влакното има несравнима здравина, за диаметъра си. :idea: Аз нито го произвеждам това влакно, нито го продавам, нито ви го предлагам. Аз го ползувам. И съм Обективен.
theurgist
новобранец
новобранец

Мнение от theurgist »

Димански, слушай ма внимателно няма да повтарям :D Всички дето се пъчат, колко са им здрави монтажите, линиите и такъмите страдат от изпотрошени куки,макари и скъсани влакна :wink: :drinkers: Даже и пишман гуруто рева като малачка, как му е скъсало 1 милиметър монофил :lol: Остави тея калпазански проби :wink: 10 кг. сомче си тегли лодката без проблем, дори и да си с влакно с издръжливост 5 кила :D Сиреч като слезе на дъното и почва да те тегли, даже и да нямаш ич аванс няма как да ти скъса :D Пиеш си биричките докат поумалее,времето е различно според големината на рибето :D Важно е да не му даваш да си почива и да упражняваш постоянен напън на такъма :drinkers: При плетеняк 50либри до втората биричка 2 метра сом изплува,колкото и да не му се иска :D 70% от сакатлъците са в завършващата фаза, тогава си проличава и кой - кой е :lol: Не виждам смисъл да се презапасяваш с здрави влакна, щото Токозчето ще ти сдаде багажа. Нито пръчката, нито макарата ти ще могат да понесът 15-20кг натоварване. Но това не е проблем 6-7 килограма усилие са достатъчни за преборването на който и да било сом :D :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Авата си я продават у целата Франция,но при тарикатите отвъд океана-Не!Има такъв японски остров,но самото влакно няма нищо общо с Япония!Освен това не е монофил,а някакъв хибрид,ся ше го проуча!Наистина пише 0.80мм-63.5кг.,а ти го късаш на 31! :shock: А дали е реално 0.80 или повече,не знам?!Щом нещо не отговаря на зададените данни е менте и приключвам с него! :wink: Момой и Баркли важат на всякъде по света и не лъжат,та треаше да послушаш бат си Янко!И при плетеняците е яко лъжене,та треа да се довериш на няколко фирми,а не да навиеш 200либри въже кат Краси,пак то да деяни на кила колкото моно-менте на Шива! :wink: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

theurgist написа: 70% от сакатлъците са в завършващата фаза, тогава си проличава и кой - кой е :lol: Но това не е проблем 6-7 килограма усилие са достатъчни за преборването на който и да било сом :D :drinkers:
Абсолютната истина е целия пост,а до тези изводи може би пръв стигна Милко! :drinkers: Само искам да вметна,че много хора си мислят,че са с 50либри плетеняк по етикет и напъват зверски,а реално са с 25-30! :mrgreen: Ако знаеха за реалните данни,щяха да са по-внимателни и да не бързат толкова! :roll:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:..............та треаше да послушаш бат си Янко!.....................а не да навиеш 200либри въже кат Краси....
Батко ми Янко (всъщност аз съм му батко и то доста) е с основно плетено влакно и си свирка, защото няма моите проблеми с монофила.
Никога не съм навивал 200lb. въже. Навих AWA-SHIMA монофила за основно. А поводите изработвах от това:
Изображение
От съображение- да не притрие. Не знаех как се отразяват четките на влакната.
Не следиш нещата и не си в час. Тук си, а те няма. Също като Тоци, който днес ме светна, че нямам нужда от втора въдица. Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар. :wink:
SEMA-та не можах да я тествам, невъзможно е. Това нещо няма късане, ще ми изкърти кантара.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

:fishing2: :fishing2: :fishing2: Умирам от смях , търговец в магазина да ми каже колко здраво е влакното и колко килограма му дават. Закачаш сома от осмия етаж и вдигаш бавно. Тест!
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Че от де ша знайш колко тежи ,че да дигаш бре :lol: :lol: :fishing6: или ша търсиш доброволец към 115 кила :wink: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа: Не следиш нещата и не си в час.
SEMA-та не можах да я тествам,
Аз не съм бил в час? :shock: Боже с кви ме събра? :shock: На теб май чафка ти е изпила мозъчето,щом се набиваш на некви измислени фирми за линии с годишен оборот 1000лева! :mrgreen: Оди некъде по голема нужда с този бракониерски повод от 200либри! :finga: Ще видиш Убав сом само у мойта галерия и шъ мляскаш!На тоя повод чекай некое тъпо и лакомо соме 3-6кила макс!Или най-добре оди у Чернобил да ловиш,там Щи удари и на винкел! :mrgreen: :mrgreen: И за белене на картофи не ставаш,нито пък да ми миеш лодката! :mrgreen: :butthead: Щъ ползвам за Чучело,да плашиш гаргите и леките жени в Бивака! :finga: :drinkers: Психар! :drinkers: :drinkers: :drinkers: Хвана ме виното,заради твоите идиотии! :drinkers: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ringo написа:Закачаш сома от осмия етаж и вдигаш бавно. Тест!
Ареееее,още един Архимед ! :rolleyes: Теургиста само дето писа и кво,пак по старому! :shock: :drinkers:
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Troli Rapala написа:
ringo написа:Закачаш сома от осмия етаж и вдигаш бавно. Тест!
Ареееее,още един Архимед ! :rolleyes: Теургиста само дето писа и кво,пак по старому! :shock: :drinkers:
Не Архимед, а Монтен. Работя върху себе си с ''Опити''!
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Diman написа:. Също като Тоци, който днес ме светна, че нямам нужда от втора въдица. Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар. :wink:
Дими,Тоци нема намерение да светва никой с нищо :lol: щото ако Тоци беше светнат-щеше да си извади големите риби които са му ударили :wink: Имам три сома над два метра-видяни един на шаранска въдица на Псъчник,който съм държал час и 45 минути,и два на кльонк :wink: така че ако бех светнат достатъчно-поне с единия от тех щех да има снимки с него :D
Във форума съм постоянно и ви чета,но не пиша- няма кво,виждам че знаете много повече от мен за кльонка... :wink:
Аз обикновенно пиша като започна да ходя за риба,щото ми е по приятно постовете ми да са шавени :D да има снимки,ако нема риби поне природа и софри.....

