Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Миле такава си ми Шматка,че ще изкръндзим за още едно шише шльокавица!
Възел за моно и плетеняк практически не ти требва,бе Шушомиго Шуменска!
Треят ти възел за флуоро към плетеняк или флуоро към монофил,които са различни!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дзън-дрън,никакво откритие не си направил,опитай отново.Този възел няма име и се рекламира за две линии,обаче не се знае за какви точно линии е подходящ!bai mile1 написа:Ибаси и аз изтрещях с тез възликакво откритие направих случайно
![]()

Тролка стегни са малко бре
пробвай го тоз и тогаз си искай шлъокавица юрдек тактъв
ква е разликата бре моно или флоро към плетено А?
Флоро към вирбел да има значение ма за плетено...няма голям избор

Последно промяна от bai mile1 на Чет Яну 11, 2018 1:30 pm, променено общо 1 път.
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Откритие за мен е щото от как го видях на оназ снимка са мъча да го направя
и е сто пъти по бърз сравнен с ол брайта който ползвам от онез времена кат си бъркал вирбел с воблер

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Не, не стои добре. Голяма ти е разликата в диаметрите.bai mile1 написа: 0.90 моно с плетеняк 0,23
Важното е ,че държи,туй искам да кажа,щото не са много възлите дет държат при такава разлика в дебелината
За близки по размер сечения е ясно ма я опитай с някой друг възел и ша разбереш какво имам предвид
Ползвам също и PR cnot ма изисква много време и спокойствие,опитай да го направиш при вятър в лодката и ще разбереш за какво говоря
,Този е бърз лесен и надежден това е много важно според мен 

Марк Твен
Марк Твен
bai mile1 написа:Важното е ,че държи,туй искам да кажа,щото не са много възлите дет държат при такава разлика в дебелината ...

Аз от 30 години ползувам Albright Knot!
https://www.youtube.com/watch?v=2Y1Bp5jHe3Y
8 намотки в едната, 6 в обратна посока и стягаш до откат всички краища. Остатъците не ги режи съвсем късо. Остави ги по-дълги, примерно...една франко-дюлгерска единица. Ако си маняк, ползувай и клей за възли. Аз не ползувам.
Последно промяна от Diman на Чет Яну 11, 2018 1:57 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миле не ми играй по нервната система,а ми отговори аджеба за какво ти е да връзваш моно с плетеняк?
Отговаряй,че ще прекръстим на Гошо. .....о!

Възела "Олбрайт" го ползувам за връзка на дебел монофил или флурокарбон с тънък плетеняк. И е много лесен за изпълнение, когато веднъж се научиш. Важно е плетеняка да излиза от срещуположната страна на влизане в монофила.
https://www.youtube.com/watch?v=yVDlceuguUQ
https://www.youtube.com/watch?v=yVDlceuguUQ
Тролка споко бре
начи тъй кат смятам че флорото не тъй необходимо за язовира си позволявам да ползвам моно морско изпълнение за повод ама не щот не са види ам щото кат мина през някоя трънка сбполепнали миди да си извадя фофлера в началото нъли съм многознайко каттебе
не ползвах ама после са научих по трудния начин,не че не ползвам и флоро де ама под,0.70 нямам

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миле,слушай ся патилото Троли дет има две късния от сом за 13години!Първия път ми скъса плетеняк на Баркли Уиплеш 0.06мм.,просто не става тоя размер и го изхвърлих,но поне опитах!Втория път го знаеш с 40-ката,просто се уморих след два часа и ми писна и напъвах две-три минути колко можем,кат бесен перничанин!
Та флуорокарбон -0.35мм и задържа повече от два часа търкане в четките щот воблера е бил в хрилете!0.286мм монофил също издържа,както и възела Сийгуар!
Значи съмнение в здравината не може да има!Това да избереш моно за повод вместо флуорокарбон е Идиотия,ше ме извиняваш но това е истината!Проблема е,че си взел много дебел флуорокарбон и той става само за кльонкане.За тролинг 0.40мм или 0.50мм е предостатъчно и за най-страхливия!Четките на 40кила сом и на 100 са с еднаква абразивност и вече ви доказах на 100%,че 0.35мм е достатъчно и за най-Големия сом!

Начи то ясно че съм мноо бъзлив
Ако помниш миналото лято ти казах че имам една въдичка която отговаря на твоите критерии беркли черииуд 8/28 с плетено 0.22 12 нишково и повод моно морско 0.50 по надолу от туй не ми позволява страха да сляза
И първия удър беше на нея с ристо рапа ма са откачи щото мноо дълга 2.70 туй ми блеснарката дет одя за щуки та по финно от туй не ми позволява страха да сляза 

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
О.К.,уважам твоя избор и как си решил да Го търсиш!Искам да допълня само,че зад всеки удър стои желязна логика,както с гумите за зима и лято!
Изрови книгата на Рапала и ще видиш таблица за всеки воблер,коя линия е подходяща!
Ако не беше важно,нямаше да има подобна таблица,нали?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз пиша някои неща от 10години и виждам,че няма никакъв ефект за промитите мозъци от разни измислени гурута!Ако някой се съмнява в теориите на Троли го приемам за нормално!Но когато давам пример с Антонело Салви и неговите риби и пак никой не вярва на очите си,това е безнадеждно!
Салви има клипове с такъми,възли и Огромни риби до 300кила пред които сома е кротко шаранче,а ефекта за промития мозък е никакъв!
На 0.40мм монофил и 0.50мм. повод от флуорокарбон,Салви вади Туна 103,117,230,305кила риби и се бие по 5-10часа сам без чужда помощ!А вие тука се страхувате от неква мудна шаранова риба наречена сом?
Ще ви кажа едно-"Господ обича смелите"! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Как един промит мозък ще разбере,че макарата му като е с драг 30либри,Нема никакъв смисъл да сложиш линия от 200либри?Колко пъти да обяснявам,че има Мултитата предвидени за работа с линии 50,80 или 120либри, струват по1000$-2000$ и събират по 500-1000метра защото се търсят риби по 500-1000килограма в Океана?И какво общо имат тези риби и океана с некакъв сом от селския гьол?
Той и Салви е от некво селце Белведере,но не е тъпак и знае какво искат рибите,а най-важното че не го е страх и се кефи га му скъса 300кила туна след 5часа битка!Пред италианското селянче вие сте минзухари.Точка.
Утрепайте ме,но това е истината!