Diman написа: Остава да ме светне, че въдицата е добре да се държи в ръка, на кантар. :wink:.

Според Тоци и това не стига..... :wink:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

щото ако Тоци беше светнат-щеше да си извади големите риби които са му ударили :wink: Имам три сома над два метра-видяни един на шаранска въдица на Псъчник,който съм държал час и 45 минути,и два на кльонк
Един да ви каже малко да го натиснете това его. Пълен ташак е това с меренето на пишките, освен ако не искаш да помогнеш на начинаещ колега. Но тука като гледам ''начинаещ'' до ''начинаещия''.Ма кой бил по по-най....На кой му дреме след като нямаш една качено вадене на риба или пускане или страдаш, а не се забавляваш. А да, забравих. Фукането е за аматьори. То и чукането е за ебачи и кльонкаджии, ама го правят всички. С малки изключение, разбира се.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Тролка ....Краси НИКОГА не е навивал 200либри влакно .
Ако видиш на Диман тестовете ще разбереш че съм с 70 либри плетеняк на който на кутийката незнайно защо производителите пишат 200 либри.
Тези тестове на Диман Краси ги е правил преди 15 години и всички марки 200либри се късаха между 30 и 38кг реален тест.
Тоест при еднаква дебелина с моното са горе долу равни по здравина.
Причината да е Краси с претеняк е липсата на разтегливост.
При ваденето на рибата разтегливоста на моното има плюс пред брейда. Но за да има вадене ПРЕДИ това трябва да има подсечка ЗДРАВА за да дупчи дори и четките.
На 25/ 30 м дълбочина с 400гр олово , 0.60мм монофил с разтегливост и мека въдица каква подсечка ще има Диман ....нулева...най много да разклати оловото. Тоест нещата се случват поетапно и се мисли поетапно а не директно с ваденето. Френските ти такъми Краси ще ползва като отиде да лови там където ловят и франсетата ма ти не стопляш разликите в местата на риболова.
Другото е че с брейда отново поради липса на разтегливост битката е доста по екстремна и ме кефи защото усещаш моментално всяко движение на рибата ... моно ползвам само за риболов на плувка за секви лайномети. :wink:
А с подобна макара и моно като на Диман Краси беше преди точно 17г. и откриваше топлата вода ... Сега и Диман иска да я открие ....успех.
А Маги го описа много гочно с моното и спининговата макара.
Само да кажа че на втория риболов онзи ден счупих фин нор 80 . Не са завили стоперното болче на оста и шпулата фръкна заедно с оста докато спиидвах . Изкъртиха се 3 зъба на коронната зъбчатка дето задвижва реденето на влакното .
Иначе са макари ЧУК за без пари.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:Тролка ....Краси НИКОГА не е навивал 200либри влакно .
Тоест при еднаква дебелина с моното са горе долу равни по здравина..
Напротив,Краси ВИНАГИ е навивал 200лбр.,които реално при тест НИКОГА не са показвали повече от 70лбр.! :wink: Има огромна разлика между двете и това ме нерви,че не си навиваш реномирани плетеняци с реални стойности,а се подвеждаш по данните на ментета! :shock: По световните правила линиите за Спортен риболов са до 130либри и Ти и всички ние сме длъжни от Етична гледна точка да ги спазваме!С покупката на тази линия на която пише 200либри ти си Нарушител и не си Етичен,както и измислената фирмичка Сема,която си е поръчала в Китай плетеняка и си лъже как си иска без да подозира,че извършва нарушение на световните правила! :idea:
И аз стигнах до извода,че при еднакав диаметър,плетеняка и монофила да почти равни по здравина,но забелязах че малко хора вярват на това! :rolleyes: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: Само да кажа че на втория риболов онзи ден счупих фин нор 80 . Не са завили стоперното болче на оста и шпулата фръкна заедно с оста докато спиидвах . Изкъртиха се 3 зъба на коронната зъбчатка дето задвижва реденето на влакното .
Ето,нагледен пример,че живота е фурнаджийска лопата и това заради,което си се подигравал на Някой може и на теб да ти се случи! :wink: И най-печения може да изгори в даден момент от обстоятелствата.Номера е да се поучиш и да видиш реалната причина за счупването,така вероятноста да се повтори е по-малка! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”